Gri Koltuğa Ne Renk Yastık Yakışır?

Gri son dönemlerin en favori dekorasyon renkleri arasındadır. Daha önce Gri İle Uyumlu Renkler ve Dekorasyon Fikirleri konulu makalemizin çok ilgi görmesi nedeni ile bu konuya yoğunlaşmakta fayda gördük.

Eğer evinizde gri salon dekorasyonu hakkında bir düzenleme yapmak istiyorsanız, doğru gri koltuğa ne renk yastık yakışır, gri ile kombin kırlent renklerini bilmeniz gerektiğini de bilirsiniz.

Uygun renklerle kombin edildiği zaman gri rengi göz yormayan yumuşak bir renge dönüşür. Bu nedenle kullanıldığı ortamlara rahatlık ve sadelik kazandırarak şık bir dekorasyon oluşmasını sağlar.

Gri ile hemen hemen her alan dekorasyonu yapılsa da en çok salon ve oturma odası dekorasyonlarında karşımıza çıkmaktadır. Gri renk ile dekorasyon yapmayı düşünenlerin en çok düşündükleri konu gri ile uyumlu renk kombinasyonlarıdır.

Daha önce gri koltuğa ne renk berjer gider sorusuna örnek görsellerle yanıt getirmeye çalışmıştık.  Ancak Gri koltuğa ne renk yastık konusu da berjer kadar hatta daha fazla  üzerinde durulan konudur. Bugün sizlerle çok hoş gri koltuk ve yastık kombinleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Gri Koltuğa Uygun ve Desenli Yastıklar
Gri Koltuğa Uygun ve Desenli Yastıklar

Gri Koltuğa Ne Renk Yastık Kullanmalıyım?

Gri beyaz ve siyahın karışımından oluştuğu için bu renge ne koyu renk, ne de açık renktir diyebiliriz. Sadece gri bir tasarım soluk kalacağı ve ortamı sıkıcı kılacağı için farklı renklerle canlılık katılması gerekmektedir.

Bu noktada gri koltuk ile kullanılacak duvar, aksesuar, perde ve halı renkleri gibi yastık renklerinde de çok dikkatli olmak gerekmektedir. Koltuklarla yastığın uyumu bulunduğu alan dekorasyonunda dengeleyici bir unsura dönüşmelidir.

Gri koltuk için kabul görecek ve beğenilecek en uyumlu yastık renk alternatifleri özellikle oturma odalarında canlı ve enerjik renklerdir.

Dekorasyonda gri ile uyumlu renkler

Gri ile uyumlu renkler ise pembe, kırmızı, mürdüm, zümrüt yeşili, sarı, boncuk mavisi ve turuncu türü sıcak renklerdir. Bu renklerden iki, üç tanesi ile bile koltuklarınıza ve bulunduğu alana enerji ve dinamizm kazandırabilirsiniz.

Gri Koltuklarla Sarı, Siyah-Beyaz Geometrik Desenli Yastıkların Uyumu
Gri Koltuklarla Sarı, Siyah-Beyaz Geometrik Desenli Yastıkların Uyumu

Günün uzun biz zaman dilimini geçirdiğiniz oturma odalarında gri ile kullanacağınız canlı yastık renklerinin kendi içerisinde de uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde boğucu bir dekorasyon yapmış olursunuz. Bu nedenle bir arada kullanacağınız yastık renkleri iki, üç rengi geçmemelidir.

Gri Salon Koltuklarında Hangi Renk Yastık Kullanmalıyım?

Gri ile kombin yapacağınız bu renkleri sadece oturma odalarında kullanmalısınız. Salon gibi vakar, ağır ve gösterişli mekanlarda kullanmamanızı öneririz. Salon dekorasyonu da olsa gri renk koltukla aynı renk yastık asla kullanılmamalıdır.

Salon gibi ağır mekanlarda kırmızı, turuncu ve pembe yastıklar yerine daha yumuşak renk yastık kullanmalısınız. Salon dekorasyonunda kullanacağınız gri koltuğa bej, krem, pudra, kırık beyaz ve kum beji yastıklar kullanabilirsiniz. Örneğin gri pudra rengi ile uyumlu renkler içerisinde yer alır.  Bu tarz renkler hem griye hoş bir enerji katacak, hem de salon dekorasyonunuzun daha soft ve sakin durmasını sağlayacaktır.

Ancak ben salon dekorasyonumda da gençliği, hareketliliği ve enerjiyi hissetmek istiyorum diyorsanız salon dekorasyonunda kullandığınız gri koltuklara kırmızı, turuncu ve pembe gibi canlı ve enerjik yastıklar kullanabilirsiniz. Yazımız içerisinde yer alan birbirinden güzel koltuk yastık modelleri örnekleri sizlere fikir verecektir. Tamamı için galerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

[haber id=”8596″]

Gri koltukları küçük alanlarda kullanacaksanız bu beş, altı renkten oluşan yastıkları bir arada kullanamazsınız. Ancak geniş ve ferah bir oturma odasına sahipseniz canlı renklerin tamamından oluşan yastıkları bir arada kullanarak ortama gösteriş ve canlılık kazandırabilirsiniz.

Dar ve uzun oturma odalarında kullanılan gri koltuğa ne renk yastık diyorsanız sizlere önerimiz sade bir gri koltuk üzerine iki veya üç sıcak rengi bir arada kullanmak olacaktır. Dar oturma odalarında tek bir canlı renkle bile mükemmel bir dizayn yapabilirsiniz.

Gri koltuk takımında canlı renklerde yastık kullanmak grinin kasvetli görünümüne dinamizm ve enerji katarak güzel bir görünüm yakalanmasını sağlar. Farklı renklerle kilit etkisi yakalamak için, canlı yastıklarla perde, duvar ve zemin uyumu yakalayabilirsiniz.

Gri koltuğa ne renk yastık diyenlere daha fazla fikir vermek için aşağıda gri koltuklarla ortama güzellik ve enerji katan gri koltuk ve yastık kombini resim galerisi hazırladık. Bu görselleri inceleyerek kendinize özgü tasarımlar oluşturabilirsiniz.

[galeri]