Küçük Mutfak Modelleri

Genellikle mutfak modellerinde birbirinden farklı dizaynlar ve tasarımlar görmek mümkündür. U tipi mutfak modeli, L tipi mutfak modeli, koridor tipi mutfak modeli ve tek duvar cephesinin kullanıldığı mutfak modellerinin yanı sıra Amerikan tipi mutfak modelleri, İngiliz tipi mutfak modelleri gibi etnik yapının göz önüne alınarak tasarlandığı mutfak modellerini görmek mümkündür. Yine mutfak modelleri arasında büyük ve küçük mutfak tipi ayrımının yanı sıra, modern ve klasik tarzlarda dekore edilip tasarlanan mutfak modellerinin de kendi içinde ayrıldığı söz konusudur.

Büyük ve küçük mutfak modelleri arasında ise, büyük tipteki mutfaklarda amaç hem zevkli bir dekorasyonun sağlanması hem de kullanım rahatlığı iken, küçük mutfaklarda öncelik mutfağı dağınık ve kalabalık görüntüden kurtararak ev sahiplerine kullanım rahatlığı sağlamasıdır. Bunun için ise en çok tercih edilen ve genellikle studio ya da residence gibi çoklu ve küçük yapılı evlerde görmeye alışık olduğumuz mutfak tipi olan açık Amerikan tipi mutfaklar oldukça yaygındır.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyon Önerisi

Genellikle ankastre tarzdaki bu mutfaklar, depolama alanının çokluğu ve işlevselliği ile ev sahibine hem kullanım rahatlığı verir, hem de modern dekorasyonu sayesinde ve çoklu mutfak dolapları sayesinde mutfağa ferah ve temiz bir hava katar. Bunun yanı sıra bu tarzdaki Amerikan tipi mutfaklar koridor ya da köşeli olarak üretilmektedir. Bar masası mutfağı kullanırken size fazladan alan yaratırken işlevselliği ile de yemek masası olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca bar masasının altına gizlenebilen bar sandalyeleri de küçük mutfaklarda mutfağa kalabalık görüntü vermenin aksine daha temiz ve düzenli bir görüntü sağlar.

2020 Küçük Mutfak Dekorasyonu

Klasik tarzdaki eski yapılarda ise küçük mutfaklarda tek duvar cephesi kullanılarak ev sahibine hareket alanı olarak daha çok alan kazandırmak amaçlanmaktadır. Ancak bu tarz mutfaklarda depolama alanı dediğimiz mutfak dolaplarının azlığı, mutfak araç ve gereçlerinin bir kısmının dışarda kalmasına neden olarak mutfakta kalabalık bir görüntü yaratmaktadır.

Küçük Mutfaklarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük mutfaklarda dikkat edilmesi gereken öncelikler arasında mutfakta kullanılacak renk kombinasyonu gelmektedir. İç duvar cephelerinin boyaları ya da kullanacağınız duvar kağıdı ile hem zeminin renkleri hem de mutfak dolaplarının renkleri bir bütünü oluşturmalı ve sizin tarzınızı yansıtmalıdır. Bu renk kombinasyonunu belirlerken ise mutlaka açık tonlardan faydalanmalısınız. Koyu renkler, içeriye giren gün ışığını hapsederek küçük mutfağınızı aydınlatmaz.

2020 Küçük Mutfak Dekoru

Ayrıca seçeceğiniz koyu renkler küçük mutfağınızı olduğundan daha da küçük ve basık gösterecektir. Aynı zamanda içerde de kasvetli bir hava hakim olacağı için mutfakta geçireceğiniz zamanın kalitesini de kötü yünde etkileyecektir. Bunun aksine açık renkler tercih etmelisiniz. Hem içeriye dolan gün ışığını rahatça alabilmeli hem de açık renkler ile mutfağınızı daha geniş ve ferah göstermelisiniz.

Küçük mutfaklarda ayrıca bütün alanları kullanmalısınız. Ölü boşluk dediğimiz hiçbir işe yaramayan alanları işlevsel mekanizmalar ile mutfağınızın kullanım alanına dahil edebilirsiniz. Örneğin mutfak dolabı eteklerini çekmeceye dönüştürebilirsiniz. Bu size fazladan depolama alanı yaratacak ve dışarda kalan mutfak araç ve gereçlerinizi gizlemenizde size yardımcı olacaktır.

2020 Küçük Mutfak Modeli

Mutfağınızda kendi tarzınızı yansıtmak istiyor iseniz, mutfak dolabınızı kendi kullanım rahatlığınıza göre kendiniz yaptırabilirsiniz. Bu size fazladan kullanım rahatlığı sağlayacağı gibi, tarzınızla da mutfağınıza kimlik oluşturmanızda yararlı olacaktır.

2020 Küçük Mutfak Modelleri

Küçük mutfaklarda mutfak mobilyalarınızın konforlu, rahat ve geniş yer kaplamasından ziyade işlevsel olmasını dikkate almalısınız. Ayrıca küçük mutfaklarda fazladan ve gereksiz eşya kullanımından da kaçınmalısınız. Mutfağınızın temizliği ve düzeni ile sıklıkla ilgilenmeniz mutfağınızı dağınık görünmekten uzaklaştıracaktır.

[haber id=”23165″]