Ikea Mutfak Masası Modelleri

Ikea her evin ihtiyacı mobilya ve eşyalar üretmek ile beraber mutfak dekorasyonunu da ciddiye alarak farklı tarz ve modellerde mutfak masa ve sandalyeleri de üretmektedir. Aynı zamanda mutfakların büyüklüğü ya da küçüklüğünü de düşünerek işlevsel fonksiyonlara sahip mutfak masaları arasından ihtiyacınıza en uygun mutfak masasını alabilirsiniz.

2020 İkea Mutfak için Masa

Ikea’nın ürettiği Tarendö/ Adde mutfak masa ve sandalye takımı farklı tasarımı ile modern çizgideki mutfaklarda yerini almaktadır. Melamin masa tablası hem neme hem de lekelere karşı oldukça dayanıklıdır. Temizliği kolaylaştırmak amaçlanarak kolay silinebilir masa zeminine sahiptir. Masa tablasında sunta, melamin kaplama ve ABS plastik malzemeler kullanılmıştır. Sandalyelerinde ise ayaklı çerçeve/ çapraz ray: çelik, epoksi/ polyester tozu kaplama malzeme kullanılmıştır. Tamamı siyah rengin hakim olduğu masa ve sandalye takımında çarpıcı bir tasarıma sahiptir.

2020 İkea Mutfak için Masalar

Küçük mutfaklar için oldukça ideal olan ve işlevsel fonksiyonel özelliklere sahip olan ahşap renkte üretilen mutfak masası modeli Norden mutfak masasıdır. Oldukça küçük ve düzgün ölçülere sahip olan Norden masa modeli hemen hemen her alanda kullanım özgürlüğü sağlamaktadır. Ayrıca masanın ekstra açılır kapanır özelliği sayesinde de ihtiyaç duyulan anlarda büyük ve geniş bir masa olma özelliğine sahiptir. Kapalı durumda iki kişilik bir masa olur iken ihtiyaç halinde kanatlarının açılması ile dört kişilik bir masa olabilmektedir. Yine işlevsel ve fonksiyonel özelliklere sahip olan bu masanın alt tarafında da altı adet çekmece bölümü bulunmaktadır. İstediğiniz gibi değerlendirebileceğiniz çekmece alanlarını çatal, bıçak, kaşık koymak için de kullanabilirsiniz.

Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Küçük mutfaklarda eğer imkanınız var ise mutfak masalarını kendiniz yaptırmalısınız. Bu hem mutfağınızda kendi fikirlerinizi yansıtarak kendi tarzınızı mutfağınıza yansıtmanıza yardımcı olacak hem de mutfağınızda kullanım rahatlığınızı maksimuma çıkaracaktır. Yaptıracağınız mutfak masanız için internetten yardım alabilir, mobilyacınızla da fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

2020 İkea Mutfak Masa Modeli

Küçük mutfaklarda fazla zemin alanı kaplamayan mutfak masaları oldukça ideal ve doğru bir tercih olacaktır. Ikea’nın tasarımlarındaki gibi depolama alnına sahip mutfak masaları oldukça şık bir görüntü sağlarken aynı zamanda da kullanım açısından büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Aynı zamanda da görüntü açısından size istediğiniz görüntüyü sağlama açısından yardımcı olur. Ayrıca bu tip masalarda ölü alan dediğimiz fayda vermeyen hiçbir işe yaramayan alan sıkıntısı da yaşamamış olursunuz.

2020 İkea Mutfak Masa Modelleri

Küçük mutfaklarda önemli konulardan biri de beyaz eşya sıkıntısıdır. Ankastre mutfak bu açıdan daha yararlı olmak ile beraber böyle bir imkanı olmayanların beyaz eşya alırken mutlaka mutfakta konumlandırdığı alanın ölçüsüne göre beyaz eşya almaları gerekmektedir. Bunun için beyaz eşya alımında yanınızda bir metre bulundurmalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Mağazalar fazlasıyla büyük ve geniş olduğu için mağazada gözünüze küçük gelen beyaz eşya, küçük olan mutfağınızın yarısını kaplayabilir. Bu da mutfak masasından ödün vermenize neden olabilir.

2020 İkea Mutfak Masaları

Küçük mutfak dekorasyonunda renk seçimi için de oldukça dikkatli yapılmaktadır. Birden fazla renk seçimi yapmak ile beraber mutfak dekorasyonunda tek renk ve bu rengin tonlarının kullanıldığı dekorasyon tarzları da mevcuttur. Bununla beraber mutfak dekorasyonu yapar iken eğer mutfağınız büyük ve geniş ise farklı bir çok canlı renk ile de mutfağınızı renkli bir dekorasyon haline getirebilirsiniz. Küçük mutfaklar için ise daha az aksesuar kullanmak gerekmektedir. Pencere dibine yerleştirebileceğiniz renkli çiçekler ya da renkli saksılar ve renkli masa örtüsü ile mutfağınızı canlı ve renkli bir hale getirebileceğiniz gibi farklı duvar kağıtları ile de mutfağınızı canlandırabilirsiniz.