Tarz Sahibi Berjer Koltuk Modelleri

Berjer koltuk modelleri birçok evi içi ve ofis dekorasyon uygulamalarında vazgeçilmez özellikleri ile size farklı tasarımların oluşmasında yardımcı olmaktadır. Berjer koltuk seçimi bu anlamda da önem kazanmaktadır. Berjer koltuk modelleri arasından seçeceğiniz koltukların nerede konumlandırılacağı seçiminizi belirleyen önemli kriterlerden biridir. Genellikle oturma odasında kullanılan berjer koltuklar, keyifli vakitler geçirmede oldukça şık bir etki uyandırmaktadır.

Berjer koltuk seçimi için modeller arasında kullanımınıza uygun bir çeşit belirlemek için kullanım karakterinizi düşünmeniz gerekir. Kitap okumak ve çay, kahve keyfi yapmak için kol yapısı ahşap ve nispeten daha geniş olan berjer koltuk modelleri sizin için daha uygun olabilir. Bu modeller aynı zamanda televizyon izlemek istediğinizde kumanda kontrolü için de size avantaj sağlamaktadır.

Rahat ve dekoratif berjer
Rahat ve dekoratif berjer

Berjer koltuk modelleri seçiminde kullanacağınız alandaki mobilyalarla uyumlu bir kumaş ve çeşit tercihinde bulunmak da önem arz eder. Berjer koltuklar hemen her mobilya grubu için uyumluluk sağlayabilse de klasik, vintage ve retro tarzı ürünlerde modern berjer koltuk takımı kullanmak dekorasyonun odak noktasını berjer koltuğa çekmek anlamına gelecektir. Bu tercih bilinçli olarak yapılırsa berjerin oda içindeki konumu da doğru belirlenmelidir. Aksi halde berjer koltuk, dekorasyonu bozan bir nesne haline gelecektir.

[haber id=”8596″]

Renkli Mobilya Modelleri
Renkli Berjer

Berjer koltuk modelleri arasında dar mekanlar için de düşünülmüş çeşitler vardır. Oturma alanınız küçükse bu alana uygun bir seçimde bulunabilirsiniz. Özellikle koltuk kollarının ve bacaklarının ince olduğu oturma alanının nispeten daha dar olduğu berjer modelleri ile oda dekorasyonunuz tamamlanmış olacaktır. Bu tip dar ölçülere sahip odalarda ferahlık hissi uyandırmanın yolu, diğer mobilya gruplarında ve aksesuarlarda olduğu gibi berjer koltuk modeli için de açık renk kumaşları tercih etmekten geçer. Bu kumaşlar, ortamın daha geniş görünmesi için doğru bir algı oluşturacaktır.

Dar alanlarda Kullanılabilecek berjer modeli
Dar alanlarda Kullanılabilecek berjer modeli

Berjer koltuk modelleri için en belirleyici özelliklerden biri, sırt bölgesinin normal koltuklara oranla çok daha fazla yüksekliğe sahip olmasıdır. Bu durum özellikle dekorasyonda oldukça etkili bir kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca yaslanılan alanın kalitesi ile doğru orantılı da keyifli bir dinlenme alanı oluşturmaktadır.

Berjer Koltuk Modelleri ile Dekorasyon

Berjer koltuk modelleri sayesinde evinizde hem kullanışlı hem de dekoratif bir ürüne kavuşmuş olacaksınız. Bu ürünün dekorasyona katkısı oranında kullanışlı olması da gerekir ki asıl vazifesini tam olarak yerine getirebilsin. Dekorasyon katkısı oluşturabilmek için farklı kumaş çeşitleri ile oluşturulmuş ve alan genişliği farklı berjer koltuk modellerinin olduğunu belirtmek isterim.

Açık Mavi ve pembe kombinasyonu
Açık Mavi ve pembe kombinasyonu

Berjer seçimindeki temel hedeflerden biri verimli bir kullanışa sahip olmasıdır. Bunu sağlayabilmek için de asıl amaca uygun bir berjer seçimi gerçekleştirmek yerinde olacaktır. Örneğin TV koltuğu olarak kullanmak istediğiniz bir berjer alacaksanız, Televizyon ünitenizin boyu ile orantılı bir berjer koltuk seçimi televizyonun izlenme açısını da doğru yakalamanızı sağlayacaktır. Bu tip berjerlerin genellikle ayak bölümleri kısa tasarlanmıştır. Böylece televizyona doğru açı ile bakarsınız ve gözleriniz yorulmaz. Diğer taraftan eğer çalışma masanızda rahat bir koltuk olarak kullanacaksanız, yine çalışma masasının boyuna uygun bir berjer modeli tercih etmeniz doğru olacaktır. Yine bir örnek verecek olursak, eğer kendinize özel bir okuma alanı oluşturmak isterseniz, bu alanın ışık alan cam kenarı bir alan olmasına dikkat etmelisiniz. Hal böyle olunca da pencere yükseliği ile doğru orantılı bir berjer modeli tercih edebilir ve kahveniz eşliğinde kitap okurken dinlenecek güzel bir alan oluşturabilirsiniz.

Çağdaş Ve Modern Dekorasyon Örnekleri
Oturma Odası Dekorasyonu

Koyu sohbetlerin edildiği, kitapların okunduğu, derin düşüncelere dalındığı berjerlerin ise daha uzun ayaklı olarak tasarlanmış olduğunu ifade edebiliriz. Bu berjer koltuk modelleri için yüksek ayaklar sebebiyle taban temizliği de oldukça kolay yapılmaktadır. Bazı bayanlar sırf temizliğin kolay olmasını istedikleri için dahi bu yüksek ayaklı modelleri tercih edebilmektedir.

dekorasyonsa mor şıklığı
Mor Renkli Berjerler

Berjer koltuk modeli kullanımını, sadece oturma odası ya da salon ile kısıtlamak da doğru olmaz. Özellikle yatak odasında kendinize ayıracağınız çalışma ya da okuma köşesinde kullanabileceğiniz berjer koltuk ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca bazı dar alanları sadece berjer koltuklar ile dekore etme durumundaysanız oldukça güzel dekorasyon uygulamalarında da bulunabilirsiniz. iki en fazla üç berjer koltuk ile çok güzel kombinasyonlar üretebilir ve misafirlerinizi bu büyüleyici dekorasyonun içine çekebilirsiniz.

Aşağıda bulunan galerimizde ev dekorasyonunuz için sizlere fikir verebilecek birbirinden güzel berjer koltuk modellerini ele aldık. Umarız beğenirsiniz.

[galeri]