Bebek Odası Dekorasyonu

Özellikle sosyal medyanın etkileri ile artık aileler bebek odası için farklı dekorasyon fikirlerine daha fazla ilgi duymaya başladı. Her ne kadar bu iyi bir şey olsa da sadece sosyal medyada gösteriş amaçlı bebek odası hazırlamamalı, bebeklerin sağlığı ve gelişimi konusunda dekorasyonda dikkat edilmesi gereken noktalara özen gösterilmelidir. Peki, doğru bebek odası dekorasyonunasıl yapılır? Öneriler ve fikirler nelerdir? Birlikte inceleyelim.

2020 Bebek Odası Dekor Önerileri

Bebek Odası Yaratıcı Fikirler

Bebek odası dekorasyonu yapar iken yaratıcı fikirlerortaya çıkartabilirsiniz. Bebekler her ay farklı gelişim çağlarında sürekli olarak merak içerisinde olacak ve gelişimleri boyunca bu merak devam edecektir. Hem yaratıcılığınızı kullanarak farklı malzemelerden oluşturacağınız bebek odası içerisinde onunda merak duyacağı fikirlere imza atabilirsiniz.

[haber id=”21393″]

Bebek Odası Duvar Kağıtları Modelleri

Bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de şüphesiz ki duvarların durumu. Duvarınızda bebekler için zararlı boya maddeleri yerine daha sağlıklı bir seçenek olan duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Bebek odası duvar kağıtları modelleriyüzlerce farklı modele sahip olur iken bebeğinizin ister cinsiyetine göre, isterseniz de kendi meraklarınız üzerine onunda ileride hevesleneceği duvar kağıtları tercih edebilirsiniz. Bebek odaları için hazırlanan duvar kağıtları belirli kalite standartları ve kontrollerden geçirilerek hazırlandığı için tamamen sağlıklı bir ortam oluşmasına katkıda bulunuyor.

Bebek Odası Dekor Önerileri 2020

[haber id=”21496″]

Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Eğer erkek bir bebeğiniz var ise dekorasyon yapar iken zorlanmayacak, yüzlerce farklı örnekten fikir alarak işlemlere başlayabileceksiniz. Erkek bebek odası dekorasyonuyaparken özellikle perde, halı ve mobilya seçiminde mavi ve diğer koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte arabalar, gemi figürleri ve motor görselleri en popüler erkek bebek odası dekorasyon önerileri arasında yer alıyor.

Erkek bebek odasına dekorasyonyaparken nevresim seçimi ve perde seçiminin halılarınız ile uyum içerisinde olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu şekilde bir renk uyumu oluşturabilir, ahengi bozmayarak daha bütün bir bebek odası ortaya çıkartabilirsiniz.

[haber id=”21395″]

Kız Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Kız bebek odası dekorasyon fikirleriarasında özellikle son yıllarda artık pembe rengin kullanılmamaya başlandığını belirtelim. Pembe artık sıradan bir renk haline gelir iken mor, turuncu ve diğer açık renkler kız bebek odası dekorasyon fikirleri arasında daha ön plana çıkan seçenekler arasındaki yerini alıyor.

2020 Bebek Odası Dekor Önerileri 2

Kız bebek odası dekorasyonunda rengarenk bir stor perde ve halı seçimine gidebilirsiniz. Kız bebekleri için daha iç açıcı ve ferah bir ortam hazırlamak için bu renkler daha fazla ilgi çeker iken nevresim ve diğer ürünlerin renklerini ise beyaz tonlarında seçebilirsiniz. Kız bebeklerin odasını dekorasyon yapar iken duvarlara hazırlayacağınız süsler ve tablolar ile hareket kazandırabilirsiniz.

[haber id=”21394″]

Bebek Odası Dizaynı

Bebek odası dizaynıyaparken öncelikle olarak bebeklerinizin huzurlu bir ortama sahip olmasını gerektiğini bilerek hareket etmelisiniz. Bebekler için sakinlik ve rahatlık hissi verecek olan renklerin tercihi bebek odası dizaynı konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntıdır. Duvarlarda oldukça sade renkler tercih ederek bu sadeliği dekoratif objeler ile hareketlendirebilir ve olağanlığı bozabilirsiniz.

Bebek Odası Dekor Önerileri 2020 2

Bebek odası dizaynı yaparken onların gerekli alanlara ihtiyaç duyacağını bilerek yola çıkmalı ve özgürlüklerini kısıtlamamalısınız. Öncelikle bebek odası içerisindeki eşya sayısının ne kadar az olursa o kadar iyi olacağını belirtmemiz gerekiyor. Bununla birlikte özellikle bebek odasında geniş bir alan açarak bebeğin burada yerde zaman geçirmesini ve odasına iyice alışmasını sağlamalısınız.

[haber id=”21497″]

Bebek Odası Dekorasyon Örnekleri

Bebeğinizin güzel ve sağlıklı bir odaya sahip olmasını istiyor ancak bir türlü aradığınız örnekleri bulamıyorsanız bir de bunlara göz atın. Son dönemlerde özellikle az eşyaların kullanıldığı ve sadece açık renk tonlarının tercih edildiği İskandinav Dekorasyonu türünün bebek odalarında çok fazla tercih edildiğini ve uzmanlar tarafından önerildiğini belirtelim.

Bebek odası dekorasyonuyaparken bir tema belirleyip o temaya bağlı olarak ilerlemenizde fayda var. Örneğin bir uzay görüntüsü yaratmak istiyorsanız gerek duvarlarda kullanacağınız renkler ve objeler, gerekse de nevresim ve halılarınızın bunlar ile uyumlu olması gerekiyor. Aynı zamanda bebeğinize bir yarış arabası şeklinde yatak aldı iseniz nevresim, perde ve halıların bunun uyumlu olması gerekiyor. Bebek odasında tema belirledikten sonra bu temaya bağlı olarak hareket ettiğinizde çok şık ve etkileyici bir görüntü yakalayabilirsiniz.

[haber id=”21585″]

Bebek Odası Düzenleme

Bebek odası düzenleme fikirleriverir iken öncelikle en önemli konular olan aydınlatmadan bahsetmemiz gerekiyor. Bebek odası içerisinde düzenlemeler yapar iken öncelikle bebeğe zarar vermeyecek aydınlatma sistemini kurmanız gerekiyor. Aydınlatmaların sıkıcılığından kurtulmak ve aynı zamanda bebeğe zarar vermeyecek olan bir aydınlatma seçmek için tavanda yer alan avizeleri kaldırın ve yerine yan duvarlarda yer almakta olan aydınlatma ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu şekilde bebeğe doğrudan yüzüne ışık gelmeyecek ve rahatsızlık oluşturmayacaktır.

Bebek Odası Dekor Önerileri

Bebek odası düzenleme işleminde önemli detaylardan biri de bebeğin kısa süre içerisinde büyüyeceğini hatırlamak ve buna göre önlemler almak geliyor. Merak duygusu gelişecek olan bebekler her şeye elini atacak iken ona zarar verebilecek olan tüm objeleri ortadan kaldırmalı ve gerekli önemleri alacak düzenlemeler yapmalısınız. Unutmayın önceliğimiz bebeklerin sağlıklı ve sapasağlam zamanlar geçirerek bir an evvel büyümesidir.

[haber id=”21498″]

Bebek Odası Dekorasyonu Kendin Yap

Sizlere pek çok farklı ve hatta binlerce farklı bebek odası dekorasyonürünü gösterebiliriz. Ancak bebeğiniz için kendi elleriniz ile emek vererek bir şeyler yapmak istiyorsanız aşağıdaki konumuz içerisinde onlarca farklı kendin yap dekorasyon ürünlerine göz atabilirsiniz. Bu ürünleri evinizde çok kolay bir şekilde temin edebileceğiniz ve hatta kullanmadığınız eşyaları değerlendirebileceğiniz malzemeler ile hazırlayabilirsiniz.

Kendin yap bebek odası dekorasyon fikirleriarasında örneğin duvarlarınızı hareketlendirecek bir ağaç modelini sadece 4 parça dal ve bir metrelik halat ip ile gerçekleştirebilirsiniz. Yine aynı şekilde bir parça odun ve 100 er metre halat kullanarak çok şık, doğal ve estetik görünüme sahip olan bir askılık hazırlayabilirsiniz. Bunlar çok basit ve birkaç dakika içerisinde hazırlanabilecek oldukça kaliteli, farklı ve estetik bebek odası dekorasyon fikirleri arasında yer alıyor.

[haber id=”21584″]

Bebek Odası Süsleme Fikirleri

Yazımızın bizce ve tahmin ediyoruz ki sizce de en güzel, en keyifli bölümüne geldik; bebek odasını süsleme… Eğer dekorasyon yapar iken süslemelere yer vermek ve çok da aşırıya kaçmak istemiyorsanız bu öneriler tam size göre. Başlayalım…

Duvarları sıradanlıktan kurtarmak ister misiniz? Cevabınızın evet olduğunu düşünüyoruz ve harika fikirlere ulaşmanız için aşağıdaki konumuzda onlarca farklı, kolay ve şık ürünler sunuyoruz. Hem birkaç adet tahta, hem de aydınlatma ürünleri ( led ışık ) kullanarak kolay bir şekilde kendiniz bile bu ürünleri evinizde hazırlayabilirsiniz.

Bebek odası süsleme fikirleriarasında bir diğer seçenek ise kabartma ürünleri. Gerek kapı giriş ve çıkışlarına, gerekse de tüm duvara yerleştireceğiniz kaplamalar ile ilginç ve eğlenceli bir bebek odası hazırlayabilirsiniz.

[haber id=”21495″]