Gri Koltuk Takımı Ne Renk Halı İle Uyumludur?

Gri renk koltuk dekorasyonları son dönemlerin en popüler dekorasyonları arasındadır. Gri renk, birçok kişi için mat ve cansız bir renktir. Oysaki gri renk koltuk dekorasyonlarında komple bütünlük yakalandığında çok şık dekorasyonlara imza atılmaktadır. Gri dekorasyonlarda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de gri koltuk takımı ne renk halı ile kombin edilmelidir konusudur. Dekorasyonda koltuklarınızda gri gibi koyu renkler kullanıyorsanız renk kombini konusunda da bilinçli olmanız gerekmektedir. Gelin bu detayları ve konunun püf noktalarını birlikte inceleyelim.

Gri Koltuk Takımı Ne Renk Halı İle Kullanılmalıdır?

Bordo Gri Koltuk Takımları
Bordo Gri Koltuk Takımları

Gri koltuk halı kombinleri yapılırken açık tonlarda halı kullanmaya dikkat etmelisiniz. Böylece daha pozitif ve daha rahat kombinler yapmış olursunuz.

Gri koltuğa uyumlu halı bulmak sanıldığı kadar zor değildir. Burada dikkat edeceğiniz tek nokta koyu ve soluk renklerden kaçınmak olacaktır. Koyu renklerden oluşan halı ve gri koltuk takımı ile kombin karanlık ve kasvetli bir hal alacaktır. Gri koltuğa ne renk halı gider sorusunun cevabı aranırken bu kritere çok dikkat edilmelidir.

Son dönemlerde iç mekan dekorasyonu denilince ilk akla gelen renkler arasında yer alan gri koltuk dekorasyonları, modern dekorasyonun olmazsa olmazları arasına girmeyi başarmıştır. Bu konuda halı koltuk kombinasyonları konusuna dikkat edilmelidir.

Gri renk ile salon dekorasyonu yapacaksanız ve salonunuz yeterli büyüklükte değilse krem renk ağırlıklı bir halı tercih etmelisiniz. Krem renk ile birlikte mavi, fıstık yeşili, kahverengi ve pudra olan bir halı kullanabilirsiniz.  Ya da salon dekorasyonunda kullandığınız renkleri halı koltuk kombinasyonları sırasında kullanabilirsiniz.

Gri Koltuk Kombinleri

Gri Koltuk Takımı için Halı
Gri Koltuk Takımı için Halı

Gri koltuk takımı ne renk halı ile kullanılmalı sorusunun bir başka cevabını olarak da pudra diyebiliriz. Yukarıda gri koltuk takımı ile uyumlu halı renkleri pudra, pembe ve bej olarak belirlenebilir. Bu renklerde zemini olan bir halının içinde siyah, mor, sarı, mercan rengi, mavi, yeşil, beyaz, turuncu, bronz, menekşe veya lavanta, kırık beyaz ve kahverengi kullanılabilir.

Gri koltuk dekoru yapılan alan büyük ise halı seçerken daha fazla imkana sahipsiniz demektir. Bej, gri, beyaz, siyah, gri, sarı, beyaz, pudra ve gri gibi renklerde halı kullanılabilir.

Parlak bir görünüme sahip canlı ve enerjik bir salon dekorasyonu yapmak istiyorsanız gri koltuk ile uyumlu halı tonları olarak krem zemin üzerine, pembe, gri ve mor renklerde halı kullanabilirsiniz.

Gri koltuk takımı ne renk halı denilince akla gelen halı modellerinden biri de patchwork halılardır. Çok fazla rengini bir arada ustalıkla kullanıldığı patchwork halılar ile gri koltukları şık bir şekilde kombin edebilirsiniz.

Gri koltuk dekorasyonunda halı seçerken koltuk dokusunu da dikkate almak gerekmektedir. Örneğin koltuklarınız geniş oturma alanına sahipse koltuklar gibi görkemli bir görünüm sunan tüylü halı modelleri düşünmelisiniz. Gri koltuk takını ne renk halı derken zevkinizi ve huzurunuzu da dikkate elmalısınız. Size kasvetli bir hava vereceğiniz düşündüğünüz barışık olmadığınız renkleri gri koltuk ile asla kullanmamalısınız.

Dekorasyonda bütünlük için Gri Koltuk Takımı Ne Renk Perde İle Kombinlenir? başlıklı yazımızı da görmenizi öneririm.

Gri koltuk ve halı kombinasyonu yaparken modern dekorasyonun en moda akım renginin gri bej olduğunu unutmayın. Gri renk dekorasyonda halınızı öne çıkarmak istiyorsanız koltuğunuzdan daha yüksek ve derin bir ton seçmelisiniz.

Gri koltuk ile kullanılan en trend renklerden biri de sarıdır. Sarı gri uyumu her zaman huzur veren ortamlar sunar. Özetleyecek olursak gri koltuk dekorasyonunda enerjik bir ortam istiyorsanız canlı renklerde halı kullanmalısınız. Daha sakin ve huzur veren bir halı koltuk kombinasyonu istiyorsanız açık ve soft renklerde halı kullanmalısınız.

Bordo Gri Koltuk Takımları

Renk uyumları hayatın her alanında oldukça üstüne düşülen hassas konulardan biridir. Renklerin insanlara verdikleri mesajlar, ürünlere sıkça yansıtılarak çeşitli kombinasyonlar oluşturulmuştur. Bunun en güzel örneklerinden biri de bordo gri koltuk takımı ürünleridir. Bordo ve gri renklerinden oluşan bu koltuk takımları evinize ayrı bir hava katacak.

Bordo Gri Koltuk Takımları

Bordo ve gri renk kombinasyonlarının kullanıldığı koltuk takımlarının başında chester tipi koltuklar gelmektedir. Eve modern hava katmasının yanı sıra renklerin uyumu da son yılların trendi olan endüstriyel ev havasını yansıtmaktadır. Fütürist bir bakış açısına sahipseniz evinizde bu koltuk takımı modellerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

[galeri]