Zarif ve Sıcak Tarzı ile Nostaljik Mutfaklar

Ahşabın inanılmaz sıcaklığını ve doğallığını yansıtan geçmişin izlerini taşıyan nostaljik mutfaklar günümüzde hala popülerliğini sürdürmeyi başarıyor. Eskiye duyulan özlem ve ilgi hiç bitmeyecek sanki, yaşanmışlık hissini yansıtan dekorasyon örnekleri sadeliğin zarifliğini açıkça gözler önüne seriyor. Nostaljik mutfaklar ilk bakışta yarattıkları samimi ve sıcak tarzları ile geçmişin şıklığını ve zarifliğini başarılı şekilde yansıtabiliyor. Klasik sevenlerin büyük ilgi gösterdikleri vintage tarzı mutfak dekorasyon örnekleri sadeliğin ön plana çıkarıldığı ve rahat kullanım imkanı sunan klasik mutfak modelleri.

Ahşabın samimi ve sıcak etkisi

Nostaljik mutfak dekorasyon örneklerinde mutfak mobilyaları ve aksesuarlar belirgin şekilde ahşabın sıcak ve samimi etkisini yansıtır. Ahşap yer döşemeleri, zeminle uyumlu göz yormayan pastel renk tonlarının ortaya çıkarttığı doğal ve etkileyici tarzın çekiciliğine kapılmamak mümkün değil.

Vintage mutfaklar kullanışlı tarzları ile oldukça dikkat çekicidir, kalabalıktan uzak göz yormayan ve rahat bir mutfak dekorasyonudur. Zeminden duvara kullanılan soft ve pastel renkler ile ferah ve rahatlık hissi uyandırır. Nostaljik mutfak dekorasyonu arayanlar bir çok örnekte vintage mutfakların yer yer modern parçalar ile harmanlandığını ve renk katıldığını görebilirler. Tabi ki bu günümüz mutfaklarına uyarlanmış halidir ve hafif retro tadı vardır.

Nostalji Zamanı !

Geçmişin izlerini taşıyan samimi bir mutfak sahibi olmak istiyorsanız yapabileceğiniz bir çok farklı düzenleme var. Bu anlamda eski mutfağa sahip olanlar daha şanslı diyebiliriz, amaç yaşanmışlığı vurgulamak. Eskitilmiş mobilyalar nostaljik mutfak dekorasyonu için çok önemli, masa ve sandalyeler, mutfak dolapları ve aksesuarlar ile istediğiniz etkiyi kolayca elde edebilirsiniz.

Duvar rengi olarak pastel ve soft tonları tercih ederek mutfağınızda düzenlemelere başlayabilirsiniz, özellikle mutfak zemini için ahşap yer döşemelerinde parlak yerine mat seçimler yapılması ile istenilen vintage etkisine bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Mutfakta beyaz duvarlar düşünüyorsanız mobilya seçimlerinizde ahşap, yeşil, mavi, turkuaz gibi renklerin pastel tonlarını kullanabilirsiniz, mutfağınıza hafif renkler eklemek isterseniz retro tarzı renkli aksesuarları rahatlıkla kullanabilirsiniz.  Duvar rengi olarak beyaz yerine açık pastel tonları tercih etseniz bile eskitilmiş görünüme sahip renkli mutfak dolapları vintage tarzı bir mutfakta hiç göze batmayacaktır.

İlginizi Çekebilir : Eski Mutfak Eşyaları ile Yaratıcı Fikirler

Eskitilmiş mutfak eşyaları

Nostaljik bir mutfak hayali kuranlar yaşanmışlık hissini yoğun şekilde hissettiren eskitilmiş mutfak eşyaları tercih etmeleri gerekebilir, bu konuda nereden bulurum diye sakın düşünmeyin, yüzlerce farklı renk ve modele sahip eski görünümlü mutfak eşyaları bir çok ünlü dekorasyon alış veriş sitesinde satışa sunuluyor. Mutfakta nostaljik bir etki elde edebileceğiniz eskitme dolapları unutmamak gerekir,  istediğiniz görünümü büyük ölçüde bu ahşap dolaplar ile elde edeceksiniz.

Mutfakta kullanacağınız mutfak gereçleri yada aksesuarlar için yine ahşap tasarımlar seçmekte fayda var, ekmek sepetleri, saklama kapları ve diğer beğendiğiniz aksesuarları hasır ve ahşap malzemeden seçebilirsiniz. Masa üstünde yada dolap raflarında kareli kumaşlar ve fırfırlar ile mutfağınızda aradığınız nostaljik tarzı başarılı şekilde elde edebilirsiniz.

Mutfak halısı kullanıyorsanız modern desenler yerine klasik motiflerin yer aldığı halılar tercih edebilirsiniz, hatta vintage ruhunu tam olarak yakalamak için halı yerine kilim modelleri tercih edilebilir. Duvar dekoru olarak masif ahşap raflar oldukça uygun olacaktır, raf üzerinde tabakları yada fincanlarınızı yerleştirerek hem doğal hemde nostaljik bir duvar dekorasyonu elde edilebilir.

Çocukluk Dönemimize Ait İzler

Çocukluk dönemimizin nostaljik mutfakları pek çok insanın zihinlerinde taze izler bırakmaktadır. Bundan dolayı nostaljik mutfaklar her zaman favori olmaya devam ediyor. Özellikle turkuaz rengiyle birlikte yeşilin hakim olduğu tasarımlar, nostaljik etki bakımından etkili olmaktadır. Şayet yeşil ya da turkuaz renkli bir dekorasyon tercih edecek olursanız; mutlaka nostaljik görünümlü mutfak mobilyalarını gözden geçirmelisiniz. Böylece hem şık hem de oldukça estetik bir mutfağa kavuşmanız mümkün olacaktır.

Mutfağınızda nostaljik bir esinti yakalamak istiyorsanız; mutlaka zemini de hesaba katmalısınız. Şöyle ki renk seçiminden malzeme seçimine varıncaya kadar çok sayıda farklı zemin aksesuarlarına dikkat ediyor olmak sayesinde; mükemmel görümlü bir mutfağa sahip olmak; hayalden öte gerçeğe dönüşebilir. Nostaljik mutfakların oluşturulmasında; siyah renkli zeminlerle birlikte beyaz karoların bulunuyor olması harika bir ambiyansın oluşmasını da mümkün kılacaktır.

nostaljik mutfaklar

Duvarlarda pastel renklerin hakim olması nostaljik mutfaklar konusunda iddialı bir görünümün oluşmasını mümkün kılacaktır. Yine duvardaki rafların dahi nostaljik görümü etkilediği unutulmamalıdır. Çiçek motiflerle süslü olan dolaplar, yine çiçeklerin hakim olduğu masa takımları hatta tabak takımları tam anlamıyla mükemmel tasarım özelliğine sahip olan mutfakların oluşturulmasını desteklemektedir.

Mutfaklarda tercih ettiğiniz halıların eskitme halılardan oluşması; nostaljik bir görünüm oluşturulmasını mümkün kılar. Bununla birlikte mutfak perdelerinde de geçmişin izlerinin ve renklerinin hakim olması; tam anlamıyla nostaljik bir ambiyansın oluşmasını destekler.

Galerimizde içinizi ısıtacağını düşündüğümüz birbirinden ferah ve şık nostaljik mutfak dekorasyon örnekleri seçtik. Mutfağınız için ilham alabileceğiniz harika detaylar bulabilirsiniz.

Eski Mutfak Modelleri

Mutfak modelleri her geçen gün yeni çıkan tasarımlarıyla birbirinden çarpıcı mobilyalar olarak üretilmektedir. Modern tarzdan retro tarza birbirinden farklı çeşit ve tarzda üretilen mutfak mobilyaları herkese hitap edebilmektedir. Eski mutfak modellerini yeni bir tarza dönüştürebileceğiniz gibi eski mutfak modellerini aksesuarlarınızla da tamamlayarak hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Eski Mutfak Modelleri

Genellikle rustik tarza hitap eden ahşap mobilyalar, eski mutfak modellerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Eskiye dönüşün tekrar moda haline gelmesi ile beraber, eski mutfak dolapları da kullanılmaya başlanmıştır. Boydan olan bu dolaplar, klasik tarzıyla mutfağınızda hoş bir görüntü sağlamaktadır. Pastel ya da koyu renklerle zenginleştirilen bu dolaplar camlı vitrin bölmeleri ile de size istediklerinizi sergileme fırsatı yaratıyor.

[galeri]