Yüklük Dolap Modelleri

Yüklük dolaplar ev içerisinde çok sık kullanılmayan eşyaların gözle görülür yerlerde durarak çirkin ve kötü bir görüntüye neden olmaması adına depolanmasına yardımcı olan dolap modelleridir. Yüklük dolap modelleri genellikle düz ve sade bir tasarımda olup raflı bölümler halinde üretilmektedir.

2020 Yüklük Dolap Tasarımları

Dış görünümü gardırop modellerine benzeyen yüklüklerin nerede ise tamamı raflı ve kapaklı olup sade tasarımlara sahiptir. Ayrıca ihtiyaç fazlası ya da çok seyrek kullanımı olan yorgan yastık gibi büyük ebatlara sahip ev eşyaları depolandığı için de kapak içleri geniş bölümlerden oluşmaktadır.

Yüklük dolaplar kapaklı ya da sürgü kapaklı olarak bulunmaktadır. Zevkinize ya da ihtiyacınıza uygun olarak iki seçenek arasından birini seçmeniz mümkündür. Yine kapaklı yüklük modellerine göre daha az olarak tercih edilse de kapaksız açık olarak yüklük modelleri de bulunmaktadır.

Yüklük Dolap Tasarımları 2020

Sade ve göz yormayan tasarıma sahip olan yüklük modellerinin haricinde ev dekorasyonuna oldukça önem veren ve ev mobilyaları ile uyumlu olmasını isteyenler için de dekoratif şekilde tasarlanan yüklük dolap modelleri de bulunmaktadır. Yine bu modeller arasından da kapaklı, kapaksız, sürgü kapaklı modelleri tercih edebileceğiniz gibi aynalı ya da aynasız modellerini de tercih edebilirsiniz. Genellikle yüklük dediğimiz dolapların kullanım amacı olarak yastık, yorgan gibi ihtiyaç fazlası ya da ihtiyaç duyulma zamanları oldukça az olan ev eşyalarını depolamak için kullanılsa da kış aylarında yazlıkları, yaz aylarında ise kışlık kıyafetleri kaldırmak için de yüklük dolapları kullanılmaktadır.

2020 Yüklük Dolap Tasarım

Bir çok kişi yüklük dolap ihtiyacını ev içerisinde bulunan bazaların altlarını kullanarak karşılamaktadır. Ancak baza altları yeterli gelmediğinde ise yüklük dolaplara olan ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Aksi durumlarda yüklük dolaplarında saklanması gereken ev eşyaları ya da kıyafetler ev içerisinde kalabalık bir görüntüye neden olmakta ayrıca da iyi bir saklama alanında muhafaza edilmedikleri için de bir süre sonra kullanılamaz hale gelmektedirler.

Yüklük dolaplar dışardan gardıroba benzeyen ancak kullanımı ihtiyacı gardıroptan ayrılan özellikteki dolaplardır. Genellikle kapaklı ve kapak içi geniş raflardan oluşan bu dolaplarda ev içerisinde fazla kullanılmayan eşyalar muhafaza edilmektedir. Yüklük dolap modellerini ihtiyacınıza uygun ve istediğiniz modelde satın alabileceğiniz gibi bir mobilya ustasına da yine ihtiyaç duyduğunuz şekilde ve istediğiniz tasarımda zevkinize uygun olarak yaptırabilirsiniz.

Yüklük Dolap Modellerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüklük dolap modelini seçerken ya da yaptırırken öncelikle ihtiyacınıza uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Örneğin sadece yorgan yastık gibi ihtiyacınızın fazlası olan ve kış aylarında ya da yatılı misafirler geldiği zaman kullanacağınız ev eşyalarını depolamak için bir yüklük istiyor iseniz, eşyalarınızın sığabileceği şekilde ve kategori olarak ayırdığınızda dağınık bir görüntü oluşmasını engelleyecek şekilde geniş rafları olan kapaklı ya da sürgü kapaklı yüklük modellerine bakabilirsiniz.

Yatak ya da yorgan gibi eşyaların yanında yazlık ya da kışlık kıyafetlerinizi de kaldırabileceğiniz bir yüklük dolap modeli için ise askılık alanı olan ve yine rafları bulunan yüklük dolap modellerini tercih etmelisiniz. Bu sayede kıyafetleriniz de kırışmadan saklanmış olacaktır.

Yüklük Dolap Tasarımları

Yüklük dolap modelleri genellikle uzun ve geniş dolap modelleridir. Bu nedenle de yüklük dolabını konumlandırmak istediğiniz alanı önceden belirlemeli ve bu alan ölçüsünde bir yüklük dolabı bulmalısınız. Ayrıca yüklük dolap modelini konumlandıracağınız alan da bir o kadar önemlidir. Örneğin yüklük dolap modelini yatak odasına koymak istiyor iseniz, yatak odanızın dekorasyonuna ve yatak odanızda bulunan mobilyaların rengine ve desenine uygun şekilde bir yüklük modeli satın almalısınız.