Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyonları

Salon dekorasyonu yaparken öncelikle dekorasyonun yapılacağı tarz ve dekorasyonda kullanılacak renk kombinasyonun yapılması gerekmektedir. Ayrıca salonun mimarisi de incelenerek salonda dekore edilecek tarzın da salon mimarisine uygun olması gerekmektedir.

2020 Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyon Örneği

Bunun ile beraber salonun ölçülerinin de alınması salona alınacak mobilya ve kullanılacak renkleri etkilemektedir. Bu ölçülere uygun mobilya alımı salon dekorasyonunun doğru ve sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. Salonun olduğundan da büyük ve ferah görünmesini istiyor iseniz buna uygun renkler kullanmalı koyu renklerden uzak durarak daha açık ve sade tonları tercih etmelisiniz. Özellikle duvar dekorasyonunda açık renkler tercih etmeniz salonu daha geniş ve ferah gösterecektir.

Salonda farklı renkler ve tarzları dekorasyonda uygulayabileceğiniz gibi salon dekorasyonunda genellikle ağır ve gösterişli mobilyalar ile beraber asil ve zengin renkler tercih edilmektedir. Örneğin kiremit rengi, haki, hardal rengi, kahverengi, toprak tonları, lacivert gibi renkler genellikle salon dekorasyonunda kullanılacak mobilya renkleridir.

2020 Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyon

Bunun yanında açık renkler de salon dekorasyonunda kullanılmaktadır. Örneğin beyaz, bej rengi, krem rengi gibi renkler de altın rengi detaylar ile beraber salon dekorasyonundaki mobilya renkleridir.

Önceki dönemlerde bir çok rengin bir arada kullanılarak dekorasyonu oluşturması pek tercih edilmese de günümüzde dekorasyonlarda çok fazla renk bir arada kullanılmaktadır. Bu renklerin birbiri ile uyumlu olarak aynı tarz bütününde birleşmesi ise son derece önemlidir. Salon dekorasyonlarında tercih edilen zengin ve ağır duruşu olan renklerden biri olan yeşil renk ise pek çok renge uyumlu olması bakımından dekorasyondaki yerini almaktadır.

Yeşil Renk ile Uyumlu Renkler

Yeşil rengin çok fazla tonu bulunmaktadır. Her tarza uyum sağlayabilecek bir tonu bulunan yeşil rengin dekorasyonu da bir o kadar kolay ve eğlencelidir. Zengin ve gösterişli dekorasyonlarda yeşilin daha ağır tonları kullanılsa da genellikle krem rengi, hardal, turuncu, beyaz, sarı, kahverengi gibi renkler ile kombinasyonu yapılmaktadır.

2020 Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyonları

Özellikle sarının hardal tonu ile mükemmel bir uyum yakalayan yeşilin haki tonu salon dekorasyonlarında oldukça sık kullanılmaktadır. Bunun yanında yine son zamanlarda çok sık tercih edilen çift renkli oturma gruplarında ise yeşilin hardal, bej ve beyaz renkler ile beraber kullanıldığını görmek mümkündür.

Salon Dekorasyonunda Yeşil Renk

Salon dekorasyonlarının moda renklerinden bir tanesi olan yeşil renk koltuk takımı tercih edilmiş ise buna uygun renklerde duvar dekorasyonu, halı ve perde seçimi ile beraber aksesuar seçiminin de yapılması gerekmektedir. Genellikle bu renkteki koltuk takımlarında duvar dekorasyonu daha sade modellerde tercih edilerek bej ya da krem rengi iç cephe duvar boyası uygulanmaktadır. Yine duvar kağıtlarında da sade modeller veya hafif kabartmaları olan sade renkler tercih edilerek koltuk takımı ön plana çıkartılmak istenmektedir.

2020 Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyonunda kullanılmak istenen yeşil rengi duvarlarda uygulamak da mümkündür. Açık renklerdeki mobilyalar ile uyum sağlayacak duvar dekorasyonundaki yeşil renk dekorasyona ayrı bir hava katacaktır.  Bunun ile beraber halı ve perde seçiminde de yeşil renk tercih edilmektedir. Ayrıca dekorasyonda kullanılacak aksesuarlarda da bitki tercihi yeşil yapraklı bitkilerden yana olabilir. Bu tercih dekorasyonun zengin görüntüsünü destekleyecektir.

2020 Yeşil Koltuklu Salon Dekoru

Bununla beraber toprak tonlarındaki mobilyalara uyumlu desenli bir halı da tercih edilebilir. Halı deseninde bulunan yeşil renkler ile uyumlu koltuk kırlentleri de koltuk ve halının bir bütün olmasını sağlayacaktır. Ayrıca perde seçiminde de son zamanlarda oldukça sık tercih edilen fon perdeler dekorasyonda kullanılan renkler ile uyumlu olan yeşilin tonlarında bir renk olarak tercih edilebilir.