Yeşil Koltuk Nasıl Kombinlenir?

Ev dekorasyonunda özellikle koltuklarda yeşil kullanmak son dönemlerde oldukça çok tercih edilir oldu. Bu bağlamda da en çok merak edilen soruların başında yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusu gelmektedir. Oturma odası ve salonda kullanılan yeşil koltuk dekorasyonu, yaydığı sıcak enerji ve rahatlatıcı etki nedeni ile ilgi görüyor.

Biz de bugün yeşil koltuk dekorasyonu yapmak isteyenler için yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusunun cevaplarını detaylı bir şekilde vermek istiyoruz. Bu bağlamda özellikle yeşil koltuk kombinasyonları ve yeşil koltuklu salon dekorasyonu konularını inceleyeceğiz.

Yeşil Koltuk Nasıl Kombinlenir?

Yeşil Koltuk Nasıl Kombinlenir

Yeşil renk, çekici, aynı zamanda da sıcak ve huzur veren bir renktir. Dekorasyonla rahatlatıcı bir etki yaratmak istiyorsanız yeşil koltuk dekorasyonunu öneriyoruz.

Yeşil koltuk takımı kombinasyonları arasında en çok tercih edilen kombin yeşil, sarı uyumudur. Yeşilin soğuk, sarının sıcak bir renk olması nedeni ile mükemmel bir kontrast yakalanır. Yaşam alanındaki diğer renklere de böylece denge gelmiş olur.

Yeşil koltuk takımları ile birlikte kullanacağınız renkler arasında kiremit rengi, vizon rengi, turuncu, gri, bej rengi, kahverengi ve beyaz bulunmaktadır. Bu renkleri yeşil koltuk takımı berjerlerinde veya kırlentlerinde kullanabilirsiniz.

Yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusunun en net cevabı olan yeşil sarı uyumu ilk tercih edilen kombinasyondur. Sarı renginde kendi içinde renk tonları vardır. Sakin ortamlar için yeşili sarının pastel tonları ile komnbin edebilirsiniz. Ancak canlı ve enerjik ortamlar için sarının canlı tonlarını kullanmalısınız.

Örneğin;

Türbe yeşil veya ördek yeşili olarak da bilinen haki yeşili ile çok hardal sarısı kombinasyonları yapabilirisiniz.

Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yeşil Koltuklu Salon Dekorasyonu

Yeşil renk koltuk kombinasyonu genelde otuma odalarında kullanılır. Ancak yeşil koltukla yapılan salon dekorasyonu da doğru renk kontrastı ile mükemmel bir görünüm sunar. Tüm dikkatleri üzerine toplayan ve hayranlık uyandıran yeşil salon dekorasyonu için sıradan renklerin dışındaki renklerde yardım alabilirsiniz. Yeşil koltuklu salon dekorasyonunda dikkat çekici kombinasyonlar oluşturabileceğiniz renkler ise pembe, kahverengi, sarı, turkuaz, pudra ve yavruağzıdır. Bu renkleri kullanırken 3 renk uyumunu gözeterek kullanmalısınız.

Yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusunda en çok merak edilen bir diğer detay da duvar rengidir. Yeşil koltuklarla saman rengi duvar boyası kullanarak şık ortamlar oluşturabilirsiniz. Yeşil koltuklar ile bej, krem, kum beji ve risksiz bir renk olan beyazı duvar rengi olarak kullandığınızda yüz güldürecek ve övgüler alacağınız dekorasyonlara imza atabilirsiniz.

Yeşil Koltuklara Ne Renk Halı Kullanmalıyım?

Yeşil Koltuklara Ne Renk Halı Kullanmalıyım

Yeşil renk, hemen hemen bütün renklerle uyum yakalayabilen bir renk olsa da yeşil koltuk halı uyumunda dikkatli olunmalıdır. Özensiz ve uyumsuz halı seçimi özenli yapılmış bir dekorasyonu olumsuz yönde etkileyebilir.

Desenli yeşil renk koltuk ile koltuktaki yeşil tonunun daha açık veya koyu tonunda tek renk bir halı kullanabilirsiniz.

Yeşil, mavi ve kahve tonlarındaki uyum da dikkat çekmektedir. Bu bağlamda yeşil koltuklar ile mavi aksesuar kullanıyorsanız kahve tonlarında bir halı kullanmanız akıllıca olacaktır. Çünkü mavi, kahve ve yeşil doğanın ana renkleridir, bu renkler dekorasyonda doğru oranlarda kullanıldığı zaman mükemmel bir kontrast sunar. Kahverengi halı çok da şık durmadı sanki diyorsanız, kahverenginin en açık tonu diyebileceğimiz krem rengini kullanabilirsiniz.

Yeşil koltuklara uyumlu perde nasıl belirlenmeli?

Yeşil koltuklara uyumlu perde

Yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusunun en çok merak edilen detaylarından biride yeşil koltuk perde uyumudur. Burada dikkat edilmesi gereken konu perde, koltuk ve halı uyumunu yakalamaktır. Yeşil koltukla uyumlu perde seçilirken koltuk modeli, koltuk deseni, alan aydınlatması gibi kriterleri dikkate almak gerekir.

[haber id=”10885″]

Yukarda yeşil koltuk nasıl kombinlenir sorusunun cevaplarını paylaştık. Dekorasyonda sıradanlığın dışına çıkarak akılda kalıcı dizaynlar yapmak için huzurun, sakinliğin ve mutluluğun rengi olan yeşili mutlaka düşünün derizJ Daha fazla fikir için resim galerimize göz atın lütfen.

Yağ Yeşili Koltuk

Ev dekorasyonun da koltuk çok önemli ev araç ve gereçlerindendir. Özellikle koltuklar her çeşit rengi ile piyasaya da gözümüzü boyuyor. Renkli seçimlerden yanaysanız ve freş renkler ile evinizi süslemek istiyorsanız, yağ yeşili koltuk son derece moderne renkler arasındadır. Özellikle kadife tonlarda yağ yeşili ile evinizi âdete bohem tarzına çevireceksiniz.

Yağ Yeşili Koltuk

Sıcak bir ev ortamı ve samimi anlar yaşayacağınız koltuk seçimleri ile yaşamış olacaksınız. Daha çok küçük evler için fakat son zamanlarda büyük evlerde de tercih edilen renkler arasında gelir. Her türlü açık renk ile kombine edeceğiniz koltuk rengi olmaktadır. Özellikle tonlarını doğru yakaladığınızda açık ve koyu rengin her türlüsü ile uyum sağlayan tondur.

[galeri]