Yeni Ev Dekorasyonu Yapmak İsteyenlere İlham Verecek Fikirler

Yeni evlenenler, evini yenileyenler ya da bir değişiklik arayanların hemen hemen çoğu, yeni ev dekorasyonu sayesinde yaşamlarına farklılık katabilmektedir. Dekorasyon fikrinde önemli olan hususlardan biri de özellikle en çok kullanılan yaşam alanlarından başlayarak bu yenilikleri gerçekleştirmektir. Mutfak, banyo ve tuvalet gibi alanlar hem ev sahiplerinin hem de misafirlerin sıklıkla kullandığı bölümler olarak en dikkat çekici yerler arasındadır. Eve farklı bir dokunuş katmak isteyenler için ise yenilik; mutlaka banyo, tuvalet ve mutfaktan geçmektedir.

Yeni nesil ev dekorasyonu dahilinde farklılık yapılacak her parçanın birbiri ile uyumlu olması gerekir. Örneğin banyoda, dolaplardan duş takımına, fayanslardan lavaboya kadar tüm eşyaların birbiri ile ahenk içerisinde olması önemlidir. Bu noktada fayanslar, her yüzeye uyum sağlayacak şekilde mal edilmekte ve kullanıldığı alanlara özel bir görünüm sağlamaktadır. Seramik, mermer ya da farklı desenlerle süslenmiş fayanslar, kullanıldığı alanlara bütünlük hissi veren önemli öğelerdir.

Banyo Dekorasyonu için Fayans Modelleri

Bir evde en çok kullanılan yaşam alanlarının başında banyo ve tuvalet gelmektedir. Evde farklı bir dokunuş, ferah bir hava oluşturmak için yapılacak olan düzenlemelerde bu alanlar da mutlaka yenilenmelidir. Özellikle fayans modelleri arasından seçilecek ürünlerle; sadece zeminde değil, duşakabin ya da duvarlarda da farklı tasarımlar elde edilebilir. Fayanslar, oldukça geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Aynı zamanda farklı renk ve desen olanakları ile de eşsiz bir tasarımın yardımcılarıdır.

Modern tasarımlarda genellikle soft ve mat renklerin kullanıldığı görülmektedir. Fakat kahve ve toprak tonlarının hâkim olduğu fayanslar da sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra marjinal bir tasarım isteyenler açık ve canlı renkleri de tercih edebilir. Zira her tarza dair bir fayans türü bulmak mümkündür. Fayans çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Banyoyu ya da tuvaleti daha büyük gösterecek uzun fayanslar,
  • Sade, desensiz tasarıma sahip, yumuşak bir atmosfer sağlayanlar,
  • Şerit destekli altın ya da gümüş dokunuşa sahip olanlar,
  • Küçük, desenli ya da kabartmalı olanlar

Son Moda Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Evin mutfağında yapılacak yeni tasarımda dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Bunlardan ilk dolaplar ile odanın renk uyumudur. Günün çoğunu geçireceğiniz mutfağın insanı sıkmayan, ferah bir tasarıma sahip olması önemlidir. Bunun için de ilk unsur mutfağı büyük gösterecek, konforlu bir görünüm sağlayacak olan dokunuşlar yapmaktır. Özellikle duvarlarda son moda fayans modelleri kullanmak, çok loş ya da parlak olmayan bir lamba tercih etmek, halı ya da kilim desenlerinin karışık olmaması gibi ince detaylar mutfak şıklığını belirleyen etmenler arasındadır.

Son yıllarda mutfak dolaplarında en çok kullanılan özellikler arasında sade bir görünümün yanı sıra akıllı tasarımlar da bulunmaktadır. Bu sayede hem kullanışlı hem de rahat bir mutfağa sahip olmak mümkündür. Ayrıca doğa temalı aksesuarlar ve yemek takımı da bir tasarımın tamamlayıcısı olacak niteliktedir. Doğallığı ve sadeliği mutfaklara taşıyacak olan son moda fayanslar ile farklı bir hava yakalayarak mutfağınızı daha yaşanabilir hale getirmeniz mümkündür. 

Yeni Moda Ev Dekorasyonu

Yeni moda ev dekorasyonları evli çiftler başta olmak üzere taşınan ve ev almayı düşünenler dahil birçok kişinin merak ettiği konularında başında gelmekte. Banyo, mutfak, salon ve yatak odası gibi farklı yaşam alanlarında son yıllarda birçok farklı tasarım önerisi ortaya atılmıştır. Yıllar geçtikçe eşyalarda ve tasarımlarda doğa vurgusu ön plana çıkmaktadır. Bu noktada cottage core gibi dekorasyon tarzları da daha fazla dillendirilir olmuştur. Çiçek desenleri, yeşil ve pastel tonlu boyalar, sade aksesuarlar ve çiçekler bu dekorasyon tarzının en belirgin özellikleri arasında yer almaktadır. Mutfak, salon ve yatak odası tasarımında bu yaklaşımının, çoğunlukla yeni evli çiftler arasında yaygın olduğu söylenebilmektedir.

Minimalist Metal Şıklığı

Bir diğer dekorasyon tarzı ise endüstriyel yaklaşımdır. Metalin ve minimalizmin ön planda olduğu bu tarzda ise metalik eşyalar sıklıkla kullanılmaktadır. Avizeler, masa takımları ve sandalyeler demir ya da çelikten tasarımlara sahiptir. Ahşap ile harmanlanan metal unsurlar, özellikle salon ve mutfaklarda sıklıkla kullanılanlar arasında yer almaktadır. Bu tasarımın kullanıldığı yaşam alanları ise mutfak ve banyo olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadeliği ve kullanışlılığı öne çıkaran yaklaşımda, gri ağırlıklı açık mat tonlar, renk olarak tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra banyo, tuvalet ve mutfaklarda kullanılan fayans modelleri de bu tasarıma uygun olarak seçilmekte ve metal eşyalar ile bir uyum yakalanmaktadır.

Genel olarak son model ev dekorasyonları arasında bu iki mimari tarzın sıklıkla kullanıldığını görmek mümkündür. 2020’li yıllarda sadeliğin, doğanın ve ferahlığın bir simgesi olan bu iki dekorasyon yaklaşımı hem yeni eve taşınacak olanlar hem yeni evliler hem de evinde değişiklik arayalar için oldukça yenilikçi fikirler ve uygulamalar ortaya koymaktadır.