Yaza Özel Kişisel Balkon Dekorasyon Fikirleri

Uzun ve sert geçen bir kışın ardından özlemle beklediğimiz güneşli günlere merhaba dediğimiz şu günlerde hepimizin ortak özlemi huzurlu bir balkon keyfi yaşamak. Kış boyu kapalı kalan ve kullanılmayan balkonları yaza hazırlamak için yazımızda birbirinden özel, kişisel detayları ile tarzınıza uygun balkon dekorasyon fikirleri ve birbirinden güzel balkon dizayn örnekleri sizleri bekliyor.

Balkon Dizayn Örnekleri

Dekorasyon olarak baktığımızda balkonlar geri plana atılan alanlar, aslında bir evi ev yapan en önemli unsurlardan biri balkonunuz. Sadece yazın değil, yılın her ayında hem tarzı hemde işlevselliği olan bir balkon dekorasyonu ile rahat ve huzurlu saatler geçirebilmeniz mümkün. Bu yaz güneşin tadını rahat bir balkonda çıkarmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız dekorasyonu fikirleri ve önerileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yaz balkonu için dekorasyon önerileri 

Bu güzel havalarda balkonunuzda daha rahat ve uzun vakit geçirmek için alanı maksimum verimle kullanmalısınız. Yapacağınız balkon dekorasyonu her mevsim kullanışlı ve rahat olmalı buda her bir santimetre kareyi en iyi şekilde kullanmanız anlamına geliyor.

Balkon boyutu ve şekli nasıl olursa mutlaka ona uygun bir yerleşim düzeni sağlanabilir, bu anlamda balkonun küçük yada büyük olması dekorasyon anlamında bir engel teşkil etmez. Küçük , dar balkonlar dekore edilirken genelde zorlanılır, aslında büyük bir balkonu etmekten daha basit ve kolaydır küçük balkon dekorasyonu. Çünkü balkonun büyüklüğü seçenekleri fazlalaştıracaktır, küçük balkon dekorasyonu ise size fazla seçenek sunmayacaktır, bu anlamda uygun bir kaç balkon mobilyası ve aksesuar ile kullanışlı ve rahat bir stil ortaya çıkabilir.

Kişisel bir dokunuş.. 

Balkonunuzu dekore ederken tarzınızdan ödün vermek zorunda değilsiniz, sevdiğiniz renkleri ve desenleri kullanmaktan asla korkmayın. Evin diğer alanlarında tercih ettiğiniz sizi yansıtan dekorasyon tarzını balkon dekorasyonu içinde kullanabilirsiniz.

Romantik bir balkon hayal ediyorsanız, balkonun büyüklüğüne uygun ferforje mobilyalar ve aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Yazlık bahçe dekorasyonları arasında özellikle beyaz ferforje masa, sandalye ve aksesuarlar son derece şık aynı zamanda romantik bir stil yaratabilir balkonunuzda.  Country tarzının sıcak ve yumuşak hatlarını balkona yansıtmayı düşünebilirsiniz, özellikle balkonda manzara eşliğinde romantik akşam yemekleri için son derece doğru bir seçim olacaktır.

Eski ve yeniyi harmanlayarak daha enerjik ve farklı bir dekorasyon stili elde edebilirsiniz, eklektik balkon dekorasyon örnekleri size bu konuda ilham verecektir. Daha renkli ve enerjik bir balkon dekorasyonu için retro ve eklektik stiller kesinlikle çok uygun bir seçim.

[haber id=”4693″]

Duvar ve zemin rengi 

Yaza özel bir balkon dekorasyonu için ferah ve sıcak renkleri ön plana çıkarabilirsiniz, bu renkleri kullanmanın bir diğer avantajı ise sadece yazın değil her mevsim iç açıcı ve ferah bir stil görünümü yaratmasıdır. Balkonunuzda maviler, açık sarılar, yeşiller kullanarak yaza uygun dinamik bir hava yaratabilirsiniz. Balkon duvar rengi konusunda kararsız kalıyorsanız önceliğiniz zemin rengine uygun renk tonları seçmek olmalıdır.

Zeminde kullanılan karolar balkonun stilini etkileyen önemli unsurlardır, örneğin duvar renginde beyaz, zeminde kızıl toprak tonlarında karolar seçerseniz balkonda tam bir Akdeniz havası estire bilirsiniz. Doğal taşlar, tuğla, beton yada parke gibi bir çok farklı seçenek ile size özel bir balkon dekorasyonu yapabilirsiniz.

Balkon Mobilya Seçimi

Balkonlarınız için mobilya seçimi oldukça zordur. Hangi tip mobilya tercih edeceğinize karar veremiyorsanız birkaç tüyo verelim. Öncelikle balkonunuzun büyüklüğü mobilya seçiminde en önemli etkendir. Eğer büyük bir balkona sahipseniz koltuk dahi kullanabilirsiniz. Ancak balkonunuz biraz daha küçük veya dar ise daha pratik mobilyalar tercih etmeniz gerekir. Bunun için küçük balkonlarda katlanabilir masalar ve küçük sandalyeler veya tabureler tercih edebilirsiniz. Ayrıca balkonunuz açık ise güneşten ve yağmurdan etkilenmeyecek nitelikte mobilyalar tercih etmeniz mobilyaları uzun süre kullanabilmeniz açısından önemlidir.

Galerimizde size ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden özel 2019 yazlık balkon dekorasyon örnekleri seçtik, hem mobilya hemde renk konusunda size bir çok farklı fikir vereceklerini düşünüyoruz.

[galeri]