Yatak Odasında Bahar Havası : Çiçekli Yatak Örtüleri

Dekorasyonda her bir yaşam alanın kendine özel bir havası ve değeri vardır, bu alanlar için seçilen seçilen mobilyalardan, duvar rengine kadar her detay hem görsel açıdan hemde psikolojik açıdan son derece önemli. Söz konusu dinlenme ve rahatlama ise yatak odası dekorasyonu özellikle renk ve desen açısından kesinlikle dikkatli şekilde dekore edilmelidir. Bu alan size özel bir alan, evin diğer odaları ile aynı tarzda yada aynı renkte olmasına gerek yok, zevkinizi ve tarzını öne çıkaracağınız seçimlerinizde daha özgün olabileceğiniz kısacası kendinizi huzurlu ve mutlu hissedebileceğiniz huzur mekanı. Yani bu alanda, evinizin diğer kısımlarında olduğu gibi gelen misafirler için değil, kendiniz için dekorasyon yapmalısınız..

Rahat ve huzur verici bir yatak odası için zemin, mobilya, desen, renk ve aksesuar seçimleriniz tarzınızı dekorasyona yansıtabilmeniz için dikkatlice seçimler yapmanız gereken faktörlerdir. Özellikle renk seçimleri ruh halinizi etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi. Doğru yapılan renk seçimlerinin psikolojik olarak büyük etkileri var, bir çok uzmana göre renklerin insan psikolojisinde çeşitli etkileri bulunuyor, bu kabul edilmiş bilimsel bir gerçek..  Kendinizi rahat ve huzurlu hissettirecek renkleri yatak odasında kullanmak aynı zamanda uyku kalitenizi arttıracaktır. Ayrıca renklerin psikolojik etkileri kadar, bakmaktan keyif aldığınız bir görüntü olmasını da istemez misiniz?

Farklılık Yaratan Yatak Başı Fikirleri

Yatak Odasında huzur veren renkler

Söz konusu yatak odası dekorasyonu olduğundan bu alanda renk seçimi yapılırken belli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Nedir bu noktalar, en önemlisi ruh halinizi yansıtan renkler seçmek.  Özellikle karamsar bir ruh halindeyseniz hemen iç açıcı ve huzur verici renkler seçerek yatak odasının atmosferini değiştirmelisiniz. Peki yatak odası dekorasyonuna nereden başlamalı?

Yatak Odası Tekstil Ürünleri

Çift Kişilik Nevresim Takımı Modelleri
Çift Kişilik Nevresim Takımı Modelleri

Her değişiklik yapmak istediğimizde yatağımızı, başlığımızı, halıları veya gardrobu değiştirmemiz mümkün değil. Bu çok ciddi bir maddi külfet oluşturur. Ancak sürekli aynı şeyleri görmekte bizi rahatsız edebilir. Peki bu noktada değişimi nasıl sağlayacağız? Tekstil ürünleri bu konuda en büyük yardımcınız, büyük paralar harcamadan tamda istediğiniz gibi sizi rahatlatan ve huzur veren bir temaya sahip olabilirsiniz. İşte tam burada asıl konumuz olan yatak örtüleri , yatak odası dekorasyonu için en önemli tekstil ürünleri arasında yer alır. Mekanda odak noktası olan yatak örtüleri, sadece basit bir tekstil ürünü değil yatak odasına derinlik katan doku ve desenleri ruh halinize uygun şekilde basitçe dekorasyona dahil edebilen önemli tasarımlardır. Ayrıca gerek çift kişilik yatak örtüsü modelleri ve fiyatları, gerek tek kişilik yatak örtüsü modelleri ve fiyatları açısından düşündüğümüzde, bizler için makul rakamlar ve harika dekorasyon yardımcıları diyebiliriz.

Çiçek desenli yatak örtüleri yatak odasında tam anlamıyla bahar havası estiren, huzurlu renk ve desenleri ile mekanın her mevsim canlı ve taze bir görünüme sahip olmasını sağlar. Özellikle renkli çiçek desenleri psikolojik olarak rahatlatıcı ve enerji verici bir etkiye sahiptir. Çiçekli yatak örtüleri bir çok farklı renk ve desen seçeneği ile dekorasyona tazelik kazandırır ve aynı zamanda romantik bir hava katar.

Peki çiçek desenli yatak örtüleri seçerken hangi renkler tercih edilebilir?

Renk seçimi yapmadan önce renkler ve etkileri konusunda yapılan araştırmalardan faydalanabilirsiniz, aynı zamanda sevdiğiniz renkleri kullanmaktan asla çekinmeyin. Örnek olarak yatak odasında en çok kullanılan renkler ve bu renklerin anlamları üzerinde durabiliriz. Mesela yeşil doğanın rengidir, her mevsim tazeliği ve doğallığı yansıtır, stres azaltıcı etkisi ve huzur veren etkisi ile leylak bu mekanda kullanılabilecek en güzel renklerden bir tanesi.

Mavi rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliğe sahip bir renk, bu renk özellikle çocuk odaları, oturma odaları, banyo gibi alanlarda çok tercih edilir, yatak odası içinde son derece ideal bir seçim olabilir. Pudra rengi ile huzurlu, sakin ve romantik bir tarz elde edebilirsiniz, pembe ,pudra, leylak, lila gibi renkler daha feminen yatak odası dekorasyonları için önerilen ve sıkça kullanılan renklerdir.

Yazımızın devamında sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden zarif renk ve desenlere sahip 2019 çiçekli yatak örtüleri seçtik. Yatak odanıza tazelik ve huzur katan yeni sezon 2019 yatak örtüleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz..

[galeri]