Yatak Odası Duvar Dekorasyonu

Yatak odası kişinin kendini en özgür hissettiği alandır. Yatak odası dekorasyonunda da en özgür en dekoratif mobilyaları isteğinize göre düzenleyip dizayn edebileceğiniz alan yatak odalarıdır.

Yatak odası dekorasyonunda farklı tarz ve parçaları bir araya getirip kendi tarzınızı özgürce yansıtabilirsiniz. Ancak görüntünün şık ve göz alıcı olmasını istiyorsanız tazr bütünlüğüne ve renk kombinasyonuna önem vermeniz gerekmektedir. Farklı ve birbirinden alakasız renkleri yatak odanızda bir araya getirirseniz eğer bu hem göz yorar hem de dağınık ve kalabalık bir görüntüye neden olur. Sonucunda ise yatak odanızda geçireceğiniz zamanı kısıtlar ve kalitesinden de ödün vermiş olursunuz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekor Önerileri

Yatak odasında belirleyeceğiniz tarz için öncelikle duvar dekorasyonunuzu iyi seçmelisiniz. Kullanacağınız duvar kağıdı ya da boyasının çok çabuk sıkılmayacağınız bir model olması ile birlikte yerleştireceğiniz mobilyalarla da bütünlüğü sağlaması gerekmektedir. Birbirinden çeşitli ve tarzda duvar dekorasyonu için duvar kağıdı ya da boyası mevcuttur.

Öncelikle seçeceğiniz bu duvar kağıdı ya da boyanın duvarınızın yüzeyi ile uyumlu olması gerekmektedir. Eğer pürüzsüz bir duvara sahip iseniz, seçimlerinizde daha özgür davranabilirsiniz. Ancak duvarınız pürüzlü ise bu noktada duvarınızın ihtiyacına yönelik seçim yapmanız daha doğru olacaktır. Bu sayede duvar kağıdı ya da boyanın kullanım ömrünü de uzatmış olacaksınız. Duvar dekorasyonunuz için kullanacağınız aksesuarlar ile duvar kağıdı ya da boyanın da uyumlu olması gerekmektedir. Birbirinden alakasız aksesuarlar ve duvarınız var ise istediğiniz tarzı yakalayamazsınız.

Yatak odanızda duvar dekorasyonu yaparken önemli olan bir diğer nokta ise yatak odanızın genişliği ve yüksekliğidir.

Yatak Odası Duvar Dekorasyonu Ürünleri

Yatak odanızda duvar dekorasyonu yapar iken atlamamanız ve göz önünde tutarak dekorasyonu yapmanız gereken nokta yatak odanızın genişliği ve yüksekliğidir. Yatak odanız geniş ve yüksek ise, farklı cephelerde farklı duvar kağıdı ya da boyası kullanabilirsiniz. Ayrıca böyle bir yatak odanız var ise duvar kağıdı ya da boyası için bir seçim yapmak zorunda da kalmazsınız. İkisini de özgürce yatak odası duvar dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Böylece odanızda istediğiniz tarzı yakalarken yatak odanıza da farklı bir hava kaymış olursunuz.

Duvar dekorasyonu ürünleri arasında öncelikle duvar kağıdı ya da boyası bulunmaktadır. Eğer ikisini de kullanacaksanız birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer tercihiniz iki duvar kağıdı olacaksa ve seçtiğiniz duvar kağıdı desenli ise bir diğerini tek renk sade bir modelden yana kullanmanız daha ferah, sade, göz yormayan bir görüntü sağlayacaktır. Ama iki duvar kağıdınız da desenli ise yan yana geldiğinde gözü yormayan bir kargaşaya neden olmayan duvar kağıdı modelleri olmalıdır. Aksi halde bu iki duvar kağıdını yan yana kullanmamanız gerekmektedir. Aralarında desen ve renk geçişini sağlayan sade bir duvar boyası ya da üçüncü bir duvar kağıdı daha mantıklı ve doğru bir yol olacaktır.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon Fikir

Sonrasında ise duvarınızda kullanacağınız aksesuarla devreye girmektedir. Seçtiğiniz duvar kağıdının ya da boyasının tarzını koruyan renk olarak da uyumlu duvar aksesuarları seçmeniz gerekmektedir. Örneğin raflar duvarda modern bir görüntü sağlamaktadır. Ancak üretilen binlerce farklı tarzda raf ürünleri mevcuttur. Bunlardan duvarınızın tarzı için en uygun olanları kullanmanız gerekmektedir. Raflara yerleştireceğiniz aksesuarlar da bu noktada duvar dekorasyonunuzu tamamlar ölçüde olmalıdır. Örneğin raflara yerleştireceğiniz küçük saksılar ve çiçekler duvar dekorasyonunuza romantik bir hava katacaktır. Ayrıca odanıza daha canlı bir görüntü verecektir.

Yatak Odası Duvar Kağıdı Modelleri

Yatak odasının duvar dekorasyonu için kullanacağınız duvar kağıtları yüzlerce tarz ve modelde üretilmektedir. Eğer hali hazırda yatak odası mobilyalarınız bulunmakta ise, bu mobilyaların tarzına uygun duvar kağıdı seçimi yapmanız gerekmektedir. Ancak yatak odanızı baştan yapacak iseniz, duvar kağıdı seçimi konusunda daha özgür olup istediğiniz tarzı yatak odası duvarlarınıza yansıtabilirsiniz.

Yatak odası duvar dekorasyonu için kullanacağınız duvar kağıtları arasında desenli, desensiz, sade tonlar, daha koyu tonlar, renkli ve heyecan veren tonlar, yüzey olarak parlak ya da mat olan duvar kağıtları olduğu gibi üç boyutlu duvar kağıtları da vardır. Bunlar arasından hem mobilyalarınızın tarzını koruyan hem de kendi tarzınızı yansıtan duvar kağıdını seçmeniz gerekmektedir.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon Önerileri

Yatak odanız geniş ve yüksek ise, birden fazla duvar kağıdını yatak odası duvar dekorasyonuna yansıtabilirsiniz. Ayrıca deseni ya da renk tonları için de daha özgür olursunuz. Ancak yatak odanız küçük ve dar ise, seçeceğiniz desenli bir duvar kağıdını tüm cephelere uyguladığınız takdirde bu görüntü hem gözünüzü yoracaktır hem de odayı daha küçük ve basık gösterecektir.

Böyle bir görüntü ile karşılaşmak istemiyor iseniz yapmanız gereken sade tonların hakim olduğu ve bir cepheye uygulayacağınız duvar kağıdı ile geriye kalan cephelere tek renk duvar kağıdı yaparak hem duvar dekorasyonunu tamamlamak hem de odanızı daha dar bir görüntüden kurtarmaktır. Ancak yatak odanız geniş ise bir cepheye dekoratif bir duvar kağıdı modeli seçeceğiniz gibi iki cepheye de dekoratif duvar kağıdı yapabilirsiniz. Eğer seçtiğiniz dekoratif iki duvar kağıdı da birbiri ile uyumlu ise tüm odayı bu iki duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz. Özetle duvar kağıdı dekorasyonunda seçiminizi desenli duvar kağıtlarından yana kullanmak istiyor iseniz, odanızın genişliği ve yüksekliğini göz önünde tutmanız gerekmektedir.

Yatak Odası Duvar Renk Seçimi

Yatak odası duvar dekorasyonu için en önemli konu odanın genişliğidir. Eğer yatak odanız dar ise, koyu renklerden uzak durmanız gerekmektedir. Koyu renkler odanızı olduğundan daha dar ve basık göstermektedir. Ancak dekorasyon ve görüntü sizin için son derece önemli ise iki duvar boyası ile bu durumu sabitleyebilirsiniz. Örneğin yatak odası duvar cephelerinizin birini koyu renk, diğer cephelerini de açık tonlarda bir renk yaptığınızda bu olduğundan daha dar algısını yenebilirsiniz. Böylece yatak odası dekorasyonunda da odanıza daha farklı bir hava katmış olursunuz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon

Yatak odası duvar dekorasyonunda renk kombinasyonu oldukça önemlidir. Sabah uyandığınızda gün ışığını güzel yansıtan bir odaya uyanmanız hem sağlığınız için hem de gün boyunca olacak enerjiniz için son derece önemlidir. Uyandığınız oda gün ışığını güzel yansıtmayan renklerin hakim oldu koyu renklerle dekore edilmiş bir oda olur ise, karamsar bir ruh haline bürünürsünüz ve bu tüm günkü enerjinize de yansıyacaktır. Ancak tam tersi bir durumda daha pozitif ve enerjik hissedeceksiniz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyonu

Yatak odası duvar dekorasyonu hem sizin ruh halinizi etkiler hem de dekorasyon zevkinizi gözler önüne serer. Yatak odaları kişiye özel mahremiyet duygusunun en önde tutulduğu alanlar olduğu için tam olarak sizi yansıtan bir dekorasyon yatak odalarına hakim olmaktadır. Gece uyumak için girdiğinizde canlı renklerin hakim olduğu bir yatak odanız var ise, uykuya dalmanız daha geç saatleri bulacaktır. Örneğin, turuncu renkler gibi canlı renklerin çok fazla kullanıldığı odalar insana enerji ve canlılık vereceği için uykuyu kaçırmaktadır. Her rengin insan psikolojisine bir etkisi vardır. Turuncu, yeşil gibi renkler insan psikolojisi için enerji ve canlılık veren bir renklerdir.