Yatak Odası Duvar Dekorasyon Ürünleri

Yatak odasında duvar dekorasyonu yapmak oldukça zevklidir. Çünkü yatak odaları mahremiyet duygusunun en gelişmiş alanları olduğu için kişiye özel alanlardır. Bu nedenle istediğiniz tarzı dilediğiniz gibi yatak odalarınızda yansıtabilirsiniz. Kısaca yatak odası dekorasyonu kullanan kişinin kimliğini yansıtır.

Son zamanlarda gittikçe artan dekorasyon algısı ile birlikte daha çok dekoratif ürün üretilmekte ve herkes kendi tarzını kendisi yansıtabilmektedir. Yatak odalarınızda da kendi tarzınızı daha özgür ve daha serbest yine kendiniz yansıtabilir yatak odanızı kendiniz dekore edebilirsiniz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekor Önerileri

Yatak odası dekorasyonunda ilk olarak yapmanız gereken ise yatak odası duvar dekorasyonunuzdur. Uzun ömürlü olması ve zamanla sıkılmayacağınız bir duvar dekorasyonu yapmanız gerekmektedir. Eğer çok çabuk sıkılacağınız bir duvar dekorasyonu yaparsanız sonrasında odanızı tekrar boşaltmanız yaptığınız duvar dekorasyonunu sökmeniz gibi konular oldukça uğraş gerektiri. Ayrıca duvar dekorasyonu maliyetli bir konudur. Bu da ekonomik olarak sizi yoracaktır.

Yatak odası duvar dekorasyonunda ilk yapmanız gereken şey odanızın genişliğini ve yüksekliğini hesaplamaktır. Dar bir odanız var ise olduğundan daha dar bir görüntüye neden olmak ya da daha geniş ve ferah bir görüntü vermek yine sizin elinizdedir. Sonrasında ise duvar dekorasyonu için önemli bir konu olan duvar yüzeyinizi öğrenmenizdir.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon Fikir

Duvar dekorasyonunda eğer duvarlarınız pürüzlü bir yüzeye sahip ise duvar kağıdı ya da duvar boyası seçiminizi buna göre yapmalısınız. Kısaca duvarınızın ihtiyacı olan kalitedeki duvar boyası ya da duvar kağıdını belirlemelisiniz. Sonrasında buna uygun seçimler yapmalısınız. Ancak seçimleri yapmadan önce odanızın tarzı ve kullanacağınız renk kombinasyonunu belirlemenizde fayda var. Her güzel olan eşya bir araya geldiğinde aynı güzel görüntüyü vermeyebilir. Kullanacağınız renk kombinasyonu birbiri ile uyumlu olmalı ve istediğiniz tarzı yakalamanızda size yardımcı olmalıdır.

Yatak odası duvar dekorasyonunda birbirinden farklı duvar kağıdı ve boyasından yardım alacağınız gibi aksesuarlardan da yardım alabilirsiniz. Yatak odanız dar ise duvar kağıdı ya da duvar boyanız daha sade renk tonlarında olmalıdır. Bu sizi kalabalık bir görüntü vermekten kurtaracaktır. Ancak bunu yaparken boş bir duvar görüntüsü de iyi bir dekorasyon algısı oluşturmaz. Bu noktada ise duvarınızda kullanacağınız aksesuarlardan yardım alabilirsiniz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon Önerileri

Yatak odası duvar dekorasyonunda kullanacağınız aksesuarların rengini ve modelini önceden iyi araştırarak belirlemeniz size yatak odası dekorasyonunda bütünlüğü sağlamanızda yardımcı olacaktır. Örneğin duvar tipiniz ve kullandığınız duvar kağıdı ve boyasına göre dekoratif raflar satın alabilirsiniz. Bu raflara daha minimal ve hoş bir görüntü sağlayan aksesuarlar yerleştirebilirsiniz. Örneğin okuduğunuz birkaç kitap ve renkli saksılardaki küçük çiçekler ve kaktüsler küçük odanızda yapmak istediğiniz dekorasyona ayrı bir canlılık getirecektir.

Yatak odanız büyük ise sade tonlarda boyanmış duvar cepheniz için büyük ya da parçalı olan tablolar satın alabilir ve duvar cephesinin önünde tablonun yanına konumlandıracağınız hoş bir çiçek saksısı ile şık, zengin ve modern bir görüntü elde edebilirsiniz. Örneğin duvarınızın köşeleri için köşe raflar satın alabilir ve bu rafların altına işlevsel olarak da kullanabileceğiniz hoş bir sepet konumlandırabilirsiniz. Duvar dekorasyonunuz için birbirinden farklı renklerde ve modellerde üretilen farklı boyutlardaki mumluklardan da yardım alabilirsiniz.

2020 Yatak Odası Duvar Dekorasyon

Yatak odası duvar dekorasyonunda önemli olan başka bir konu da perde seçiminizdir. Seçtiğiniz perdenin, renginin ve modelinin duvar dekorasyonunuz ile uyumlu olması gerekmektedir. Örneğin duvar dekorasyonunda kullandığınız duvar kağıdı desenli ise yine seçtiğiniz desenli bir perde ile uyumu yakalamanız oldukça zordur. Eğer az önceki örnekte olduğu gibi duvar dekorasyonunuz zengin ise seçeceğiniz perdenin daha sade olması gerekmektedir.