Yatak Odanızı Daha Ferah Gösterecek 7 Öneri

Geniş yatak odalı evler günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Yatak odalarının genişliği ve ferahlığı uyku kalitesini etkileyen unsurlardandır. Yatak odanız küçük olsa bile birkaç eşya ve renk değişikliği ile ferah bir alan elde edebilirsiniz. Yatak odanızı daha ferah gösterecek 7 öneriyi sizin için derledik.

  1. Minimalizm akımı ile az eşya kullanmak yatak odanızı olduğundan daha geniş gösterecektir. Minimalist akım sadece gerekli eşyaların kullanılması gerektiğini savunur. Yatak odanızdan gereksiz bulduğunuz eşya ve aksesuarları çıkararak kendinize daha çok alan yaratabilirsiniz.Eşya yığınları arasında boğulan bir yatak odası kaliteli uykunun en büyük düşmanlarındandır. Çok eşyanın temizliği de zor olduğu gibi odanızın kapasitesini de bir hayli düşürmektedir. Yatak odanızda narin ve minimal ölçülerde birkaç dekor ya da büyük boyutlu tek dekor kullanabilirsiniz.
  2. Yatak odanızın rengi, ferah ve geniş bir alan yaratmak için önemli bir unsurdur. Açık ve pastel tonlar odanızı daha ferah ve geniş gösterirken; koyu tonlar odanızın basık ve dar görünmesine sebep olmaktadır. Standart boyutlarda bir yatak odanız var ise ışığı yansıtma özelliği olduğu için açık tonları tercih etmenizde yarar var. Açık renk odanız daha aydınlık ve ferah bir görünüm kazanacaktır. Renkli çelik dolap modelleri odanıza ayrı bir hava katabilir.
  3. Komodin ve yatak seçimlerinizde de dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Komodinlerinizi daha zarif ve küçük boyutlu seçerken yataklarınızı büyük boyutlu seçebilirsiniz. Mümkünse bazalı ya da altında dolap ve çekmece olan yataklardan seçebilirsiniz. Böylece eşyalarınızı tek bir yerde toplamış olursunuz ve odanızı daraltacak ekstra dolaplardan kurtulursunuz.


Odanızı ferah gösterecek trend soyunma dolabı modelleri için toptan satış yapan Gökerler Çelik Eşya satış yapan firmaya göz atabilirsiniz.

  1. Yatak odanızın perde seçimi de oldukça önemlidir. Yere kadar uzanan perdeler yerine daha kısa modeller tercih ederseniz hem daha şık hem de daha ferah bir ortam elde edebilirsiniz. Perdelerinizde düz ve sade seçimler yapabilirsiniz.
  2. Sadeleştirdiğiniz odanızın tek bir yerinde olan abartılı hareket göze çarpacak ve odanızın dar görünmesine sebep olacaktır. Odanızda genel aydınlatmayı kullanabileceğiniz gibi daha zarif bir seçenek olan başucu ışıklandırmalarını da kullanabilirsiniz. Komodininizin üzerinde kullanacağınız bir aydınlatma hem odanıza şık bir görüntü katacak hem de ışık yoğunluğundan dolayı odanız daha aydınlık görünecektir.
  3. Yatak odanızda şeffaf ve alçak mobilyalar kullanmanız odanızın kapasitesini arttıracaktır. Daha geniş bir görüntü elde edeceğiniz şeffaf mobilyalar ve doğru ışık kullanımıyla odanız olduğundan daha ferah bir görünüm elde edecektir.

  1. Yatak odanızı daha ferah gösterecek 7 öneriden sonuncusu yatak odanızda kullanacağız dolap tipleri ile ilgilidir. Firmamızdan temin edebileceğiniz birçok boyutta ve renkte dolap ile odanıza en uygun modeli seçebilirsiniz. Daha az yer kaplayan fakat işlevi arttırılmış dolaplarımız ile yatak odanızda geniş bir alana sahip olacaksınız. Yer tasarrufu sağlayan sürgülü dolaplar ve birçok raftan oluşan kitaplık ve dosya dolapları kullanarak ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.gokerler.com

[galeri]