TV Sehpası Seçmenizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları

TV sehpası her zaman göz önünde olan ve odanızın havasını tamamen değiştirecek eşyaların arasında ilk sıralarda yer alır. Kullanılacağı alana göre, doğru seçim yapıldığında dekorasyon açısından çok başarılı ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Peki, farklı tasarım, renk ve malzeme yapısı ile geniş bir ürün yelpazesine sahip olan TV sehpası modelleri arasında doğru seçim yapmak için nelere dikkat etmelisiniz? İşte püf noktaları…

TV Sehpası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

* TV sehpası seçimi yaparken öncelikle yerleştireceğiniz alanın ölçülerini ve odanızdaki diğer eşyalar ile uyumunu göz önünde bulundurmanız gerekir.

* Ahşap TV sehpası modelleri klasik bir görünüm sunarken, parlak sunta sehpalar ise daha modern bir hava yakalanmasını sağlar.

* Doğru bir TV ünitesi seçimi yapmak için odanızın büyüklüğüne göre hareket etmelisiniz.

* Alanınız dar ise askı aparatı kullanarak televizyonunuzu duvara monte TV sehpası tercih edebilirsiniz.

* Fonksiyonel bir kullanım için ise oda raf ve bol çekmeceye sahip modelleri tercih ederek odanızdaki eşyaları kolaylıkla muhafaza ederek daha ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.

* Çekmeceli televizyon ünitesi modelleri ise evdeki küçük eşyaların toparlaması açısından fonksiyonel bir kullanım sağlar.

* TV ünitesinin sahip olduğu renk ile duvarınızın rengi uyumlu olmalıdır. Örneğin natürel tonlara sahip bir duvar renginiz var ise hemen hemen her renk TV ünitesi ile kolaylıkla uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

*Oturma odanız ya da salonunuzda daha klasik tarzda bir dekorasyon oluşturmak isterseniz ceviz ya da meşeden yapılmış olan TV sehpası tercih edebilirsiniz. Bu tarz tasarımların içinde cam kapaklı vitrinler ve LED aydınlatmalı detaylar ile hareketlendirilmiş olan modeller de mevcuttur.

Dar Alanlarda Hareketli Panellerinden Yardım Alabilirsiniz…

TV üniteleri televizyonun dışında kitaplık, konsol ve raf olarak da kullanılarak şık bir dekorasyon oluşturmanızı sağlayabilir. Özellikle de dekorasyonda aksesuar kullanmayı tercih ediyorsanız, bol raflı bir televizyon ünitesi seçebilir; böylelikle raflarına küçük biblolar, resimler gibi dekoratif objelerinizi yerleştirebilirsiniz. Ancak unutmayın televizyon ünitesi için geniş bir alanınızın olması gerek. Eğer geniş bir alana sahip değilseniz tercihinizi raflı TV sehpası modellerinden yana kullanabilirsiniz. Böylelikle uydu alıcı ve oyun konsolu gibi eşyalarınızı bu kısımlara yerleştirebilirsiniz. Odanız sehpayı bile kaldıramayacak kadar küçük ise, duvara monte edebileceğiniz hareketli panellerden yardım alabilir; hem televizyonunuzu istediğiniz alana çevirebilir hem de yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Doğal Taş Kaplamalar TV Sehpanızın Daha Şık Görünmesini Sağlar!

İç mekan dekorasyonunuzda dekorasyon dünyasında uzun zamandır trend olan doğal taş panellerden yararlanabilir, odanızda harika bir görünüm oluşturabilirsiniz. Evinizin birçok kısmında kullanabileceğiniz bu taş kaplamalar, özellikle TV sehpası arkasındaki duvarlarda, iddialı bir görünüm oluşturmanızı sağlar. Eğer duvarda taş kaplama tercih etmiyorsanız duvar rengi ya da duvar kâğıdı seçiminiz gözü yormayacak şekilde olmalıdır. Daha farklı bir dekorasyona yönelmek isterseniz duvarlarınıza niş uygulaması yapabilirsiniz. Böylece evinizde hem ekstra bir depolama alanı hem de estetik bir görüntü yaratabilirsiniz. Eviniz için daha modern bir tarz isterseniz değişik renklere sahip parlak suntadan tasarlanan televizyon sehpalarını tercih edebilirsiniz. Parlak ve beyaz renk mobilya her zaman daha modern bir görüntü sunar; unutmayın. TV ünitesini satın alırken, kaliteli malzemeden üretilen modelleri tercih etmeniz uzun süreli bir kullanım elde etmenizi sağlar. Seçeceğiniz modelin çekmece ve raflı olması ise dağınıklığın önüne geçmenizi sağlar.

Evinizde ve yaşam alanlarınızda hayalini kurduğunuz dekorasyona ulaşmanız Koçtaş ile oldukça kolay! İhtiyaçlarınıza ve bütçenize yönelik en uygun TV sehpası çeşitleri ve çok daha fazlası Koçtaş’ta sizi bekliyor!