Tv Arkası Duvar Kağıdı Nasıl Olmalı?

Salon ve oturma odası dekorasyonu için odak noktası olarak da kullanılan televizyonların arka kısımlarında kullanılan duvar kağıtları son dönemin trend uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu yazımda Tv arkası duvar kağıdı uygulaması için nelere dikkat etmelisiniz? Tv arkası 3 boyutu duvar kağıtları dekorasyon için nasıl bir sonuç verir? Tv ünitesi arkası taş görünümlü duvar kağıdı kullanımı toplam oda dekorasyonunu etkiler mi? Tv ünitesi arkası duvar kağıdı nasıl olmalıdır? sorularına cevap aramaya çalışacağım.

[haber id=”5856″]

TV Arkası İçin 3 Boyutlu Duvar Kağıdı

Eski dönemlere göre televizyonlarda teknolojik açıdan oldukça fazla gelişimin olduğunu söyleyebiliriz. Görüntü kalitesinin her geçen gün arttığı televizyon modellerindeki belirgin değişimlerden biri de boyutlarıdır. Televizyonlar artık hem daha büyük hem de daha ince olarak üretilmektedir. Tv arkası duvar kağıdı uygulamasındaki temel hedeflerden biri televizyonun bu büyük ve ince olan görüntüsünü dekoratif olarak da yansıtabilmektir. Büyük ince televizyonları duvara monte ettiğinizde etrafındaki renk, desen ve ışık uyumunun televizyon izlerken oldukça etkili olduğunu ifade etmeliyim. Bu sebeple tv arkası duvar kağıdı uygulamasının ayrı bir önemi ortaya çıkmaktadır.

Tv Arkası Duvar Kağıdı
Tv Arkası Duvar Kağıdı

Duvara monte ettiğiniz büyük ebatlı bir televizyonun alt bölümünde kullanacağınız tv ünitesi de gerek renk olarak gerekse model olarak tv arkası duvar kağıdı ve televizyon bağlantısı içerisinde hem kendini belli edecek hem de uyum sağlayabilecek niteliklere sahip olmalıdır. Aksi durumda televizyon yerine ya tv ünitesi çok baskın bir görünüm elde eder ya da çok sönük kalarak dekoratif işlemini ifa edemez.

Üç boyutlu duvar kağıdı uygulaması alan derinliği oluşturması sebebiyle oldukça nitelikli dekorasyon sonuçları almanızı sağlayacaktır. Bu sebeple sadece tv arkası 3 boyutlu duvar kağıtları ile değil evin diğer bölümlerinde de farklı duvarlara uygulanabilmektedir.

3 Boyutlu Tv Arkası Duvar Kağıdı
3 Boyutlu Tv Arkası Duvar Kağıdı

Tv Arkası Duvar Kağıdı Modelleri

Tv arkası duvar kağıdı uygulamalarından olan tv arkası 3 boyutlu duvar kağıtları için dikkat etmeniz gereken önemli bir dekorasyon kuralı da bu duvar kağıtlarının oda içerisindeki genel dekoratif duruşa katkı sunacak nitelikteki desen ve renk seçimi ile uygulanmasıdır. Oda içerisindeki her duvarın üç boyutlu duvar kağıdı ile kaplanması durumunda elde edeceğiniz dekoratif kazanım oldukça düşecektir. Bu sebeple belirlediğiniz tek bir duvar hem odanın odak noktası olmalı hem de televizyonu konumlandıracağınız duvar olmalıdır.

tv arkası duvar kağıdı modelleri
tv arkası duvar kağıdı modelleri

Tv arkası 3 boyutlu duvar kağıtları uygulamasında gözü çok yormayan desenler ve renkler seçmelisiniz. Yoğun renk kullanımı ile gerçekleştirilen üç boyutlu duvar kağıtları uygulamasında televizyon izlerken istediğiniz dikkati televizyonda toplamanız pek mümkün olmayacaktır.

tv arkası desenli duvar kağıdı
tv arkası desenli duvar kağıdı

Tv arkası taş görünümlü duvar kağıdı uygulaması da oda dekorasyonu için oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Özellikle taşın doğadan gelen sıcaklığının salonunuzda yansıtılması için oldukça pratik ve şık bir duruşun yakalandığı tv arkası taş görünümlü duvar kağıdı seçiminde oda içerisindeki koltuk takımı, perde ve diğer duvar renklerini de dikkate alarak bir tercihte bulunmak dekorasyon için pozitif bir katkı anlamına gelmektedir.

Taş Desenli Tv Arkası Duvar Kağıdı
Taş Desenli Tv Arkası Duvar Kağıdı

Tv arkası duvar kağıdı seçimini gerçekleştirdikten sonra bu duvar kağıdının uygulama aşamasında işçilik kalitesini de üst düzeyde tutmalısınız. Bunun için referansı sağlam firma ya da ustalar ile çalışmanızı tavsiye ediyorum. Aksi halde kalitesini ve özelliklerini titizlikle seçtiğiniz duvar kağıdı, istediğiniz sonuç ile dekorasyonun bir parçası olamayacaktır.

tv arkası duvar kağıdı modelleri
tv arkası duvar kağıdı modelleri

Tv arkası duvar kağıdı için aydınlatma, farklı bir atmosferin oluşmasını sağlayan etkenlerdendir. Gerek televizyon izlerken gerekse televizyonun kapalı olduğu zamanlarda ayarlanabilen ışık şiddetine sahip aydınlatmalar ile dekoratif bir zenginlik de sağlamış olacaksınız. Aydınlatmaları kaliteli led ışıklar ile yapmanız durumunda kullanımı oldukça uzun süren bir dekoratif şıklık da yakalayabilirsiniz.

[galeri]