Teras Dekorasyonunda 10 Harika Fikir

Teras Dekorasyonunda 10 Harika Fikir: Modern yaşamdan uzaklaşmak ve az da olsa betonlardan uzaklaşmak isteyenler için teraslar kurtarıcı alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Akşamüzeri evinize geldiğinizde yorgunluğunuzu atmak veya dostlarınız ile keyifli dakikalar geçirmek için evinizin terası harika bir alan olmaktadır. Terasınızda öyle bir tasarım yapmalısınız ki yaz kış her mevsim bu alanı kullanabilesiniz. Sizin için teras dekorasyonunda 10 harika fikir sunarak tasarımlarınıza farklılık katmanızı sağlayabiliriz.

Teras Nasıl Olmalı Açık Mı Kapalı mı?

Terasınız İçin Eşya Yapmak İster misiniz?
Terasınız İçin Eşya Yapmak İster misiniz?

Teras düzenlemelerinde ilk olarak etrafın kapalı mı açık mı olacağına değinelim. Son dönemlerde teraslar için moda kısmen açılabilirlik sağlayan katlanabilir camlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylelikle teraslarınızı hem yaz hem de kış aylarında çok rahat kullanabilirsiniz.

Terasınızda Duvar Kâğıtları Modasına Uyun

Modern terasların tasarlanmasında duvar kâğıtları ön plana çıkmaktadır. Ev dekorasyon blog sayfalarında da bu farklı tasarımları mutlaka göreceksiniz. Teraslara yaşam katmak adına tek duvarlardan birinde kâğıt uygulanarak farklı bir hava yaratılmaktadır.

Teras Zeminlerinde Ahşap Uygulama

Teras Nasıl Olmalı
Teras Nasıl Olmalı

İnsanların doğala olan özlemlerini gidermek adına terasların zeminlerinde doğal ahşap döşemeler tercih edilebilir. Bazı tasarımlarda parkelerde kullanılıyor olsa da yabancı ev dekorasyon siteleri incelediğinde doğal ürünlerin kullanıldığı görülmektedir. Dilerseniz sizde terasınızda çam ağaçlarından bir zemin kaplaması yaptırarak ferah ve doğal bir teras yaratabilirsiniz.

Boya Yaptırmaktan Vazgeçemeyenlerden İseniz

Boya yaptırmayı çok daha kolay ve kullanışlı buluyor iseniz 2019 boya renkleri içerisinden bir seçim yapabilirsiniz. Teraslarda her yıl boya yapılamayacağını göz önünde tutarak temizlenebilir ve çok kir tutmayan renkleri tercih edebilirsiniz.

Terasınız İçin Eşya Yapmak İster misiniz?

Teras Nasıl Olmalı
Teras Nasıl Olmalı

Teraslarınızda kullanacağınız eşyalarını kendiniz yapmak isterseniz paletten yapılmış harika tasarımlara kesinlikle göz atmalısınız. Koltuklardan sehpalara kadar farklı tasarımları kendiniz yaparak emeğiniz ile terasınızı çok ferah ve kullanışlı bir hale getirebilirisiniz. Ev dekorasyon fikirleri kendin yap mobilyalar ile çok daha farklılık kazanmaktadır. Hayallerinizi ucuza mal ederek harika ve sürekli kullanıma dayanıklı mobilyaları birkaç palet, testere ve çiviler ile üretebilirsiniz. İsteğiniz gibi renklendirebileceğiniz bu ürünleri nasıl yaptığınızı herkes çok merak edecektir.

Koltuk Kullanmak İsterseniz Nasıl Seçimler Yapmalısınız

Teraslarınızda modern dokunuşlar taşıyan koltuklar tercih edecek iseniz spor ve rahat olmasına özen göstermelisiniz. Yaz aylarında en azından akşam yemeği yenecek bir alan olan teraslarda her yeri eşya ile doldurduğunuz zaman nefes almak yerine çok daha sıkılabilirsiniz. Bu nedenle az ve öz eşya alarak bütünlüğü tamamlamalısınız. 

Terasınız İçin Eşyalar
Terasınız İçin Eşyalar

Koltuk kullanacak iseniz üçlü ve rahat bir koltuk seçebilirsiniz. Ancak tam bir takım yerine hamaklar veya puflar çok daha iyi bir seçim olacaktır. Koltuk renk uyumugözeterek bu pufları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylece hem modern bir hava yakalamış olursunuz hem de misafirlerinizi rahat bir ortamda ağırlamış olursunuz.

Zeminleri Boş Bırakın ve Ufak Yeşil Alanlar Oluşturun

Teras Dekorasyonunda 10 Harika Fikir; Terasınızın zemininde doğal ahşap kullanmış iseniz asla halı vs gibi şeyleri kullanmayınız. Günlük stresinizi ahşabın almasına izin verin ve tadını çıkarın. Ayrıca terasınızda bir köşede mutlaka yeşil bir alan oluşturmalısınız. İsterseniz süs bitkileri isterseniz de mis gibi kokan çiçekleri kullanarak bahar havası estirebilirsiniz.

Bir Köşede Barbekünüz Olsun

Türk toplumu olarak yaz ayları denildi mi akla ilk olarak mangallar gelmektedir. Bu nedenle kesinlikle terasınızın bir köşesinde kesinlikle bir barbekünüz olsun. Yaz akşamlarında mis gibi et kokusu eşliğinde küçük mangal partileri ile modern hayatın tüm yükünden uzaklaşabilirsiniz.

[haber id=”7843″]

Teraslarda Masa Olmazsa Olmaz

Terasınız İçin Eşyalar
Terasınız İçin Eşyalar

Kalabalık misafirleri ağırlamak ve büyük aile yemekleri yemek için terasınızda portatifte olsa bir masa mutlaka olmalıdır. Masa teraslarda olmazsa olmaz çünkü uzun süreler orada kalmayı düşünüyor iseniz yemek yemek için bir masa mutlaka kullanmalısınız.

Tamamlayıcı Ürünler İçin Ağaç Süsler

Teras Dekorasyonunda 10 Harika Fikir; Tüm eşyaların yerleşim işlerini tamamladıktan sonra ağaçtan yapılan süslemeler kullanabilirsiniz. Sehpalarınızda ve yemek masalarınızda bu doğal ağaç ürünleri mutlaka kullanmalısınız.

Teras Dekorasyon Fikirleri

Teraslı bir evde oturuyor ve güzel bir şekilde dekore ederek gerek yazın, gerekse de kışın keyifli vakit geçirmek istiyorsanız sizler için birbirinden farklı fikirlerimiz var. Öncelikle terası hem kış aylarında, hem de diğer aylarda kullanmak için üzerini açılır-kapanır tente ile dekore etmelisiniz ve son dönemlerin modası olan ahşap görünümlü malzemeleri öneririz.

Teras Dekorasyon Fikirleri

Terasınızı daha keyifli bir yaşam alanına çevirmek istiyorsanız oturma alanı olarak dört köşe olacak şekilde sedir döşeme yapabilirsiniz. Farklı bir dekorasyon isteyenler için önerimiz de lüks görünümdür. Bu lüks görünüm için son derece modern ve rengârenk mobilyalar, aksesuarlar gerektiğini belirtelim.

[galeri]