Sütlü Kahve Koltuk Takımına Halı

Sütlü kahve ve kahverengi koltuk takımı rengi olarak kabul gören ve sıklıkla tercih edilen renkler arasındadır. Tercih edilme nedenleri arasında diğer renklerle mükemmel bir uyum yakalaması ilk sıralardadır. Bugünkü yazımızda sütlü kahve koltuk takımına halı seçmenin püf noktalarından ve detaylarından bahsedeceğiz.

Sütlü Kahve Koltuk Takımına Halı Seçerken…

Kahverengi koltuğa uygun halı seçimi oturma odası ve salon için aynıdır.

Sütlü kahve koltuk takımına halı seçiminde oda içerisinde bulunan diğer dekorasyon eşyalarının renk tonu ve tarzınız oldukça önemlidir.

Koyu kahve koltuk takımına halı arıyorsanız pastel tonlar içeren soft bir halı seçmelisiniz. Bu şekilde koyu kahvenin ağır görünümünü kırarak şık bir dekorasyona imza atmış olursunuz.

Sütlü kahve koltuk takımına halı seçiyorsanız açık zemin üzerine koyu renk desenli halı ile uygun bir kontrast yakalayabilirsiniz. Böylece yaptığınız dekorasyon daha göz alıcı ve daha derinlikli olacaktır.

Kahverengi Koltuğa Uygun Halı Renkleri Nelerdir?

Kahverengi koltuk dekorasyonunda çok ince bir detaydan bahsetmek istiyorum.

Kahverengi koltuk takımı ile dekorasyon yapıyorsunuz, halı seçiminde de bahsedilen noktalara dikkat ederek halı seçiyorsunuz, ancak dekorasyon yeteri kadar şık durmuyor.

Peki bunun nedeni ne?

Kahverenginin bazı tonları başka renklere daha yakındır. Bu nedenle o renklere yönelik dekorasyon yapmanızı ister.

Örneğin;

Griye ve turuncuya kaçan kahverengi tonları bu renklerdendir. Böyle bir koltuğa sahipseniz, halıda kullandığınız renkler içinde kahverengi dışında sarı, kırmızı ve boz rengi de olmalıdır. Bu renklerden hepsini veya birini krem veya bej gibi açık zeminli bir halı içinde kahverengi ile birlikte kullanabilirsiniz. Böylece kahverenginin sakladığı gizli rengi ortaya çıkartarak mükemmel uyumu yakalamış olursunuz.

[haber id=”10898″]

Eğer halı seçiminde risk almak istemeyenlerdenseniz her tondaki kahverengiye yakışan açık bej, mavi, krem rengi, koyu kırmızı, pas rengi, kiremit rengi ve grinin tonlarını kullanabilirsiniz. Sütlü kahve koltuk takımına halı seçiyorsanız bu renklerin canlı ve parlak tonlarını kullanmalısınız.

Eğer ki koyu kahverengi koltuğa uygun halı seçiyorsanız bu renklerin soft tonlarını içeren halı modeli seçmelisiniz.

Kahverengi Koltuğa Klasik Desenli Halı Olur Mu?

Elbette olur. Böyle bir durumda seçeceğiniz halı koltuklarla değil oda içindeki aksesuarlarla uyumlu olmalıdır.

Mesela;

Seçeceğiniz halının renk tonları ile koltuk kırlentlerinizin renk tonları, biblo, vazo, tablo gibi aksesuarların renk tonu aynı olmalıdır. Ancak bu şekilde şık bir kontrast yakalanır.

Sütlü kahve koltuk takımına halı seçerken bu yolu izleyebilirsiniz, ya da açık bej bir halı seçerek aksesuarları koltuk takımına uydurabilirsiniz. Böylece hem fazla yorulmayacak, hem de mükemmel bir şıklık yakalayacaksınız.

Kahverengi koltuklar ile kahverengi tonlarında halı kullanmak odanın enerjisini alır gider.

Tut ki bu renklerle dekorasyon yaptınız.

O halde;

Turuncu, krem, yeşil tonlarında aksesuar kullanmalı ve odanın duvar rengini mutlaka açık renk yapmalısınız.

Sütlü kahve koltuk takımına halı seçerken desenlere de dikkat etmelisiniz. Mesela, desenli bir halı almak istiyorsanız, koltuk takımınız desensiz olmalıdır. Her ikisi de desenli olursa desenlerin birbirine uyum sağlaması gerekir. Bu da oldukça sıkıcı ve zor bir iştir bu nedenle sade halıya desenli koltuk takımı veya desenli koltuk takımına sade halı öneriyoruz.

Sütlü kahve koltuk takımına uygun halı seçerken mutlaka koyu renklerden yararlanmalısınız. Özelikle mavi, turkuaz ve turuncuyu düşünmelisiniz.

Koltuk takımında sütlü kahve ve koyu kahve birlikte kullanılacaksa desenli bir halı ile birlikte gümüş rengi, mavi ve turuncu aksesuarlar düşünülebilir. Burada aksesuar renklerini halı desenlerinde kullanmak uygun olacaktır.

Sütlü kahve koltuk takımına uygun halı renkleri arasında en güzel alternatiflerden biri de sütlü kahve zemin üzerine siyah sade desenli halıdır.

Sütlü Kahve ile Uyumlu Renkler

Sütlü kahve ile uyumlu renkler arasında ilk sırada beyaz gelmektedir. Beyaz âdete bu renk uyumu ile farklı bir görünüm katarak, sıcak ve soğuk rengin şık görünümünü elde etmiş olacaksınız. İster giyimlerinizde isterseniz evde kullanacağınız aksesuarlarda bu iki renk uyumu ile ambiyans oluşturabilirsiniz. Diğer uyum ise siyah renktir, iki koyu renk birleştiğinde adeta çarpıcı bir görünüm kazandırır.

Sütlü Kahve ile Uyumlu Renkler

Sütlü kahve ile kırmızı ton da özellikle kıyafetteki örgü modelleri ile güzel bir görünüm katar. Ama daha çok beyaz tonların ve krem renk gibi kırık beyazımsı tonların bir arada bulunması daha kaliteli bir görünüş kazanması açısından önemli bir uyumdur.

[galeri]