Salonum için ne renk halı tercih etmeliyim?

Sıkı bir takipçimiz olan Leyla Hanım’ın Salonum için ne renk halı tercih etmeliyim sorusu üzerine bu cevabı makale olarak vererek tüm kullanıcılarımızla paylaşmak istedik.

Salonum için ne renk halı tercih etmeliyim ?

Merhaba Leyla Hanım, eskitme mobilyalardan yana tercihinizi kullandığınıza göre klasik şık bir salon hayaliniz var. Salon dekorasyonunda sıkça yapılan yanlışlardan biridir mobilyaya göre halı seçmek, aslında tam tersi bir durum söz konusudur. Çoğunlukla salonun tarzına karar verilir, duvar ve mobilya seçimleri şeklinde ilerlenir, bu yaygın olarak yapılan bir yanlış diyebiliriz, önceliğiniz her zaman mobilya seçiminden önce halınıza karar vermek olmalıdır. Bakıldığında gerçekten tarzı yansıtan, gerek renk gerekse desen seçenekleri ile işte bu tam benlik diyebileceğiniz bir halı kolay kolay bulunmuyor. Mobilya seçmeden önce kafanızdaki tarza uygun klasik yada modern ilk olarak halı arayışına girmeliydiniz.

Halı Seçimi Nasıl olmalı ?

Halı seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor biraz da onlardan bahsedelim. Evet halıların görüntüsü hepimiz için önemli ve dekorasyonda dikkat çeken parçalar ancak halı tercihimizde önceliğimiz hiçbir zaman görüntü olmamalıdır. Önce sağlık ve temizlik kolaylığı açısından ihtiyacımızı karşılayacak kritlerleri sağlamasını sonrasında görüntüsünün güzelliğini ön planda tutmalıyız.

Sorunuza gelecek olursak, halı seçerken ilk olarak sağlık açısından bakmalı ve toz tutmayan halı modelleri seçmelisiniz. Bu önemli nokta ayrıca önünüzdeki seçenekleri azaltacaktır. Toz tutmayan ve temizliği kolay yapılabilen halılar sizi büyük zahmetten kurtaracaktır. Halı seçimini hem zemin hemde oturma takımının renklerine uygun şekilde yapmanızı öneririz, oturma takımınızın rengini yazmamışsınız ancak yerler koyu parke ise sanırız açık renk bir seçim yaptığınız.

Ancak zemin kahve tonları olduğu için renk seçiminde daha rahat davranabilirsiniz, kahverengi bildiğiniz gibi bir çok farklı renkle uyumludur. Nasıl bir atmosfer yaratmak istediğinizi en iyi siz bilirsiniz, eskitme mobilyalar ile rahat ve huzurlu country tarzı salon dekorasyonu için pastel renklere sahip ister tek renk, ister patchwork çok renkli halılar düşünebilirsiniz. Size tavsiyemiz renk konusunda kararsız kalıyorsanız, içinde hem zemin rengini, hemde oturma grubunuzu tamamlayacak pastel tonlara sahip yine eskitme görünümlü dekoratif patchwork halıları tercih edebilirsiniz.

Önceliğiniz bu tarz zarif ve mekana huzur veren halılara bakmak olmalı, mesela English Home yada Madame Coco gibi markalarda aradığınız şık ve yumuşak renklerde birbirinden güzel halılar bulabilirsiniz. Size ilham vereceğini düşündüğümüz bir kaç farklı model seçtik.

bellona yeni sezon yesil klasik halı 2016
bellona yeni sezon yesil klasik halı 2016
bellona woolline kahve halı 2016
bellona woolline kahve halı 2016
bellona 2016 klasik halı modelleri
bellona 2016 klasik halı modelleri
bellona wolline serisi yesil halı 2016
bellona wolline serisi yesil halı 2016
bellona milda new patchwork halı 2016
bellona milda new patchwork halı 2016
mademe coco dekoratif halı modelleri 2016
mademe coco dekoratif halı modelleri 2016
madame coco Patchwork baskılı halı 2016
madame coco Patchwork baskılı halı 2016
2016 modern patchwork halı modelleri
2016 modern patchwork halı modelleri