Salona Enerji Katan Renkli Dokunuşlar

Salonun çok sade ve renksiz olduğunu düşünüyor ve bu durumu tersine çevirmek istiyorsanız size ilham vereceğini düşündüğümüz küçük dekorasyon fikirleri yazımızın devamında sizleri bekliyor. Sönük ve renksiz salonlara ufak dokunuşlar ile nasıl hareket kazandırabilirsiniz ? Salon dekorasyonu gözünüze artık çok sade ve sıradan görünmeye başladıysa artık yeni bir renk ve hareket katmanın zamanı gelmiş demektir. Ortamın enerjisini arttırmak ve daha dinamik bir görünüm kazandırmak için bir çok farklı seçeneğiniz var, bunun için büyük paralar harcamanıza hiç gerek yok üstelik.

Nereden başlamalıyım ? 

Duvar dekorasyonu 

Duvar dekorasyonu bir ortama renk katmak ve enerjisini arttırmak için harika bir fikirdir, üstelik bunun için bir çok farklı dekorasyon fikri bulunuyor. Ortamın tarzına uygun dekoratif tablolar , posterler yada dekoratif panolar tercih edin. Söz konusu duvar dekorasyonu olunca ortamın tarzını tamamlayıcı en önemli aksesuarlar dekoratif tablo modelleridir.

Renkli tablolar tercih edin, kişisel zevklerinizi yansıtan, salonun büyüklüğüne uygun ölçülerde olsun, tek bir tablo kullanmak zorunda değilsiniz, birden fazla ve ortamda farklılık yaratacak düzende duvara asabilirsiniz.

Çerçeveler tablolar kadar etkilidir, farklı ebatlardaki dekoratif çerçeveleri kolay yaparak duvara ve ortama hareket katabilirsiniz, yan yana, alt alta yada çapraz şekilde canınız nasıl istiyorsa.. Birden fazla çerçeve kullanacaksanız farklı renklere sahip modeller seçerek salonun çekiciliğini arttırabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise dekoratif duvar saatlerini kullanmak, ister büyük ister küçük salonun dekorasyon tarzına hitap eden duvar saatleri ile rahat bir şekilde ortamda bu tasarımlara dikkat çekebilirsiniz. Son yıllarda daha fazla tercih edilen büyük duvar saatleri farklı renk ve tasarımları ile dekorasyona farklılık ve çekicilik kazandırıyorlar.

Aksesuar seçimleri 

Hangi dekorasyon tarzı olursa olsun aksesuarlar dekorasyonun tamamlayıcı, olmazsa olmaz parçalardır. İster modern, ister klasik, dekoratif aksesuarlar ortamın dikkat çekici detaylarıdır ve çoğu zaman bu detaylar ilk fark edilenlerdir.

Dekoratif biblolar, çerçeveler, vazolar, çiçekler, mumluk ve benzeri dekoratif objeler ortamın enerjisini rahatça arttırabilecek küçük parçalardır. Basit bir örnek verecek olursak, beyaz salon dekorasyonu için kırmızı, turkuaz, sarı, yeşil gibi dikkat çekici renklere sahip dekoratif objeler salonun enerjisini rahatça yükseltebilir.

Tekstil Ürünleri 

Canlı ve dinamik bir salon dekorasyonu için ev tekstil ürünleri ve renklerin rolü bir hayli büyük, salon için seçeceğiniz perde, halı, masa örtüleri ,kırlent yada koltuk şalları gibi tasarımlar salonda istediğiniz renklerin öne çıkmasında çok etkilidir.

Zemin için konuşacak olursak dekoratif halılar özellikle salonun atmosferini değiştirmede çok büyük bir rol üstlenir. Canlı renk ve desenlere sahip salon halıları ile istediğiniz dinamik ve cazibeli bir dekorasyona rahatça ulaşabilirsiniz. Son yıllarda büyük ilgi gören Patchwork halılar ile basit şekilde enerjik bir stile sahip olabilirsiniz.

Dekoratif Mobilyalar 

Salon stili ne kadar sönük ve sade olursa olsun salona dahil edeceğiniz renkli dekoratif bir mobilya tek başına odak noktası olabilir ve salona görsellik kazandırabilir. Örnek olarak dresuar modelleri, orta sehpa, zigon ve yan sehpalar, renkli bir puf yada canlı desenleri ve renkleri ile dikkat çeken tekli koltuk salon dekorasyonuna canlılık katabilecek şık mobilyalar arasındalar.

Renkli bir berjer koltuk tek başına salonda odak noktası olabilir, yada canlı ve parlak renklere sahip bir dresuar tasarımı hem salona renk katar hemde aksesuarları ön plana çıkarır. Orta sehpalar bu anlamda öne çıkan tasarımlar olduğundan renk seçimlerinde parlak ve dikkat çekici tonlar seçerek salonun görselini yükseltebilirsiniz.

Renkli Salon Dekorasyonu

Yeşil Krem Salon Dekorasyonu
Yeşil Krem Salon Dekorasyonu

Eğer salon dekorasyonuna yeni başlayacaksanız, mobilyaları yeni seçecekseniz daha cesur renkler tercih edebilirsiniz. Örneğin yeşil krem salon dekorasyonu için yeşil koltuklar ve krem berjerler tercih edebilirsiniz. Veya mavi yeşil salon dekorasyonu için pastel mavi oturma grubu, yeşil berjerler tercih edebilirsiniz. Bunun yanında yine bu renkleri duvar kağıdı ve fon perdelerde kullanarak alışılagelmişin dışına çıkarak kusursuz bir görüntü elde edebilirsiniz. Önemli olan dekorasyonda uyumlu renklere göz atarak, birbiri ile uyum sağlayacak ürünler tercih etmeniz ve bu renkleri birbiri ile kombinlemenizdir. Bazen sadece renkli bir halı bile tüm dikkatleri üzerine çekerek ortamın havasını değiştirebilmektedir.

Enerji Veren Renkler İle Salon Dekorasyonu

Aydınlatma Tasarımları 

Dekorasyonun daha canlı ve parlak bir görünüme sahip olmasında aydınlatma tasarımları en önemli unsurlardan biri, aynı zamanda iç dekorasyonun havasını değiştiren dekoratif bir aksesuar olarak düşünülebilir.

Lambader, abajur ve sarkıtlar lambalar birbirinden farklı tasarımları ve canlı renkleri ile salonun enerjisini arttırmada büyük önem taşırlar. Hem modern hemde klasik tarza sahip salonlarda dekoratif aydınlatmalar görseli etkileyen ve salonun havasını değiştiren tasarımlardır.

[galeri]