Salon Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Salon Aydınlatması Nasıl Olmalıdır? Dekorasyonda en önemli detaylardan biri olan aydınlatma detayları ile istediğiniz estetik görünümü elde edebilirsiniz. Dekorasyonunu ön plana çıkarmak için ve evinizde bütünlüğü sağlamak adına kullandığınız aydınlatma sistemlerini dikkatli seçmelisiniz. Doğru bir aydınlatma sistemi ile salonunuzdaki tüm detayları ön plana çıkartabilirsiniz.

Salon Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Salon dekorasyonunda istediğiniz etkiyi elde edebilmek için kullandığınız aydınlatma sisteminin tonu, yoğunluğu, kullandığınız açı dikkat etmeniz gereken faktörler içerisinde yer almaktadır.

Spot Lambaları Asma Tavanda Kullanın

Eğer geniş bir salonunuz ve asma bir tavanınız var ise spot lambaları tercih edebilirsiniz. Spot lambalar hem şık ve modern bir görünüm sunar hem de odanın daha sağlıklı aydınlatılmasını sağlar. Spot lambalarda tonu beyaz ışıktan yana tercih etmelisiniz. Sarı ışık salonda kullandığınız aksesuarlarınızı ve eşyalarınızı daha göz yorucu bir şekilde yansıtabilir. Beyaz spot lambalar ile salonu daha aydınlık ve ferah bir alana dönüştürebilirsiniz.

Şık Salonlar İçin Avizeleri Tercih Edin

Salon aydınlatması denildiğinde akla ilk olarak avizeler gelmektedir. Şık ve zarif bir avize modeli ile salon dekorasyonunuzu bütünleyebilirsiniz. Sade bir salon dekorasyonunu tamamlamak için kullanacağınız avize modellerinde dilediğiniz tonu tercih edebilirsiniz. İhtişamlı ve büyük avizeleri avangart salon takımı ile bir arada kullanabilirsiniz.

Spor Salon Dekorasyonuna Sarkıt Lambalar Kullanın

Sarkıt lambalar yemek odaları için en uygun aydınlatma sistemlerinden biridir. Eğer salonunuzu iki oda şeklinde kullanıyorsanız yemek bölümü için sarkıt lamba modellerini tercih edebilirsiniz. Sarkıt lambalar hem spot lambaları hem de avizeler ile uyum sağlayabilmektedir. Çoklu sarkıt lambalar özellikle sade bir salon aydınlatması için oldukça uygun olacaktır.

Abajursuz Salon Dekorasyonu Olmaz

Şık ve ihtişamlı salonlar için abajursuz bir dekorasyon düşünülemez. Dilediğiniz salon dekorasyonu için tercih edebileceğiniz birbirinden farklı abajur modelini inceleyebilirsiniz. Mobilyalarınız ile uyum sağlayacak olan abajurlar büyük salonlarda bölgesel aydınlatma sağlamak için en doğru seçimlerden biri olacaktır.

Gergi Aydınlatma Sistemleri

Asma tavanlara uygulanan gergi aydınlatma sistemleri ile oldukça şık bir tavan dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Motifli ve desenli modellere sahip olan gergi aydınlatma sistemleri ile salonunuza farklı bir hava katabilirsiniz.