Sade Şıklığı Yansıtan Beyaz Mutfak Modelleri

Zamansız, şık ve ferah, sanırız bir mutfak dekorasyonu için düşünülen ve ilk akla gelen tanımlar. Sadelik basitlik olarak algılanmamalı, sade tasarımlar bazen şıklığı en üst noktada yansıtabilir. Dekorasyonda sade mutfak modelleri her zaman öne çıkmaktadır. Bu sadeliği yakalamak için de genel olarak beyaz mutfak dekorasyonu tercih edilmektedir. Sadelik tanımına  Beyaz mutfaklar tam olarak uyuyor diyebiliriz, ister klasik ister modern olsun, beyaz tonu parlak yasa mat hiç önemi yok, rahat, temiz ve kalabalıktan uzak şık bir his uyandırır. Beyaz mutfak modelleri geçmişten günümüze en fazla tercih edilen popüler mutfak renkleri arasında yer alıyor ve almaya devam edecek gibi görünüyor. Beyaz tarzı ne olursa olsun her yaşam alnında rahatlığın ve sadeliğin yansıttığı sıklığı vurgulayan bir renk.

Sade Mutfak Modelleri

Sade Mutfak Modelleri
Sade Mutfak Modelleri

Bembeyaz bir mutfak akla geldiğinde özellikle kadınların ilk aklına getireceği temizliği olacaktır ancak bu rengin beraberinde getirdiği rahat ve şık bir atmosfer için bizce temizlik evresi çok dert edilmemesi gereken ufak bir sorun. Beyaz mutfaklar hem modern hemde klasik tasarımları başarılı şekilde kaldırabiliyor, bu anlamda her tarz mutfak için kullanılabilen ve diğer renk tonları ile rahatça kombinlenebilen bir renktir.

İlham Kaynağı: Siyah Mutfak Dekorasyonları

Ayrıca ister parlak ister mat beyaz mutfak dolapları tercih edilsin ufak dokunuşlar ile mutfağın sadeliğini şık bir şekilde dinamik bir stile değiştirebilmek mümkün. Mat beyaz mutfaklar genelde klasik mutfak modelleri için tercih ediliyor, İngiliz yada Fransız country tarzı gibi.. Parlak beyaz mutfak modelleri ise daha modern tasarımlarda tercih ediliyor, özellikle modern beyaz mutfaklar ankastre ürünlerin mutfağa kattığı endüstriyel stili başarılı şekilde dengeleyebiliyor. Ayrıca beyazın tüm tonları da yine dekorasyonunuza uygun olacaktır. Örneğin kırık beyaz veya kar beyazı renkler de dekorasyonda ön plana çıkmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Beyaz Metro Fayanslar ile Zarif Mutfaklar

Tamamen beyaz bir mutfak hayali ilk başta biraz çekincelere yol açsa bile yazımızın başında belirttiğimiz gibi çok rahat bir şekilde daha dinamik ve enerjik bir hale gelebiliyor. Bunu yapabilmek için bir çok farklı dekoratif fikir var, tezgah üstünde yer alan mutfak araç gereçlerinin canlı tonlarda seçilmesi, duvara mutfağın tarzına uyumlu dekoratif renkli bir tablo asılması yada mutfakta yer verebileceğiniz dekoratif aksesuarlar ile kolayca istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Ayrıca yine bu beyaz rengi, metalik renkte beyaz eşyalar ile kombinleyebilirsiniz. Hem beyazın etkisini kıracak hem de endüstriyel fakat kusursuz bir görüntü almanızı sağlayacaktır. Ayrıca tezgah arası için de beyaz gri fayans modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca yine bir mutfak adasına sahipseniz, üzerindeki mermeri siyah tercih ederek bir kontrast oluşturabilirsiniz.

Galerimizde sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz, birbirinden farklı tarzlara sahip Sade Şıklığı Yansıtan Beyaz Mutfak Modelleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

[galeri]