Renkli Mutfak Dekorasyonu

Mutfaklar ev içerisinde yaşayan aile bireylerinin zamanlarının bir çoğunu geçirdikleri alandır. Daha çok yemek yemek için kullanılan mutfak alanlarında keyifli sohbetler de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca evde en çok hareket alanının yaşandığı mutfaklarda dekorasyon yapılırken de kullanışlı ve işlevsel fonksiyonlara sahip bir dekorasyon tarzı benimsenmelidir.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyonu

Mutfaklarda dekorasyon yapılırken en önemli konu kullanım rahatlığıdır. Hem fazladan hareket alanı sağlaması hem de kullanımının rahat olması mutfaklar dekorasyonunda öncelikli konulardır. Bununla beraber modern mutfak modelleri işlevsel ve konforlu mutfak tipleri için oldukça uygundur. Şık mutfak dolapları ve fonksiyonel işlevsel mutfak mobilyaları ile mutfağı rahatlıkla dekore edebilirsiniz.

Küçük Mutfaklarda Renk Seçimi

Mutfaklarda öncelikle dekorasyon yapılır iken renk yelpazesine dikkat etmeli ve açık renklerin hakim olduğu renk yelpazesi tercih edilmelidir. Kullanabileceğiniz bir ya da iki canlı renk ile mutfağınızı hareketlendirebilirsiniz. Açık gri, bej, açık pembe ya da sarı gibi renkler mutfağınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz ve mutfağınızı geniş gösterebilecek renklerdir. Desenli açık renklerin hakim olduğu perde ya da halı seçimi ile de mutfağınızı canlandırabilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak Modeli

Aksesuar seçiminizde bu konuda tamamlayıcı dekor parçaları olmak ile beraber fazla ve gereksiz aksesuarlardan uzak durmanızda mutfağınızı kalabalık görüntüden uzaklaştıracaktır.

Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Küçük mutfaklarda eğer imkanınız var ise mutfak dolaplarınızı kendiniz yaptırmalısınız. Bu hem mutfağınızda kendi fikirlerinizi yansıtarak kendi tarzınızı mutfağınıza yansıtmanıza yardımcı olacak hem de mutfağınızda kullanım rahatlığınızı maksimuma çıkaracaktır. Yaptıracağınız mutfak dolabınız için internetten yardım alabilir, mobilyacınızla da fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak Modelleri

Küçük mutfaklarda fazla zemin alanı kaplamayan duvardan duvara ve zeminden tavana olan dolaplar, hem fazlasıyla depolama alanı imkanı verir, hem de görüntü açısından size istediğiniz görüntüyü sağlama açısından yardımcı olur. Ayrıca bu tip dolaplarda ölü alan dediğimiz fayda vermeyen hiçbir işe yaramayan alan sıkıntısı da yaşamamış olursunuz. Bol çekmeceli ve raflı dolaplar, mutfak araç ve gereçlerinizi düzenli ve nizami ölçüde yerleştirmeniz konusunda da size yardımcı olur.

Küçük mutfaklarda önemli konulardan biri de beyaz eşya sıkıntısıdır. Ankastre mutfak bu açıdan daha yararlı olmak ile beraber böyle bir imkanı olmayanların beyaz eşya alırken mutlaka mutfakta konumlandırdığı alanın ölçüsüne göre beyaz eşya almaları gerekmektedir. Bunun için beyaz eşya alımında yanınızda bir metre bulundurmalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Mağazalar fazlasıyla büyük ve geniş olduğu için mağazada gözünüze küçük gelen beyaz eşyası, küçük olan mutfağınızın yarısını kaplayabilir.

2020 Renkli Mutfak Tasarım

Evinizde yemek odanız veya yemek masanızı konumlandırabileceğiniz başka bir alanınız var ise mutfağınıza yemek masası koymamanız size fazladan mutfakta hareket alanı sağlayacaktır.

Büyük Mutfak Dekorasyonunda Renk Seçimi

Büyük mutfak dekorasyonunda renk seçimi oldukça özgür yapılmaktadır. Birden fazla renk seçimi yapmak ile beraber mutfak dekorasyonunda tek renk ve bu rengin tonlarının kullanıldığı dekorasyon tarzları da mevcuttur. Bununla beraber mutfak dekorasyonu yapar iken eğer mutfağınız büyük ve geniş ise farklı bir çok canlı renk ile de mutfağınızı renkli bir dekorasyon haline getirebilirsiniz. Pencere dibine yerleştirebileceğiniz renkli çiçekler ya da renkli saksılar ve renkli masa örtüsü ile mutfağınızı canlı ve renkli bir hale getirebileceğiniz gibi farklı duvar kağıtları ile de mutfağınızı canlandırabilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak

Mutfak dekorasyonunda canlı renkler arasında en çok tercih edilen renk sarıdır. İnsanların psikolojisinde açlık hissi yarattığı da yapılan araştırmalar ile ortaya konulmaktadır. Ayrıca insanlara canlılık enerjisi vererek fiziksel olarak da hareketlendirmektedir. Bununla beraber turuncu, mavi, fuşya gibi canlı renkler de mutfak dekorasyonunda sıklıkla kullanılmaktadır.

[haber id=”25721″]