Renkli Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Mutfak dekorasyonu farklı bir çok parça ile renkli hale getirmek mümkündür. Sade renklerin ağırlıklı kullanıldığı mutfak dekorasyonunu renkli aksesuarlar ile zenginleştirebilirsiniz. Ya da mutfak dolabını renkli ve canlı bir renkte seçerek kalan parçaları da mutfak dolabı rengine uygun renklerde seçebilirsiniz. Bunun ile beraber genellikle mutfak dekorasyonunu renkli hale getirmek için duvar dekorasyonu ön plana çıkartılmaktadır. Örneğin canlı renk ve desenlerin hakim olduğu duvar kağıdı ya da canlı bir renkteki iç cephe duvar boyası ile mutfak duvar dekorasyonunu yaparak mutfak dekorasyonunu daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyon

Mutfak dekorasyonu yaparken halı ve perde seçimi de büyük önem taşımaktadır. Mutfak dekorasyonunuzun tarzına uygun halı ve perde modeli seçerken mutfak dekorasyonunu daha canlı bir hale getirmek için halı ve perde seçimini de renkli ve desenli yapabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonunda Halı ve Perde Seçimi

Mutfaklarda dekorasyon zevkinizi yansıtırken halı ve perde seçiminiz çok önemlidir. Uzun perdeler genellikle salon gibi evin farklı bölümlerinde zengin bir görüntü yaratırken, mutfakta tam aksine kalabalık ve dağınık bir görüntü yaratır. Ayrıca pencere boyu uzun değil ise pencere altını kullanmanızın da önüne geçer. Bu nedenle stor ya da zebra perde veya cama montelenen perdeler seçmelisiniz. Bu tarzdaki perdeler küçük mutfaklarda size kullanım rahatlığı verecektir. Büyük pencerelere sahip geniş mutfaklarda ise uzun fon perdeler tercih edebilirsiniz. Keten gibi daha modern kumaşlarda seçebileceğiniz fon perdeleri canlı renkler ile de satın alarak mutfak dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Ayrıca fon perdelerin mutfaklar için üretilmiş desenli modellerini de bulmanız mümkün.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyonlar

Halı ve perdenin beraber bir bütünü oluşturması ve aynı tarzı yansıtması kritik öneme sahiptir. Ayrıca bu iki mutfak eşyası ile de aksesuar seçiminizi yapabilirsiniz. Perdenin nasıl olması gerektiği konusundan sonra halı seçiminize dikkat etmelisiniz. Büyük halılar, zemininizi kapladığı gibi güzel bir dekorasyon tarzı da yansıtmaz.

Ayrıca büyük halıların temizliği de bir o kadar zor olduğu gibi mutfak mobilyalarının da altında kaldığı bölümleri olacağı için halının modelini yansıtmanız da zorlaşır.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyonları

Bunun aksine küçük ebatlarda temizliği kolay olan halı seçmeniz sizi daha fazla rahatlatacaktır. Ayrıca halının kalın olmamasına da dikkat etmelisiniz. Yine mutfak dekorasyonunuz zenginleştirmek ve renklendirmek istiyor iseniz mutfaklar için üretilmiş baskılı ya da desenli halı modellerine de göz atabilirsiniz. Oldukça şık tasarımlara sahip bu halılar ile mutfak dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır Örnek

Mutfak Dekorasyon Önerileri

Mutfak dekorasyonu yaparken öncelikle dekorasyonda kullanacağınız renklere ve tarza karar vermeniz gerekmektedir. Bunun ile beraber bazı evlerde mimari olarak farklılıklar bulunmaktadır. Bunun için mutfak mimarinizi de göz önünde tutmanız daha sağlıklı bir mutfak dekorasyon tarzına sahip olmanıza yol açacaktır. Sonrasında ise eğer imkanınız ve mutfağın ihtiyacı var ise mutfak dolaplarını gözden geçirebilirsiniz. Dekoratif tarzda üretilen bir çok mutfak dolabı olduğu gibi mutfak dolabınızı ölçülerini alarak kendiniz de yaptırabilirsiniz. Ayrıca tezgah arası bölüm denilen alt ve üst mutfak dolaplarının arasında kala bölüm için dekoratif seramikler de mevcuttur. Renkli bir mutfak için mutfak dolaplarınıza uygun tarzda renkli ve dekoratif seramikler tercih edebilirsiniz.

2020 Renkli Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır Örnek

Mutfak duvar dekorasyonunu da yine mutfak dolaplarının tarzına uygun bir duvar kağıdı ya da iç cephe duvar boyası ile yapmanız mümkün. Yine renkli bir mutfak dekorasyonu için duvar dekorasyonunda canlı renkleri kullanabilirsiniz. Halı ve perde seçimini de mutfak tarzına uygun olarak seçip aksesuarlar ile de mutfak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

[haber id=”25721″]