Modern Endüstriyel Metal Sandalyeler

Sandalyeler dekorasyonun çok çeşitli olmazsa olmaz parçaları, farklı malzemeler, farklı renkler ve farklı dokular. Dokusuyla bir mekanın tarzını belirgin şekilde etkileyebilen bir güce sahip, sandalyeleri basit bir araç olarak görmek dekorasyonda yapılacak en büyük yanlışlardan biridir. Yaşam alanlarının her köşesine ayrı bir stil ve tarz kazandırmak adına bu parçalara her zaman ihtiyacımız var.

Yazımızda bugün görmeye alışık olduğumuz klasik ahşap sandalyeler yerine son yıllarda oldukça popüler bir konuma gelen modern Endüstriyel metal sandalyeler ve dekorasyondaki etkilerinden bahsedeceğiz.

Modern Endüstriyel Metal Sandalyeler

Farklı malzemeler ile tasarlanan dekoratif parçalar artık günümüz dekorasyon anlayışında büyük bir öneme sahipler. Son yıllarda özellikle Endüstriyel akımların popülerleşmesi sonucunda eski ile yeninin zıtlığından ortaya çıkan dengeli ve şık iç mekan stillerinde metallerin baskınlığını yoğun şekilde hissediyoruz. Endüstriyel eğilimlere sahip iç mekanlarda metal sandalyeler ilk göze çarpan modern tasarımlar arasında gelirler.

modern endustriyel sandalyeler

Metal sandalyeler günümüz modern dekorasyon stillerinde önemli rol oynayan tasarımlar, zamansız, daha özgür bir biçimde ön plandalar artık. Metal sandalyelerin şık ve estetik bir tarzı var ancak seçim yaparken her zaman olduğu gibi iç mekana uyumlu renk ve desenleri, tasarımı ve ergonomisi göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm bu etkenler sıradan sandalyelerde olduğu gibi endüstriyel sandalyeler içinde geçerlidir.

yemek odasında modern metal sandalyeler

Endüstriyel sandalyeler

Metal sandalyeler ahşabın boy gösterdiği alanlarda dengeli şekilde kullanılabilirler, daha şık, daha modern ve farklı bir stil elde edilebilir. Endüstriyel sandalyeler masif masalar ile daha güçlü bir etki yaratıyor aynı zamanda daha dengeli, zarif ve güçlü bir tarz ortaya çıkıyor. Rustik eğilimli iç mekanlarda metal kombinasyonu ortaya daha güçlü ve dinamik bir stil çıkarıyor.

[haber id=”2105″]

Basit ve sıradan bir yemek alanında farklılık yaratmak için endüstriyel metal sandalyeler farklı doku ve renkler ile kolayca adapte edilebilir ve güçlü bir kontrast oluşturabilir. Ahşap ile metal her zaman daha uyumlu ve güçlü bir etki yaratır mekanda, bu ikiliyi bir araya getirmek için kararlı ve dengeli adımlar atılmalı. Tabi ki farklılık yaratmak adına kullanışsız tasarımları dekorasyona dahil etmek hata olacaktır, metal sandalyelerin kullanım rahatlığı sağlaması son derece önemlidir.

Metal Sandalye Boyama

Evinizde daha önce satın almış olduğunuz ancak çeşitli sebeplerle artık gözünüze hitap etmeyen sandalyeleriniz olabilir. Bu göze hitap etmeyen sebepler mobilya değişikliği sonucu evin dekorasyonu ile uyumsuzluk olabilir veya boyasının atması olabilir. Bu durumda birazcık el beceriniz varsa metal sandalye boyama teknikleri ile bu eski ürünlerinizi yenilemeniz oldukça kolay. Öncelikle yapılması gereken şeyler metal olmayan örneğin oturma ve sırt kısımlarının sökülmesi veya güzel bir şekilde üzerinin kapatılmasıdır. Ardından istediğiniz renkte alacağınız sprey boya ile metal sandalyelerinizi boyayabilirsiniz.

Galerimizde farklı tarzlara sahip yaşam alanlarına estetik ve şık bir tarz kazandıran modern metal sandalye dekorasyon örnekleri size ilham verecektir.

[galeri]