Mint Yeşili İle Dekorasyonda Terapi Etkisi

Dekorasyonda rahat ve ferah bir etki yaratmak isteyenler için en ideal renkler arasında Mint yeşili geliyor. Mint yeşili ev dekorasyon örnekleri ilk bakışta rahat ve huzurlu bir stile sahiptir, dekorasyonda adeta terapi etkisi yaratan mint yeşili yani diğer bir adıyla nane yeşili rengi daha aydınlık ve ferah bir tarz isteyenlerin kesinlikle denemesi gereken bir renk. Yeşil her zaman insanoğluna huzur veren ve dinlenme hissi yaşatan bir renk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geçtiğimiz yıl bildiğiniz gibi en popüler renkler arasında yer alan mint yeşili moda dahil olmak üzere bir çok farklı sektörde tercih edilen en trend renkler arasında yer alıyordu. Moda renkleri çok çabuk değişebiliyor ancak her sabah güne bu rahat ve ferah renk ile başlamak istiyorsanız evinizde kalıcı renkler arasında yer verebilirsiniz. İşte bunu sağlamak için mint yeşili tercihlerde ilk sıralarda olmalıdır.

Dekorasyonda pastel renklerin öne çıkması ile beraber bir çok kişinin vazgeçemediği renkler arasında gelen mint yeşili ( nane yeşili) bir çok farklı alanda kullanabileceğiniz bir renk. Bu rengin en belirgin özelliği kullanıldığı alanda yarattığı ferah ve rahatlık etkisidir, bu anlamda ister yatak odası ister mutfak yada oturma odası için ideal bir renktir.

Mint yeşili ev dekorasyon

Aydınlık ve huzurlu bir ev dekorasyonu

Dekorasyona bu ferah rengi dahil etmeyi düşünüyorsanız ilk tercihiniz duvar rengi olarak kullanmak olmalı. Mint yeşili duvarlar hangi yaşam alanı olursa olsun rahatlatıcı bir etki yaratacaktır. En çok kullanılan iç cephe boya renkleri içinde ilk sıra hiç şüphesiz mint yeşilinin olmalıdır. Duvar boyası dışında mint yeşilini duvar kağıdı olarak tercih edebilirsiniz, desenlerinde mint yeşili içeren duvar kağıtları odaya hem rahatlık hemde canlı bir görünüm kazandıracaktır.

Duvar kağıtlarının oldukça popüler olduğu 2019 yılında mint yeşili modelli duvar kağıtlarınızı istediğiniz mekanlara uygulatarak huzur yakalayabilirsiniz. İster banyo, ister oturma odası yada mutfakta bu rengi kullanıp hem taze hemde canlı bir dekorasyon görünümü elde edebilirsiniz. Dekorasyon konusunda her geçen gün değişen akımların olduğu günümüzde insanlar genel olarak doğal, huzur veren ve stresten uzaklaştıracak dokunuşları tercih ettikleri bilinmektedir. Bu nedenle mint yeşil her dönem sıklıkla tercih edilen bir renk olarak karşımıza çıkmaya devam edecektir.

Nane yeşilini başka nerede kullanabilirim?

Öncelikle mutfakta dolap rengi olarak yada duvar boyası olarak tercih edebilirsiniz, özellikle vintage ve country tarzı romantik ev dekorasyonları için harika bir renk. Country tarzı ev dekorasyon örneklerinde tekstil ürünleri dahil olmak üzere bir çok parçada mint yeşili kullanıldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Koltuklarınızda kullanacağınız yastıklarda, perdelerde, masa üstü aksesuarlarınıza kadar mint yeşilini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kısacası romantik bir mekan içinde rahatça tercih edebileceğiniz çekici bir renk.

Banyoda kullanmak istiyorsanız önünüzde bir çok farklı seçenek var, mint yeşili banyo dekorasyonu için öne çıkan alanları iyi değerlendirip bu tonu uygulayabilirsiniz. Örneğin banyo duvar karoları yada banyo yer karolarında, kullanıyorsanız duş perdelerinde, yada tezgah üstü dekoratif banyo aksesuarları için mint yeşili kullanabilirsiniz. Eğer mint yeşili uzun zamanlar sizinle banyonuzda kalsın isterseniz fayanslarda bu rengi tercih edebilirsiniz.

Banyoda retro bir tarz yaratmak için aynı zamanda mint yeşili aplikler yada romantik avizeler, duvarda yada tezgah üstünde klasik çerçeveler ile banyo dekorasyonunu daha özel ve zarif bir hale getirebilirsiniz. hatta dilerseniz mint yeşili havlular, sabunlar gibi küçük dokunuşlar ile de banyonuzda ferah bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Oturma odasında bu rengi bir çok alanda kullanma şansınız var, koltuk takımlarınızı mint yeşili yastıklar ile renklendirebilir, aksesuarlarda tercih edebilir, yada perdelerde nane yeşili kullanarak salonun havasını komple değiştirebilirsiniz. Eğer büyük objelerde bu rengi kullanmak istemezseniz aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Bunun yanında mint yeşili salon duvar rengi seçerek güçlü bir şekilde ferahlığı hissedebilirsiniz. Bu renge uygun olarak yapacağınız mobilya seçimleri ile uzun zaman huzurlu bir salonda keyif sürebilirsiniz.

Yatak odasında ise tekstil ürünlerinde mint yeşili tercih ederek güne rahat ve ferah bir merhaba diyebilirsiniz. Yatak örtüleri, nevresim takımları, perdeler ve yastıklar için rahatlatıcı etkiye sahip rengi denemenizde yarar var. Yatak odasından bahsediyorken aslında vintage yada country tarzı mint yeşili bir makyaj masası hiç fena olmazdı.. Dekorasyon blog sayfalarında çok daha farklı örnekler bulabilirsiniz.

Mint yeşili ev dekorasyon

Mint yeşili kombinleri

Bu rahatlatıcı rengi en etkili şekilde kullanmak istiyorsanız beyaz ile kombinlemeyi unutmamalısınız. Beyaz ve mint yeşilinin birbiri ile uyumu yarattığınız bu huzurlu ortamı tamamlayabilirsiniz. Beyaz çizgili duvar kağıtları ile harika bir uyum yakalanabilir ayrıca kırmızı, sarı yada somon rengi ile birleştiğinde çok enerjik bir mekan havası elde edebilirsiniz.

Yazlık dekorasyonlar için vazgeçilmez bir renktir, dolayısı ile rahat ve ferah bir stil için mümkün olduğu kadar mint yeşili kullanacağınız alanlarda beyaz kullanamaya özen gösterin, aksesuar yada tekstil ürünlerinde mekanın genel tarzına göre canlı yada pastel renkler kullanabilir. Özellikle yaz aylarında bu renklerin insan üzerinde adeta serinletici bir etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle yazlıklarınızda gönül ferahlığı ile beyaz ve mint yeşilini kullanabilirsiniz. Hatta pencerelerinizin çerçevelerini, kapılarınızı bile yeşille boyayarak bodruma rakip olabilirsiniz.

Mint yeşili ile ilham veren ev dekorasyon örnekleri galerimizde sizleri bekliyor, yaşam alanlarınıza bu rengi eklemeden önce mutlaka bu örnekleri ve rengin hangi alanlarda kendini daha fazla gösterdiğini inceleyin.

Mint Yeşili İle Uyumlu Renkler

Renkler beraber kullanıldığında, kullanılan alanı renklendirip zenginleştirebildiği gibi, yanlış renklerin bir arada kullanılması kötü bir görüntüye neden olabilmektedir. Özellikle yeşil ve yeşilin tonları en zor kombinlenebilen ancak doğru kombinlendiğinde oldukça şık ve gösterişli renklerdendir. Yeşilin çok fazla tonu vardır. Zümrüt yeşili, su yeşili, mint yeşili, kına yeşili gibi birbirinden farklı tonlarını saymak mümkün.

Mint Yeşili İle Uyumlu Renkler

Mint yeşili, açık tonlu bir renktir. Yine açık tonlarla kombinlediğinizde ferah ve şık bir görüntü sağlayabilirsiniz. Mint yeşilini en kolay kombinleyebileceğiniz renk ekru ve krem tonlarıdır. Zengin ve çarpıcı bir kombin için ise mint yeşilini sarı renkle kombinleyebilirsiniz. Sade ve şık ancak göz alıcı bir kombin için gri renkle kullanabilirsiniz.

[galeri]