Midyeden Çerçeve Yapımı

Midyeden çerçeve yapımı el becerisini kullanmak isteyerek dekorasyon ürünü yaratmak isteyenlerin en sevdiği etkinliktir. Evinizde kendi el emeğiyle dekoratif ürünler tasarlamak isteyenlerin tercihi olan çerçeve yapımı aynı zamanda işlevseldir.

Piyasada satılan ve pahası yüzlerce lira tutabilen çerçevelerin yerine dilediğiniz boyutta ve renkte çerçeve yapmanız mümkündür. Denizden kendi topladığınız midyeleri kullanabileceğiniz çerçeve için midyeleri satın almanız mümkündür. Son derece uygun fiyatlı olan midyeleri isterseniz yiyecek olarak tükettikten sonra kabuklarını kullanabilirsiniz.

Midyeden Çerçeve Yapımı

Midyeden çerçeve yapmak için gerekli olan malzemeler oldukça basittir. Sert bir mukavvayı taban yapabilirsiniz. Temel oluşturmak için sadece mukavva değil, etraftan topladığınız ağaç dallarıyla da bir çerçeve yapmanız mümkündür. Çerçevenin iskeletini oluşturacak maddeyi evinizde bulunan ve kullanmadığınız ürünlerden de yapabilirsiniz. Eskiden kalan cetveller, metal metreler, kurşun kalem gibi malzemeleri de kullanabilirsiniz. Çerçeveniz için ekstra para ödemenize gerek yok. Doğadan yardım alarak bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.2019 Midyeden Çerçeve Yapımı

Çerçeve iskeleti için gerekli olan malzemeyi edindikten sonra parçaları birleştirmek için güçlü bir yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Yapıştırıcı kullanmamak, sadece elinizdeki malzemelerden yardım almak istiyorsanız dört adet ince çekiç işinizi görür. Parçaları birleştirmek, tercihinize göre kare veya dikdörtgen yapmak için hayal gücünüzü kullanmanız yeterli. Çerçeve iskeletinin modeli tamamen hayal gücünüze bağlı olduğu için geometrik şekiller de tasarlayabilirsiniz.

Çerçevenizin daha otantik görünmesini istiyorsanız hasır ip yardımıyla parçaları birleştirerek hem sağlam hem de otantik bir çerçeve iskeleti elde edebilirsiniz.

Asetat Kağıdı Cam Görevi Görür

Çerçevenize yerleştireceğiniz fotoğrafın zamanda yıpranmaması ve deforme olmaması için cam koruyucuya ihtiyacınız olacaktır. Hazırlayacağınız çerçeve iskeleti standart ölçülerin dışındaysa cam kestirmeniz gerekebilir. Midye den çerçeve yapımı için ekstra bütçe harcamak istemiyorsanız cam yerine asetat kağıdı kullanabilirsiniz.Midyeden Çerçeve Yapımıı

 Standart A4 kağıtlarından daha fazla gramaja ve kalınlığa sahip olan asetat kağıtları, şeffaf oldukları için fotoğrafın görünürlüğünü bozmazlar. Fotoğrafın zamanda yıpranmasına neden olacak dış koşullar için de kalkan görevi gören asetat kağıda makas veya kesici bir alet yardımıyla istediğiniz şekli verebilirsiniz.

[haber id=”8573″]

Çerçevenin boyutuna uygun olarak hazırlattığınız fotoğrafı yerleştirdikten sonra arka kapak hazırlamanız gereklidir. Çerçevenin arka kapağını hazırlarken kullanmadığınız bir kitap kapağı veya mukavva kullanabilirsiniz. Çerçeveyi duvara asacaksanız mukavvaya bir çıkıntı yaparak çivi yardımıyla delik açabilirsiniz.

Masa üstünde kullanmak istediğiniz çerçeveler için de ekstra bir dayanak yapmanız gerekebilir. Çerçeve kapağına 90 derecelik açıyla yapıştıracağınız bir aparatla çerçevenin masa üstünde dik olarak durmasını sağlayabilirsiniz.

Midyelerin YapıştırılmasıMidyeden Çerçeve Yapım

Midyeden çerçeve yapımı aşamalarına devam ediyoruz. Midyeleri çerçevenin sadece iskeletini oluşturduktan sonra da yapıştırabilirsiniz. Yıkayıp kuruttuğunuz midyeleri eğimli taraflı dışa gelecek şekilde yerleştirmeniz mümkündür. Hayal gücünüze bağlı olarak bombeli olan bölümünü de kullanabilirsiniz. Tamamıyla sizin belirlediğiniz sınırlar içerisinde hazırlayacağınız çerçeve için ekstra süs malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Japon yapıştırıcısı veya muadil bir yapıştırıcıyla çerçeve iskeletine yapıştıracağınız midyeler kısa sürede kuruyacaktır. Midyelerin çerçeve iskeletine sıkıca yapıştığından emin olduktan sonra simli boyalarla boyayarak renk verebilirsiniz. Doğallıktan yana olanlar, çerçeveyi orijinal halde kullanabilir.

Çerçevenin daha zengin görünmesi için midyelerin arasında sahte inciler yerleştirerek çerçevenin havasını değiştirebilirsiniz. Hazırlayacağınız çerçeveyi sadece fotoğraf yerleştirmek için değil, içi boş bir şekilde dekoratif obje olarak da kullanmanız mümkündür. Bulunduğu mekana otantik bir hava katan midye çerçeveler, en orijinal hediyelikler arasındadır.Midyeden Çerçeve Yapım şekli

Deniz tutkusu olan veya midyelerin hayatında özel bir yeri olan birinin alabileceği en güzel hediye el yapımı bir midye çerçevesidir. Minimum maliyetle yapılabilen çerçeveler, el emeği oldukları için manevi değeri paha biçilemez.

Kolay Çerçeve Yapımı

Mutlu anları fotoğraflayıp saklamak herkes için önemlidir. Anılar bir evi süsleyen en güzel görsellerdir. Çerçeveelrinizin de güzel anılarınıza ortak olmasını istiyorsanız şık, neşeli, çarpıcı çerçeveler yapabilirsiniz. Yapımı kolay bu çerçeveler hem anılarınızı sürekli görüp mutlu olmanızı sağlayacağı gibi, tarzınızı yansıtma konusunda da size yardımcı olacaktır. Çerçeve malzemelerini kendi elinizdeki imkanlarla yapacağınız gibi hobi mağazalarından da satın alabilirsiniz.

Kolay Çerçeve Yapımı

Çerçeve yapımı için ilk önce kafanızda hayal gücünüzü konuşturun. Sonrasında ihtiyacınız olan malzemeleri edinin. İnternetten ya da dergilerden yapacağınız çerçeve için fikşr alabilirsiniz. Örneğin, ahşaptan bir çerçeve yapabileceğiniz gibi, kartonlardan da çerçeve yapmak için yardım alabilirsiniz. Dondurma çubuklarını bir yapışkan yardımı ile çerçeveye dönüştürebilirsiniz. Dallarla yapacağınız bir çerçeve iskeletine çiçekler yapıştırarak da hoş bir çerçeve elde edebilirsiniz.

[galeri]