Masa Lambası Ampulü Nasıl Olmalı?

Yapılan iş ve ödevlerin aksamaması için Masa Lambası Ampulü Nasıl Olmalı? ve sağlıklı bir aydınlık ortam nasıl yaratılır sorularına doğru yanıtı bulmak önemlidir. Çalışma odası ve masada yaratılacak atmosfer, motivasyon üzerinde de etkili olacaktır. Düzenli bir masa, ideal ışık seviyesi, yapılan çalışmanın daha verimli şekilde sonuçlanmasını sağlar.

Masa Lambası Ampulü Nasıl Olmalı İncelemesifarkı Masa Lambası Ampulü

Çalışma Masası İçin Lamba Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Masa lambaları günümüzde farklı ortamların aydınlatılması için de kullanılır. Yatak odasına etajer üzerine konulacak bir lamba uyku öncesinde kitap okumak isteyenlere gerekli ışığı verir. Vitrinlerde özellikle dekoratif parçaların ön plana çıkması için de masa lambalarından faydalanılır. Görüşün yetersiz olduğu zamanlarda ve ortamlarda yapılan işin kalitesini artırmak için tercih edilen aydınlatma ürünleri;

* Verimlilik

* Boyut ve

* Ergonomi açısından değerlendirilmelidir.

Standart model ve ampule sahip olan masa lambaları sadece hafif aydınlatma ihtiyacını karşılar. Farklı renk ve tasarıma sahip olan taban, oynar başlık ve gövdeden oluşan modeller, fiyat açısından lampader ya da avizelerle karşılaştırıldığı zaman çok daha makuldür. Yapılan işin çeşidine göre masa lambalarının profesyonel alternatifler arasından seçilmesi gerekebilir.

[haber id=”4188″]

Ayrıntılı tasarıma sahip olan mandallı modeller, farklı alanlarda konforlu bir şekilde kullanılabilir. Masa lambası seçerken önce kullanım alanının ve ihtiyacın doğru tespit edilmesi gerekir. Pratik olduğu kadar da fonksiyonel, dekoratif olduğu kadar da sağlam ürünler, başlık boyutlarına göre kategorize edilebilir.

Masa Lambası Ampulü Nasıl Seçilir?Masa Lambası Ampulleri

Ampul seçiminde odanın konumu, aydınlatma ihtiyacı ve zevkler devreye girer. Parlak ışık ya da day light adı verilen gün ışığı seçenekler son dönemlerin en popüler tercihleri arasından gösterilebilir. Düşük voltajla çalışarak enerji tasarrufu sağlayan buna rağmen ortamın gerektiği kadar aydınlanmasını sağlayan LED ampuller, verimlilik açısından avantajlıdır.

 En küçük detayı daha görmek gerekiyorsa o zaman tercihin yüksek voltajlı ampullerden yana kullanılması gerekir. Standart bir okuma ya da ders çalışma için 6 watt yeterli olurken, daha yüksek ihtiyaçlarda 8-9 wattlık ampuller seçilmelidir.

LED ampullerin en büyük özelliği kullanıldığı ortamlara ışığı eşit şekilde dağıtmasıdır. Titreşim özelliği olmayan bu tür gözü de daha az yorar. Tasarruf konusunda da klasik ampullere oranla ciddi bir maliyet avantajı sağlayan LED modeller, hemen her tür avize veya masala lambasıyla uyumlu olarak kullanılabilir.

Göz Sağlığına Uygun Lamba ve Ampul TercihiMasa Lambası

Kitap okurken veya ders çalışırken mekan aydınlatmasının göz sağlığını koruması gerekir. Gözleri yoran yetersiz ışık, sık sık dinlenme ihtiyacı yaratır. Bu da verimli bir çalışmanın yapılamaması anlamına gelir. Özellikle fazla ışık almayan bir mekan için masa lambası seçerken daha dikkatli davranmak gerekir. Masa lambası seçerken;

* Dimmer özelliğine sahip

* Boynu hareket eden

* Uygun güce sahip ampul takılı olan modeller ilk tercih olmalıdır.

Klasik ampuller ders çalışmak ve kitap okumak için uygun değildir. Kullanıldıkça ortama ısı yayan ürünler, gözleri yormakla kalmaz çalışma motivasyonu üzerinde de olumsuz katkı sağlar. Tasarruflu LED ampuller en az %85 oranında uzun ömürlü ve güvenlidir. Eski model floresan ampullerde oluşan titreme özelliği yeni nesil tercihler üzerinde etkili olan LEDlerde yoktur. Gün ışığı adı verilen beyaz tonlar özellikle çalışma mekanlarının aydınlanma ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılar.

Masa Lambası Ampulü Nasıl Olmalı sorusunun cevabınıdoğrultusunda doğru bir şekilde seçilen lamba ve ampulün yine doğru bir konuma yerleştirilmesi de önemlidir. Okuma lambalarının sol arka kısımdan gelmesi ve ihtiyaca uygun olarak yön ayarlaması yapılabilmelidir. Göz sağlığının korunabilmesi için ortam ihtiyaçlarının doğru bir şekilde belirlenmesi ve seçimlerin buna göre yapılması gerekir.

Masa Lambası Nasıl Olmalı?

Ders çalışmak için kullanılacak masa lambası seçimi için, ışığı doğrudan yukarıdan verecek veya eğimli bir şekilde ayarlama olanağı bulunan masa lambalarını incelemeniz gerekmektedir. Bu alanda tüm kullanıcılar için sadece mutfakta veya çalışma odalarında yer vermek istedikleri tasarımlarda da kırmızı, mavi gibi renklerdeki masa lambaları bulunabiliyor.

Masa Lambası Nasıl Olmalı?

Lambalarda direkt olarak parlak ve kağıtlardan yansıyabilecek şekilde veya doğrudan yüzünüze tutulduğunda gözlerinizi alacak yoğunluktaki ışıkları tercih etmemeniz gerekiyor. Aksi taktirde, migreni olan kişiler başta olmak üzere, zaman içerisinde çok şiddetli baş ağrılarıyla karşılaşılabilmektedir. Sadece 90 derece açıyla duran lambalar yerine, hareket ettirilebilir, 180 derecelik alana ışık veren masa lambaları kullanılabilir.

[galeri]