Marin Stili Ev Dekorasyon Fikirleri

Marin Tarzı Dekorasyon Nedir? Yazlık evlerin dekorasyon stilleri genel olarak bakıldığında deniz ve denize ait tüm unsurları barındıran açık ve huzur veren renkleri ile ferahlatıcı etkiye sahiptir. Marin stili ev dekorasyonu her mevsim evde deniz havasını ve beraberinde getirdiği ferahlatıcı hissi yaşamak isteyenler için harika bir stil. Bugün yazımızda sadece yazlık evler için değil, şehrin tüm gürültüsü ve kalabalığı arasında denize hasret kalan evler için Marin Stili Ev Dekorasyon Fikirleri hazırladık. Deniz tutkunlarının evlerine yansıttığı bu ferah marin tarzı dekorasyon örnekleri size farklı fikirler verebilir ve eviniz tıpkı sahil evleri kadar rahatlatıcı ve ferah bir görünüme sahip olabilir.

Marin Stili

Marin tarzı ev dekorasyonu

Marin Tarzı Ev Dekorasyonu
Marin Tarzı Ev Dekorasyonu

Marin tarzı dekorasyon denilince ilk akla gelen şey denizdir. Denize ait tüm unsurların dekorasyona yansıması olarak gösterilen bu ferah dekorasyon tarzında özellikle tekstil ürünlerinin rolü bir hayli büyük. Peki nasıl bu tarzda bir dekorasyon elde edebiliriz? Başta oturma odası, yatak odası, mutfak ve banyo gibi alanlarda denizi çağrıştıran deniz kabukları, dümen ve çapa, halat yada balıkçı ağları gibi deniz unsurları kullanabilirsiniz. Ayrıca dekorasyonda en çok tercih edilen ve dinlendirici bir etkisi olan mavi rengi de bu tarzda sıklıkla görebilirsiniz. Mavi ve beyazın harika uyumu evinize inanılmaz bir ferahlık kazandıracaktır. Dekorasyonda mavi ile uyumlu renkler içerisinde bildiğiniz gibi beyaz, gri, turkuaz ve pastel tonlar yer alıyor.

Bu anlamda seçeceğiniz ev tekstil ürünleri arasında deniz temalı yastıklar, nevresim takımları, dekoratif perdeler, halı ve kilimler, evin her alanında kullanabileceğiniz birbirinden güzel dekoratif yastıklar kesinlikle evinizde yer vermeniz gereken dekorasyon ürünleridir.

Marin stili ev aksesuarları

Marin temasını evinize rahatça yansıtabilmek için çeşitli dekoratif aksesuarlar kullanarak tekstil ürünleri ile eve yansıttığınız deniz ferahlığını kolayca tamamlayabilirsiniz. Duvarda deniz temalı dekoratif tablolar kullanabilir,  deniz kabukları gibi denizi çağrıştıran dekoratif aksesuarları yaşam alanlarına dahil edebilirsiniz. Özellikle marin ev dekorasyonu için vazgeçilmez aksesuarlar arasında dekoratif beyaz fenerler yer alıyor, balkonda, salonda yada mutfakta bu şık fenerleri kullanarak tam bir marin etkisi yaratabilirsiniz.

En Güzel Salon Boyası Renkleri İncelemesi

Desenler ile evde marin etkisi

Marin stili ev dekorasyonu için kullanacak en doğru desen seçenekleri arasında zigzag desenler geliyor, üstelik sadece mavi ve beyaz renkleri kullanmak zorunda değilsiniz, içinde birden fazla renk barındıran deniz temalı baskılı nevresim takımları, duş perdeleri, banyo takımları yada fon perdeler kullanarak yaşam alanlarına ferahlığın yanı sıra enerji katacak renk ve desenlere yer verebilirsiniz.

Evde Marin stili ferah bir dekorasyon stili elde etmek için ilk olarak odak noktası alanları değiştirerek işe başlayabilirsiniz, banyo için örnek verecek olursak 3D baskılı teniz temalı bir duş perdesi banyoda marin stilini belirgin şekilde yansıtabilir, yada salonda kullanacağınız mavi beyaz zigzag desenli perdeler ortamı belirgin şekilde değiştirebilecek bir dokunuş olacaktır. Ayrıca perdeler için beyaz, fonlar veya tüller için mavi renkler de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz perdelerinizin etrafına fon yerine halatlar tercih edebilirsiniz. Bu denize olan çağrışımı tamamlayacaktır. Galerimizde sizlere ilham vereceğini düşündüğünüz birbirinden güzel, ferah marin stili ev dekorasyon  ve ürünleri seçtik, beğeneceğinizi düşünüyoruz.

[galeri]