Lüks Mobilya Takımı Önerileri

Koltuk Takımı Tavsiyesi 2019

Koltuk takımları genel olarak evlerimizde hem salonlarda hem de oturma odalarında kullandığımız ve misafirlerimizi ağırladığımız alanlardır. Bu nedenle koltuk takımı seçerken en güzel koltuk takımı modellerini tercih etmeye çalışırız. Biz de bu yazımızda sıradan ve alışılmışın dışına çıkarak, seri üretim koltuk takımlarından değil lüks koltuk takımı ve oturma gruplarından bahsedeceğiz. İşte 2019 yılında sizlere önerebileceğimiz lüks koltuk takımı modelleri.

Lüks Mobilya Nedir?

Lüks mobilya takımları, genellikle müşterinin isteğine, tarzına ve ihtiyacına uygun olarak tasarlanan ve üretilen mobilyalar olarak tarif edilebilir. Kısaca günümüzdeki genel anlayışa uygun olarak fabrikasyon olarak üretilen, seri üretimi yapılan mobilyalardan farklı şekilde istenilen tarzda ve arzu edilirse kişiye özel olarak tasarlanan ve üretilen mobilyalar olarak anlatılabilir. Lüks mobilya kelimeleri kullanıldığında anlaşılan mobilya takımları ise genellikle klasik mobilyalardır. Ama kişiye özel tasarım yapmayı tercih eden üretici firmalar klasik, avangarde, modern tarzlarda tasarladıkları ve ürettikleri mobilyaları müşterilerinin beğenilerine sunmaktadırlar.

Mobilya sözcüğünün başına ‘lüks’ kelimesi getirildiğinde oluşan Lüks Mobilya terimi yanlış anlaşılabilir. Çünkü lüks kelimesi genellikle aslında ihtiyaç duyulmayan ama gücü, değeri sergilemek için kullanılan eşyalar söz konusu olduğunda başvurulan bir kelimedir. Ama lüks mobilya terimi söz konusu olduğunda bunun sadece gösteriş amaçlı olmadığı, ihtiyaçları en üst seviyede karşılamaya yönelik olan mobilyaları kast ettiği söylenebilir. Yukarıda da tarif edildiği gibi lüks mobilyalar istenilen tarzda, çoğu zaman kişiye özel ve onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde üretilen mobilyalardır. Yani sahipleri olan kişinin zevklerini ve elit kişiliğini yansıtmalarının yanı sıra onların bu mobilyalardan beklentilerini, ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanır ve üretilirler.

Niçin Lüks Mobilya Tercih Edilir? 

Lüks mobilyalar kişiye özel tasarlandığı ya da onları satın alan kişinin zevklerini yansıtan özelliklere sahip oldukları için, kullanıldıkları yaşam alanlarını o şahsın kişiliğini ve zevklerini yansıtan yerler haline dönüştürürler. Özel olarak tasarlanmaları, el işçiliği ile üretilmeleri, üst kalitede malzemelerden yapılmaları ve kişiye özel renkler kullanılarak üretilmeleri sayesinde fabrikasyon mobilyalar kullanılarak döşenen mekânlardan çok daha şık ve zevkli mekânlar yaratırlar. Dolayısıyla kullanıldıkları mekânları gerçekten de hayattan zevk alarak yaşayabileceğiniz yerler haline getirirler.

Fabrikasyon olarak üretilen mobilyalardan farklı olarak zaman içinde değer kazanırlar. İmal edildikleri dönemden uzun yıllar sonra ‘antika’ statüsünde değerli mobilyalar olarak kullanılmaya devam edebilirler. Hatta köklü ailelerin evlerinde dedelerden, büyük annelerden kalan lüks mobilyalara sıklıkla rastlanır ve bu mobilyalar o evin en değerli eşyaları olarak sergilenirler, misafirler tarafından da öyle kabul edilirler. Dolayısıyla seri olarak üretilen mobilyaların aksine uzun yıllar dayanırlar, uzun yıllar kullanılabilirler ve genellikle değerlerini artırırlar. Lüks mobilyaları geleceğe yapılan maddi ve manevi bir yatırım olarak görmek mümkündür.

Chester Koltuk Takımı Kullanışlı Mı?

Lüks Mobilyalar Nasıl Temin Edilmelidir?

Lüks mobilya almaya karar vermişseniz, yukarıda değindiğimiz avantajlarından yararlanmak istediğiniz sonucuna varılabilir. Bu durumda belki bir miktar daha maliyete katlanmak ama mobilyaları istediğiniz gibi yaptırmak uygun olacaktır. Yani bu konu üzerinde uzmanlaşan bir mobilya tasarımcısıyla ve üreticisiyle çalışmak, lüks mobilyaları ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve isteklerinize, zevklerinize uyum sağlayacak biçimde tasarlatmak ve imal ettirmek yerinde olacaktır.

Böyle bir karar verildiğinde ise klasik mobilya tasarımlarının yanı sıra modern akımları da takip eden, kişiye özel mobilya tasarımı anlayışı ile çalışan, referansları ve ürün yelpazesi ile kalitesini ortaya koyan bir firma ile çalışmak yerinde olacaktır. Bu şekilde temin ettiğiniz lüks mobilyaların ihtiyaçlarınızı karşılamasını ve diğer tüm avantajlarını sunmasını garantilemiş olursunuz.

2019 Oturma Odası Modern Koltuk Takımı Modelleri

Kişiye özel tasarımlar yapan bir firma ile çalışmanın en önemli avantajlarından bir tanesi farklı tarzlarda tasarımlara ulaşma imkânı sunmasıdır. Yani lüks mobilya alsanız bile klasik, dömiklasik, modern mobilya tarzlarında tasarlanmış olan mobilyaları size özel olarak üretmelerini sağlayabilirsiniz. Bu da lüks mobilya edinmekte ki temel hedeflerinize başarıyla ulaşmanız anlamına gelecektir. Sonuç olarak lüks mobilya edinmek istiyorsanız, kişiye özel tasarım yapan ve ismi bu alanda öne çıkan bir firma ile çalışmak doğru seçim olacaktır.

Böyle bir firma ile çalışarak isteklerinize, ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize uygun olarak tasarlattığınız, imal ettirdiğiniz lüks mobilyalar, çocuklarınızın ve hatta torunlarınızın bile kullanabilecekleri şaheserler olarak ortaya çıkabilir. Lüks mobilya ve doğru tasarımcı/üretici tercihlerinizle hem sizin hem de çocuklarınızın, torunlarınızın hayatında çok önemli yerler tutacak eşyalar edinebilirsiniz. Tabi bu mobilyalar sayesinde fabrikasyon mobilyaları, seri üretim mobilyaları kullanan arkadaşlarınızdan, aile fertlerinizden farklı olduğunuzu ortaya koyacağınızı da belirtmek gerekir. Rahat, şık, kişiye özel mekanlar yaratmak ve zevkli, elit kişiliğinizi ortaya koymak istiyorsanız, lüks mobilyalar edinme seçeneğini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Tüm lüks mobilyaları görüntülemek için http://www.aydintepeheritage.com web sitesini ziyaret ediniz.