Lamine Sistre Cila Nedir?

Parkeler ofislerde, evlerde genellikle tabanda ahşap tarzında bir görüntü oluşması, daha iyi bir görüntü oluşması için kullanılan önemli bir maddedir. Parkelerin kullanılması sırasında da tabi ki en çok o bölgeler kullanıldığı için zaman zaman aşınmalar ya da buna benzer şeyler meydana gelebilmektedir. En çok kullanılan parke türlerinden bir tanesi de lamine parkedir ve zaman zaman kullanım sonucunda lamine parkelerde de aşınma, pürüzlük, yıpranma gibi durumlar meydana gelebilmektedir. İşte bu gibi durumlardan kaçınmak amacıyla aslında dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Lamine sistre cila işlemleri sayesinde parkelerin kulanım ömürleri daha da uzatılabilmektedir. Aynı zamanda lamine parkelerin eski görüntüsünü elde etmek isteyen kişilerin de kesinlikle bu şekilde bir değişim gerçekleştirmeleri yeterli olacaktır. Sistre nedir diye merak ediyorsanız sistre yer döşemelerinin zımparalanarak pürüzlerinin giderilmesi işlemidir. Sistre cila işlemleri iyi yapıldığı taktirde lamine parkelerin ya da diğer parke türlerinin değiştirilmesine de ihtiyaç kalmayacaktır.

Lamine Parke

Lamine parke, son dönemlerde kullanılan en önemli parke türlerinden bir tanesidir. Lamine parkeler belirli bir teknoloji ile yapılmaktadır. Ağaçların uzun yıllar durumunu, formunu koruyacak bir biçimde bozulmadan kalmasını sağlayan teknoloji ile birlikte lamine parkeler üretilmektedir. Aynı zamanda lamine parke üretimleri çeşitli ağaçlardan da gerçekleştirilmektedir. Lamine parkelerde aslında ağaçların dayanıklılığından kaynaklı olarak aşınmalar, yıpranmalar öyle kısa bir sürede oluşmaz. Tabi ki bu durum lamine parkelerin kullanımına dikkat edilmesine de bağlı bir durumdur. Bu şekilde kullanılan lamine parkeler aynı zamanda daha uzun ömürlü olur diyebilmek mümkündür. Lamine parkeler üzerindeki yıpranmaların giderilmesi, parkelerin daha uzun bir süre kullanılmasının sağlanabilmesi için de sistre cila işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Tabi ki bu tozsuz sistre cila işlemlerinde de her işlemde olduğu gibi bazı önemli püf noktaları bulunmaktadır.

Lamine Sistre Cila Püf Noktaları 

Lamine sistre cila püf noktaları incelenecek olunursa öncelikli olarak kullanılması gereken malzemelere dikkat çekilmesi gerekmektedir. Malzemelerin ve makinelerin özellikle tozsuz ve kokusuz bir şekilde gerçekleştirilebilecek seçeneklerden oluşması gerekiyor. Bunun haricinde bir de lamine sistre cila işlemlerinde kişilerin dikkat etmesi gereken konu işlemler sırasında hiçbir şekilde cilanın fazla kullanılmaması lazım. Bu cila kullanımlarında parke cinslerine ve parke miktarına göre belirlenmiş olan sabit oranlar bulunmaktadır. Bu oranlara dikkat edilmesi durumunda hem parkenin kullanım ömrü daha da artar hem de parke içerisinde yer alan problem durumları ortadan kaldırılmış olur. Bu nedenle de parke kullanırken sistre cila yapılacaksa bu durumlara kesinlikle dikkat edilmelidir.