Küçük Pencereler için Perde Modelleri

Evin farklı odaları adına küçük pencereler için perde modelleri tavan yüksekliği, pencerenin aldığı ışık, dekorasyon gibi etmenlere uygun ele alınmaktadır. Özellikle perdelerin bir oda için sağladığı fiziksel özelliklerin yanı sıra etkileyici süs anlamına da gelir. Evi ev gibi yapan, görsel ve fiziksel açıdan soğuk duran evleri sıcacık yapan perdeler, belli başlı kriterler dikkate alınarak kullanılmaktadır.

Küçük Pencereler için Perde ModelleriKüçük Pencereler için Perde Modeli

Perde Seçiminde Pencere Boyutu

Perde seçimi yaparken ilk olarak pencerenin boyutları ön plana alınır. Perdenin ne tür bir pencerede kullanılacağı ve odanın renginin ne olduğu büyük öneme sahiptir. Doğru uyuma yakalamak, daha sıcak, samimi ve etkileşimli bir oda hissi yakalama imkanı tanır. Bu konuda bazı kriterler öncelikle ele alınır.

– Tavan yüksekliğine bağlı olarak küçük pencerenin yapısına uygun model seçimine dikkat edilmektedir.

– Gün içerisinde odanın ne kadar güneş aldığı ve ısı derecesi perde seçiminde önemli kıssalar arasında yer almaktadır.

– Pencerenin geometrik yapısı perde seçimi konusunda dikkate alınan en önemli kriterlerin başında gelmektedir.

Odanın Tarzına Uygun Perdeyle Küçük Pencerelerin Şıklığını Ortaya ÇıkarmakKüçük Pencereler için Perde Modeli nasıl olamlı

Odalara daha dinamik ve capcanlı bir hava katan, tarz sunan, pencerelerin küçük boyutunu ortaya çıkaracak Küçük Pencereler için Perde Modelleri talep almaktadır. Büyük bir salonun küçük pencerelerini olduğu gibi gösterecek, onlara sevimli bir hava katacak perdeler daha etkileşimli ve doğru uyum sunmaktadır. Bu konuda kısa perdeler her daim ön plandadır.

 Perdelerin kısa olması küçük pencerelerin daha şirin, sevimli ve samimi etki yaratmasına olanak tanır. Ancak ciddi bir ortam yaratmak istenirse uzun perdeler ön plana çıkar. Örneğin tavandan yere kadar uzanan perdeler sayesinde, daha olgun bir görünüm elde edilebilir. Bu konuda verilecek karar kişisel isteklere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Küçük Pencerelerde Kullanılacak Perde Modelleri

Evin farklı odalarındaki küçük pencerelerin daha uyumlu görünmesi için tercih edilecek bazı perde modelleri bulunmaktadır.

– Jaluzi perde çeşitleri bu konuda en çok değerlendirilen modeller arasında yer almaktadır. Plastik, ahşap gibi birçok farklı materyal üzerinden kullanım imkanı sağlayan perdeler, pencerelerin odaların yapısına bağlı olarak uyum yakalamasına olanak tanımaktadır.

[haber id=”13116″]

– Dantel tül perde modelleri ise küçük pencereler için ideal etkiyi yaratacak tasarımlar arasında yer alıyor. Değişik desen işlemeleriyle bezenmiş dantel tül perdeler, küçük pencerelerin evin odalarındaki dekorasyonuna uyum sağlamasına olanak tanımaktadır.

– Başta mutfak olmak üzere değişik odaları içinse bu yıl cam perde modelleri küçük pencereler için ideal görseli sunmuş durumda. Daha ferah, estetik ve etkileşimli görsel açığa çıkaran kafe, stor ya da Japon perde tasarımları ön plana çıkıyor.

Küçük Pencereler İçin Perde Seçiminde DesenlerKüçük Pencereler için Perde Modeli nasıl seçilir

Fiziksel açıdan küçük pencerelere uyum sağlayacak perde seçimi yaparken, desen tasarımları da büyük bir öneme sahiptir. Mutfaklar için perde modellerinde, küçük pencereler adına daha çok desenli tasarımlar kullanılmaktadır.

[haber id=”13828″]

 Oturma odası veya salonlar için ise daha sade, dantelli örnekler tercih konusunda ilk sırayı alıyor. Daha modern, havadar ve uyumlu görülebilmesi için evin odalarına bağlı olarak perdelerdeki desen seçimi dikkate alınır.

Dekorasyon Dikkate Alınarak Tercih Gerçekleştirilecek Perde ModelleriKüçük Pencereler için Perde Modeli 2019

Küçük pencereler için perde modelleri seçimi yaparken, dekorasyona dikkat edilmektedir. Örneğin, kruvaze perde çeşitleri duvara monte edilen perde bağları üzerinden, etkileyici bir görsel yakalamaktadır.

  Küçük Pencereler için Perde Modelleri hem ev hem de işyerleri adına küçük pencerelerde kullanılacak otomatik perde modelleri de sunmaktadır. Daha kullanışlı ve kolay bir yapı sağlayan otomatik perdeler, tasarımlarına bağlı olarak küçük pencereler için etkileşimli bir yapı ortaya çıkarmaktadır.

Küçük Camlara Tül Modelleri

Küçük mutfak camları, dubleks evlerde ikinci kattaki odaların camları ve kış balkonlarında bazı bölgeler için küçük camlarla karşılaşılmaktadır. Bu bölgelerde direkt olarak zebra stor perde kullanılabileceği gibi, dökümlü perde modellerinin minyatür olan çeşitleri arasında seçim yapılması da mümkün olmaktadır. Oda veya mutfak gibi alanlarda farklı tasarımlardan faydalanılabileceği için, hangi modeli tercih etmenizin daha uygun olduğunu buna bağlı olarak belirleyebilirsiniz.

Küçük Camlara Tül Modelleri

Krem rengi, beyaz, sarı, pembe, turuncu renklere olan ilgi son derece yoğun olduğu için, küçük camlarda da genel olarak bu renklerle tasarlanmış olan perdeler temin ediliyor. Geniş olmayan, iki metre ve üzerinde boyutu bulunmayan camlarda, tek camlık bir alan için de perde temin edilebilmektedir.

[galeri]