Küçük Bebek Odası Dekorasyonu Püf Noktaları

Evin en yeni ve değerli misafiri için hazırlıklar aylar öncesinden başlar. Evin kıymetlisinin geleceği oda onun ve annesinin konforlu bir şekilde yaşaması için en iyi şekilde dekore edilir. Küçük bir bebek odasına sahipseniz işiniz biraz daha zordur. Günümüz mimarilerinde de ne yazık ki bebek odaları metrekare olarak küçük yapılıyor. Bugün sizlere küçük bebek odası dekorasyonu yapmanın püf noktaları paylaşacağız.

Küçük Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Bebek odaları aydınlatmasından tutunda kullanılacak mobilyalar ve zemin döşemesi ile bebeğe huzur vermeli ve konfor sunmalıdır. Bebeğin sağlıklı ve mutlu büyümesi için bu şarttır.

Bebek odası dekorasyonu annelerin en çok zorlandığı dekorasyonların başında gelir. Bebek odası birde küçükse dekore etmek daha da zorlaşır. Yazımızda “ eyvah bebek odam çok küçük nasıl dekore edeceğim” diyerek panikleyen annelere önemli bilgiler vereceğiz.

Küçük bebek odası dekorasyonu için öncelikle tarz ve işlevsel mobilyaları araştırmalı ve bu yönde seçimler yapmalısınız. Bebeğin ilk aylarında kullanacağı eşyaların hepsi bir tek mobilyada toplanan mobilyaları tercih etmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bebeğiniz için sallanan, yükselip alçaltılabilen ve 5-6 yaşında yatağa dönüşebilen bebek beşiği modelleri tercih etmeniz bebeğiniz ve sizin konfor sunacaktır.

Bebek Beşik Modelleri
Bebek Beşik Modelleri

[haber id=”9479″]

Günümüzde birçok ünlü mobilya firmasında özel tasarımlı modern bebek beşikleri, ilk etapta sallanan ilerleyen aylarda şık bir şekilde sabit karyola olan beşik modelleri bulunmaktadır. Küçük odalar için altından çekmeceli bebek beşiği modelleri de bebeğin eşyalarını toparlayacağı için annelerin işini fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Eğer küçük bir bebek odasına sahipseniz bu modelleri incelemeden alışveriş yapmamalısınız.

Küçük bebek odası mobilyalarını ve koyu renklerden seçmemelisiniz. Çok açık renk mobilya ve tekstil ürünleri de parlaklıkları nedeni ile bebeğinizin gözlerini rahatsız edebilir. Bu nedenle açık pastel tonlarda mobilya, oyuncak ve tekstil malzemesi seçmelisiniz.

Küçük Bebek Odası Nasıl Dekore Edilmeli
Küçük Bebek Odası Nasıl Dekore Edilmeli

Bebek yatağını odanın orta kısmına değil da yarı zamanlı güneş alan duvar kenarına konumlandırmanız, hem odanın daha ferah görünmesini sağlayacak, hem, bebeğinizin aşırı güneşten etkilenmesini önleyecek, hem de size ve bebeğinize hareket alanı kazandıracaktır.

Emzirme koltuğu minimal modellerden tercih edilmeli ve beşiğe yakın bir yere konumlandırılmalıdır.

Aydınlatma çok fazla olmamalı, ancak kısıtlıda yapılmamalıdır. Yetersiz ışık odayı karanlık göstereceği için bebeği ve anneyi rahatsız edecektir. Bu nedenle orta derecede aydınlatan bir aydınlatma seçmelisiniz.

Küçük bebek odası çok çabuk ısınacaktır. Bu nedenle ısınma iyi ayarlanmalıdır. Çünkü çok soğuk bebeği nasıl hasta ederse, çok sıcak ta bebeği o kadar hasta eder ve bebeğin ve annenin enerjisinin düşmesine sebep olur. Küçük bebek odası ısı ayarı 22-24 derece arasında olmalıdır. Bunu net bir şekilde ayarlamak için bebek odasına mutlak bir termometre almalısınız.

Dar ve uzun bir bebek odasına sahipseniz L şeklinde dekore etmeli, kare bir bebek odasına sahipseniz, eşyaları kenarlara konumlandırmalısınız. Her iki şekilde de ortada bebek için yeterli hareket alanı oluşturmalısınız.

Fazla eşyaları oda içerisinden çıkarmalısınız. Odanın kör noktasına dolap yaptırarak fazla eşyalarınız bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.

Aman Bebek Odanızı Fazla Isıtmayın

Küçük bebek odası dekorasyonu sırasında kullanacağınız zemin döşemesi kesinlikle açık renklerden oluşmalı ve doğal boya kullanılan ürünlerden üretilmiş olmalıdır. Zeminde leke tutmayan antibakteriyel ürünler, sürekli yerle temas halinde olan bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu nedenle bebek odasında en büyük yatırımı zemin döşemesine ve tekstil ürünlerine yapmalı bu ürünlerin kaliteli malzemelerden üretilmiş ve kimyasallardan uzak, sağlıklı ürünlerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Küçük bebek dekorasyonunda duvarlara oyuncakları koymak için dekoratif raf ve çekmeceler yaptırarak odayı ferah hale getirebilirsiniz. Ancak bu dekoratif raf ve çekmecelerin bebeğinize zarar vermemesi için gerekli önlemleri almayı unutmayın. Bebeğiniz çekiştirdiğinde dolabın hareket etmemesi için zemine sabitleyebilirsiniz. Ayrıca çekmeceler için kilit kullanımı da alternatif bir önlem olarak düşünülebilir.

Aşağıda küçük bebek odası dekorasyonu resim galerisini inceleyerek kendi bebek odanızı tasarlayabilirsiniz.

[galeri]