Koltuk Takımı Renk Kombinleri

Ev dekorasyonunun en önemli mobilyalarından biri koltuklardır. Evin tarzını ve kullananın ruhunu yansıtan koltuk takımlarına göre salon ya da oturma odası dekorasyonu yapılmaktadır. Bir çok farklı tarzda koltuk takımı üretilmektedir. Alınan koltuğun rengi kadar modeli de oldukça önemlidir. Rahatına düşkün, konforun öncelik olduğu evlerde genellikle büyük ve rahat koltuk takımları görmek mümkündür. Bunlardan biri de hem spor hem de modern tarzı beraberinde yansıtan köşe koltuk takımlarıdır. Ancak bir diğer durum olan şıklığın ve zarafetin daha ön planda olduğu evlerde avangard tarzı yine büyük ancak daha konfor bakımından daha sert olan mobilyalar bulunmaktadır.

Büyük evlerde bu iki tarzda yansıtılabilmektedir. Salon takımı için alınan koltuklar daha şık ve zarif ayrıca zengin bir görüntü de verirken konfor bakımından zayıftır. Ancak oturma odaları bu duruma nazaran daha konforlu mobilyaların olduğu modern tarzdaki koltuk takımları ile dekore edilmektedir.

En Güzel Koltuk Renkleri 2020

Ev dekorasyonun en belirgin özelliği olan koltuk takımları ile ilgili tarzı belirledikten sonra ise, koltuk rengine karar verilmelidir. Ancak unutulmaması gereken nokta her tarzdaki koltuk modeline her renk uyum sağlamamaktadır. Örneğin klasik tarzdaki koltuk takımlarına kahverengi, gold detaylar gibi renkler uyum sağlamak ile beraber modern tarzda genellikle antrasit, lacivert, füme gibi farklı renkler ile tamamlayıcı özelliğe sahip koltuk renkleri kullanılmaktadır. Eğer odanız romantik tarzda dekore edildi ise daha soft ve açık tonları koltuk renklerinde tercih edebilirsiniz. Kullanım yönünden bakılacak olursa da eğer hem salonunun hem de oturma odanız bulunmakta ise salon için açık renkler örneğin beyaz ya da krem gibi renkler kullanabilirsiniz. Sadece misafirleriniz olduğunda salonu kullanıma açacağınız için temizlik yönünden zorlanmamış olursunuz. Oturma odasında bulunan koltuk renklerini de sürekli kullanımda olacağı için kiri ve tozu gizleme özelliğine sahip olduğu için koyu renklerden yana tercih edebilirsiniz.

Koltuk Döşeme Renk Kombinleri

Son zamanlarda en çok tercih edilen koltuk renkleri tek renk sade ve düz renklerdir. Hem modasının geçmemesi hem de her tarza uyum sağlaması bakımında bu renkler tercih edilir. Ancak yine son zamanlarda koltuk takımında bulunan her bir koltuk için tamamı aynı renk olmasından ziyade farklı renkler olması oldukça yaygınlaşmaktadır. Her koltuğun aynı tarz ve farklı renklerde olması odaya ayrı bir hava katmakta ayrıca doğru renkler ile kombinlenip aksesuarlar ile tamamlanabilir ise zengin ve gösterişli bir hava da katmaktadır. Örneğin köşe koltuğunuz koyu renk ve berjeriniz açık renk ya da canlı bir renk olabilir. Bu durumda antrasit ve morun uyumunu yakalayabilirsiniz. Özellikle iki rengin de koyu ya da iki rengin de açık olmasından kaçınmalısınız. Desenli berjerler de son zamanlarda oldukça moda haline gelmiştir.

Moda Koltuk Rengi 2020

Ev dekorasyonunda eğer sıfırdan dekorasyona başlamayacak iseniz ya da sadece koltuk takımlarınızı değiştirmek istiyor iseniz, daha uygun bütçeli yollardan bir de koltuklarınızın döşemesini değiştirmektir. İstediğiniz kalitede kumaşı ve istediğiniz rengi seçme özgürlüğüne sahipsiniz. Öyle ki sıfır mobilyalardan bir farkını gözle görmeniz imkansız hale gelebilmektedir. Genellikle koltuk takımlarında iki renk kullanılmaktadır. Eski dönemlerde tek renk ve tek tarz koltuk takımları moda iken artık dekoratif olma özelliği daha fazla olduğu için birden çok renk tercih edilmektedir. Bir üçlü, bir ikili, iki tane de tekli koltuğu bulunan takımlar standart koltuk takımlarıdır. Bu koltuk takımlarını sıradan görüntüsünden uzaklaştırmak için örneğin iki tekli koltukları canlı renge örneğin hardal sarısı gibi, diğer geriye kalan koltukları da haki renk olarak döşemesini yaptırabilirsiniz.

2020 Koltuk Döşeme Renk Kombini

Koltuk takımınızın yerine yenisini almaktan ise elinizdekini değerlendirmek istiyor iseniz, iyi bir koltuk döşemecisi bulup koltuk takımınızın döşemelerini değiştirebilirsiniz. Ya da bu tarz uğraşlar ile ilgilenmek hoşunuza gidiyor ise gerekli malzemeleri alıp, internetten öğretici videolar eşliğinde kendiniz de istediğiniz renk ve kumaşta koltuğunuzu döşeyebilir ve yenileyebilirsiniz.

[haber id=”24005″]

Bu Senenin Renk Kombinleri

Bu yıl özellikle açık renk ve koyu renklerin bir arada kullanılması yaygınlıkla görülmektedir. Örneğin siyah ve açık gri gibi renkler kırlentlerin de tamamlayıcılığı üstlenmesi ile oldukça modern bir görüntü sağlamaktadır. Ya da aynı rengin farklı iki tonunu da beraber görebilmekteyiz. Örneğin koyu mavi ve açık mavinin yanyana kullanılması hem farklı hem de hoş bir dekorasyonu oluşturmaktadır. Yine mavi rengin açık renkler ile kullanılması da oldukça yaygın bir renk kombinasyonudur. Bunun için mavi ve beyazı ya da beyaz yerine krem rengini kullanabilirsiniz. Koltuk takımının ayak kısımlarının ahşap rengi olması da farklı bir detay kazandırmaktadır. Yine beyaz ya da krem renk ile beraber kullanılan farklı renkler haki, bordo gibi yeşil veya kırmızının tonları da bulunmaktadır. Antrasit rengindeki koltukların yanında mor renkteki berjerler de oldukça dikkat çekici durmaktadır. Genellikle iki renk olarak kullanılan koltuk takımları için büyük evlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz üç renkli koltuk takımları da mevcuttur. Genellikle ya ikili olan ya da üçlü olan koltuk açık renk, diğer koltuk ise ana renklerden biri olarak üretilir. Tekli koltuklar ise bu iki renk ile de uyum sağlayabilecek canlı renkler ile kombine edilmektedir. Yine kırlentlerin tamamlayıcı özelliği bulunmaktadır.

[haber id=”24006″]

En Çok Tutulan Renk Kombinleri

Koltuk takımlarında en çok tutulan renk kombinleri genellikle modası geçmeyen renklerden oluşan koltuk takımlarıdır. Bunlar arasında ise, kullanımı rahat baktıkça sıkılmayacak, farklı renk aksesuar, halı ya da kırlentler ile bir araya geldiğinde rahatlıkla uyum sağlayacak renklerdir. Bu renkler ise genellikle ya açık renk ya da koyu renk koltuk takımlarıdır. Örneğin, siyah, gri ve tonları özellikle antrasit, bej, kahverengi, beyaz, kırık beyaz ya da fil dişi, lacivert gibi renklerin hiçbir zaman modası geçmemektedir. Ve genellikle de en çok karşımıza çıkan renklerdendir. Bu saydığımız renkler arasında ise en çok koyu renkte olanları oturma gruplarında tercih edilmektedir.

2020 Modası Bitmeyen Koltuk Rengi

[haber id=”24003″]

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Ev dekorasyonunda en önemli mobilyalar koltuk takımlarıdır. Bu takımlar arasında ise her ne olursa olsun modası geçmeyen renkler bulunmaktadır. Ayrıca bu tarz renkteki koltuk takımlarını kolaylıkla dekorasyona ekleyebilir farklı renk ve desendeki kırlentler ile dekoratif birer mobilya haline getirebilirsiniz. Örneğin modern dekorasyonda modası geçmeyen renk antrasit, siyah ya da grinin tonlarıdır. Bu tarz renkleri kombinlemeniz de oldukça kolaydır. Sarı, krem rengi, mor gibi renkli kırlentler ya da geometrik desenlerin olduğu veya İstanbul boğazı, galata gibi baskılı kırlentler ile tamamlayabilirsiniz.

2020 En Güzel Koltuk Renkleri

Klasik tarzdaki koltuk renklerinde de modası geçmeyen renkler beyaz, krem, kahverengi gibi iddialı renklerdir. Spor tarzdaki koltuk takımlarında da lacivert gibi mavinin tonları sıklıkla tercih edilmektedir. Romantik tarza geldiğimizde de yine açık ve soft renkler genellikle kullanılmaktadır. Rustik tarzda da ahşap ile uyum sağlayacak bordo, hardal rengi, bej gibi renkler koltuk takımlarında fazlası ile bulunmaktadır.

Koltuk takımında modası geçmeyen renkler kısaca, kolay dekorasyonu olabilen farklı renkler ile uyum sağlayabilecek ve uzun yıllar kullanabileceğiniz, sıkılmayacağınız renkler olmalıdır.

[haber id=”24004″]