Kız Çocuklarını Mutlu Edecek Renkli Odalar

Kız çocukları için renkli odalara sahip olmak ruhlarındaki enerjinin yansıması olarak kabul görür. Bu sebeple birçok kız çocuğunun odası rengârenk ve cıvıl cıvıldır. Siz de kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar için dekorasyon uygulaması düşünüyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız. Yazımızda çocuk odaları için mobilya seçimleri, çocuk odaları için renk seçimi, çocuk odası duvar boyası modellerini ele aldık.

kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar
kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar

Kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar oluşturulmadan dekorasyon için mutlaka kızınızın fikirlerini almalısınız. Tabii ki bu fikir alma işi tek kızınız varsa kolay olacakken birden fazla kızınız için oda düzenlemesi yapacaksanız oldukça zor olacağını belirtmeliyiz. Hele bir de yaşları yakın kız çocuklarına sahipseniz karakterlerine ve zevklerine uygun bir oda dekorasyonu gerçekleştirmek oldukça zor olacaktır. Böyle durumlarda dekorasyonun en ince ayrıntısına kadar düşünmek ve bunları kaleme alıp çocuklarınızla değerlendirerek ortak noktaları yakalamak gerekecek.

Renkli Kız Çocuğu Oda Dekorasyonu
Renkli Kız Çocuğu Oda Dekorasyonu

Mobilya seçimi kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar için en önemli parametrelerden biridir. Tematik mobilyalar sayesinde kız çocuklarının sevdikleri spor, sanat, çizgi film kahramanlarının temaları mobilyalara yansıtılabilmektedir. İsterseniz ranza sistemi ile kız çocuklarının odalarında da alan oluşturabilir böylece ortak kullanım ve yaşam alanlarında daha rahat dekorasyon uygulamalarında bulunabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Ranza fikri hoşunuza gitmediyse her bir çocuk için ayrı yatak da oluşturabilirsiniz. Bu sayede yatak örtülerinden mobilyalarına kadar bireysel zevklere yer verilen bir dekorasyon da oluşturabilirsiniz. Böyle durumlarda odanın toplam dekorasyonunun kalitesini düşürmemek için mutlaka ortak kullanım alanlarındaki dekorasyonlar bireysel dekorasyonları tamamlayan niteliklere sahip olmalıdır.

Çocuk Odası Duvar Boyası Modelleri
Çocuk Odası Duvar Boyası Modelleri

Odanın duvar renkleri dekorasyonda önemli bir paya sahiptir. Mobilyalara uygun seçilecek bir duvar rengi sayesinde kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar için doğru bir adım atılmış olur. Odanız genişse hiç düşünmeden rengârenk duvar boyaları kullanabilirsiniz. Duvar renklerini tespit ederken mobilyalar ve diğer eşyalar ile uyumuna dikkat etmeyi de unutmayın.

[haber id=”9040″]

Mor Çocuk Odası Dekorasyonu
Mor Çocuk Odası Dekorasyonu

Çocuk odalarının aydınlatılması ayrı bir öneme sahiptir. Vaktinin önemli bir bölümünü ders çalışarak veya ödev yaparak geçirecek çocukların odaları doğru aydınlatılmış olmalıdır. Bunun için genel aydınlatmanın yanında çalışma masasında da ayrı bir aydınlatma yönteminin seçilmesi göz sağlığı için de uygun olacaktır. Işığın doğrudan göze gelmediği, LED ışıkların daha çok tercih edildiği, mümkünse ışığın şiddetinin ayarlanabildiği aydınlatma yöntemleri sayesinde kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar oluşturulabilir.

Lila Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Lila Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Kız Çocukları İçin Renkli Odalar

Kız çocukları için renkli odalar oluşturulurken onların zevklerini yansıtacak ve hobilerini sergileyecek alanlara da ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Bu amaç ile odanın duvarlarından birini hobi alanı olarak tahsis etmek ve buna uygun bir dekorasyon planlamak da kişisel gelişim için oldukça faydalı olacaktır.

Çocuk Odası Duvar Renkleri
Çocuk Odası Duvar Renkleri

Kız çocuklarının renkli odaları için kitaplık düşünebilirsiniz. Kitaplık, toplam dekorasyon uygulaması içinde mobilyaların bir parçası olarak dizayn edilebileceği gibi ayrı ve özel bir alan olarak da kabul edilebilir. Renkli rafları ve farklı tarzı ile kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar için siz de mutlaka çocuklarınızın odalarında kitaplık fikrini değerlendirin.

Lila Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Lila Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Kız çocukları için renkli odalar oluşturmada odanın bir bölümünde kullanacağınız renkli minderler ve yastıklar odada hem otantik hem de ferah bir havanın oluşmasını sağlayabilir. Aynı zamanda bu minderler çocuğunuzun arkadaşları ile hoşça vakit geçirip sohbet edeceği alanlar haline de gelebilir. Tabii bu uygulama için de mutlaka çocuğunuzun görüşlerini almalısınız.

Pembe Kız Çocuğu Odası Dekorasyonu Modelleri
Pembe Kız Çocuğu Odası Dekorasyonu Modelleri

Renkli bir oda tasarımı düşünüyorsanız sizin için seçimde zorlanacağınız halı modelleri ve renkleri olduğunu ifade edebiliriz. Oda dekorasyonlarının önemli bir parçasını oluşturan halılar, kız çocuklarını mutlu edecek renkli odalar için de kullanılmaktadır. İsterseniz tematik isterseniz özgün niteliklere sahip halıları tercih edin ama mutlaka sağlıklı, anti alerjik ve kaliteli bir ürün olmasına dikkat edin.