Kış İçin Sıcak Dekorasyon Fikirleri 2020

2020 yılına girerken soğuk kış mevsiminin de geldiğini biliyoruz. Bu soğuk kış günlerinde hayat mücadelesi için yoğun bir iş temposu ile çalışırken sağlık konusunda da kendimizi en iyi şekilde korumamız gerekmektedir. Soğuk kış aylarının kendimizle ilgili yaşamsal öğelerin dışında içinde bulunduğumuz yaşam alanlarının da dekorasyonuna, tasarımına, rahat bir konforu hissedeceğimiz bir alan oluşturmak gerekir. Kış için dekorasyon fikirleri, hem soğuklardan korunmak için hem de yaşamınıza renk katacak bir ana teması olması gerekir.

Sıcak bir yuvanın kış dekorasyonuna uygun şekilde yapılması ve soğuk havayı içeriye taşımamak gerekir. Evimizin iç mekanında dekorasyon yapmadan önce dış cephe ortamını izole ettikten sonra iç mekanımızın tasarımını sonuçlandırabiliriz. Soğuk kış günlerinin en iyi dekorasyonları yünlü battaniyeler, pufidik minderler, şal örtüler ve eğer eviniz uygun ise şömine karşısında bir oturum alanı oluşturabilirsiniz. Tabii bu tarz dekoratif fikirlerden etkilenmeyip daha naturel ve özgün aksesuarlar düşünebilirsiniz. Örneğin mum ışığı yerine modern aplikler kullanılarak aydınlatma kullanabilir, modern doğayla güneşin tüm sıcaklığını hissettirecek tablolar ile dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Kış için dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda çok sayıda farklı renk seçeneği karşımıza çıkıyor.

Kış Aylarına Sıcak Bir Dokunuş

Kış ayların da en çok vakit geçireceğimiz yaşam alanı oturma odaları olarak bilinmektedir. Bu konuda dekorasyon fikirleri düşünülürken zamanın en çok geçtiği alana daha fazla özen gösterilmektedir. Oturma odalarının dekorasyonun da yaratıcı fikirler düşünülüp uygulanarak rahatlığın ve konforun tadını çıkartabilirsiniz.

Kış ayları denilince ilk akla gelenlerden birisi ise ısınma. Sizde bu sorun ile farklı yöntemlerle başa çıkabilirsiniz. Bu durum için tercih edeceğiniz yöntem aslında ev dekorasyonuna katkı sağlayacak. Son zamanlarda çok popüler olan dekoratif ısıtıcılar, şömine yada soba yerine radyatör ve elektrikli ısıtıcılar ile ısınanların tercihlerinin başında geliyor. Ayrıca farklı büyüklükte ve tasarımdaki kokulu mumlar evin havasını ısıtacağı gibi hoş kokusu ile de mutlu edecektir. Kış için dekorasyon fikirleri özellikle yaşam alanlarına sıcak  bir dokunuş katmak isteyenler tarafından talep ediliyor.

Eski günlerden kalan soba ve daha çok üst gelir seviyesine hitap eden şömine ile ısınmak için kullanacağınız odunlar için saklama alanları kış dekorasyonu için kullanabileceğiniz bir dekorasyon unsuru olabilir. Battaniyeden sonra oturma odası için dekoratif küçük yastıklardan faydalanabilirsiniz. Bu yastıkları koltuk ve kanepelerde de kullanabilir yere sereceğiniz minderler ile de kullanabilirsiniz. Bunun dışında yatak odaları için önemli olan halılar, oturma odaları içinde önemli bir dekorasyon unsuru. Sizde oturma gruplarının tam orta kısmına kalın bir halı yerleştirmelisiniz. Mobilyalar dışında küçük aksesuarlar da kış dekorasyonu için gerekli olacak. Bunları tercih ederken daha çok kış aylarına uygun aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Halılar kış için dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda hep gündeme gelmektedir.

Kış için dekorasyon fikirleri

Kış Bahçeleriyle Sıcaklığı Yakalayın

Kış aylarında insanların en çok aradığı bahçelerdeki yeşillikleri izlemek, dolaşmaktır. Büyük geniş balkonu olanların daha rahat yapacağı aynı zamanda uygun dar uzun balkon dekorasyonu ile her evde kış bahçeleri oluşturulabilir. Balkonlar kış aylarında kullanılmaz duruma gelir. İnsan ruhu ise çiçekler ve yeşilliklerle gelen sıcaklığı arar. Kullanılmayan balkonun kapatılıp kış bahçesi olarak dekore edilmesi harika olacaktır.

Açılır kapanır paneller seçildiğinde hem yaz hem kış kullanılabilir. Hasırlı, sıcak koltuk döşeme modelleri ve renkleri balkonunuzu değiştirecektir. Farklı boyutlardaki sebepleri boş olarak dekoratif amaçlı kullanılabilirsiniz. Ayrıca içine canlı veya canlı gibi duran yapay çiçekler koyarak köyde bir kır evi havası oluşturabilirsiniz.

İşe Duvarlardan Başlayın

Kış aylarında evi doğal renklerle, romantik baskılar ve sıcak tonlar sıcacık bir ev oluşturulabilir. Bunun için öncelikle duvarlardan başlanmalıdır. Duvarların boya renklerini değiştirmekle başlanmalıdır. Evin bir duvarı beton veya tuğla doğal görümümü veren 2019 duvar kağıdı modellerinden kaplanmalıdır. Böylece doğal sıcaklık yakalayabilirsiniz. Duvar boyasının ise pastel ve duvar kağıdına uygun renkte olması güzel olacaktır.

Kırmızı ve tonlarında seçilecek boya ortamınızı ısıtacağı gibi bir müddet psikolojinizde de olumlu etki meydana getirecektir. Odanın konseptine uygun olarak seçilen koltuk takımı renkleri ile tam bir bütünlük oluşturabilirsiniz. Fakat çok geniş olmayan veya ışık almayan evlerde çok koyu renklere kaçmamakta fayda vardır.

Kaynak : dekorblog.net

Kapalı Balkon Dekorasyonu

Kapalı balkon tasarımları için yapay bitkiler yerine, canlı bitkileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca evinizin bir köşesinde, diğer yerlerden farklı şekilde butik kafe ortamı oluşturmak için özellikle geri dönüştürülmüş malzemelerle masa, sandalye elde edebilirsiniz.

Kapalı Balkon Dekorasyonu

Yeni yapılarda en çok ilgi gösterilen balkon tarzlarından biri olan kapalı balkonda direkt olarak iç mekan düzenleme tarzı değişiklik göstermektedir. Sadece parke değil, masa ve koltuk yerleştirilebilecek özel bir alan haline getirilmesi gerektiği için, çeşitli mobilyalar da önem teşkil etmektedir. L koltuk tercihi, gri parkenin bulunduğu bir kapalı balkon alanında, krem rengi veya açık kahverengi olarak belirlendiği taktirde görünümü doğrudan etkileyecektir. Ayrıca duvarlarda, kenarlarda yer vereceğiniz bitki detaylarıyla ortamı güzelleştirebilirsiniz.