Kırmızı Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Tutku ve sıcaklığın mutfağınızda yer almasını ister misiniz? Kırmızı mutfak dekorasyon fikirleri sayesinde bu hayaliniz gerçek olabilir. Kırmızı renk, günümüzde mutfak dekorasyonunda sıklıkla kullanılmaya başlanan ve sıcaklığı ile mutfağınızın havasında pozitif etki oluşturan bir dekorasyon anlayışıdır.

Kırmızı Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Kombinleri

Kırmızı mutfak dekorasyon fikirleri arasında mutfağınızın metrekaresi önemli bir yere sahiptir. Geniş bir mutfağa sahipseniz kırmızı rengi, özellikle mutfak dolaplarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu tip geniş mutfaklarda kullanılan kırmızı renkli dolaplar sayesinde mutfağınızın sıcak ve tutkulu görünüme kavuşması çok daha kolay olacaktır. Üstelik metrekarenin geniş olması sayesinde mutfağınızda basık bir hava da oluşmayacaktır

Kırmızı rengin ağırlıkta olduğu mutfaklarda sadece kırmızı renk ile mutfağınızı dekore edemezsiniz. Mutlaka kırmızı renk ile uyum sağlayan özellikle beyaz, yeşil, siyah ve gri renklere ve tonlarına da yer vermelisiniz. Bu kırmızı rengin yoğun kullanımında ortaya çıkacak boğucu havayı da ortadan kaldırarak mutfağınızın çekiciliğini artıracaktır. Peki, bu renkleri nerelerde kullanabilirsiniz. Yer döşemesindeki fayansları beyaz ya da gri olarak tasarlayabilirsiniz. Bu kırmızı dolaplarla muhteşem bir uyum sağlamanıza katkı verecektir. Tavanı beyaz ve duvarları yeşil olan mutfaklarda kullanılan kırmızı dolaplar da mutfak dekorasyonunun trendleri arasında yerini almıştır.

[haber id=”9836″]

Kırmızı mutfak dekorasyon fikirleri arasında mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de aydınlatma tipleridir. Aydınlatma şekli, mutfağınızın dekorasyon kalitesini ortaya çıkarabilecek niteliklere sahip olmalıdır. Bu sebeple ada tezgâha sahip bir mutfağınız varsa genel aydınlatma ve lokal aydınlatma olarak iki aydınlatma grubunu tercih etmenizi öneriyorum. Genel aydınlatmada sarkıt avizeler ve spot ışıklar kullanılabilir. Özel olarak bölgesel yapacağınız aydınlatmalarda ada tezgahını ve mutfak tezgahını ayrı ayrı aydınlatabilirsiniz. Bu aydınlatmalarda ada tezgâhı için sarkıt avize, mutfak tezgâhı için de LED aydınlatma tercih etmenizde fayda vardır. Aydınlatmalarda ışığın şiddetini ve kalitesini ayarlayabileceğiniz bir sisteme sahip olursanız mutfağınızda çok daha uygun ışıklar yakalayabilirsiniz.

Kırmızı Mutfak Dekorasyonu

Küçük bir mutfağa sahip olanlar için kırmızının çok ağırlıklı olduğu mutfakları tavsiye etmiyoruz. Onun yerine beyaz ve kırmızı tonların eşit olarak paylaşıldığı mutfakların dekorasyon açısından daha doğru bir yaklaşım olacağını düşünüyoruz. Bu ortamı elde etmek için mutfak dolaplarını beyaz renk ile kaplayabilirsiniz. Mutfakta kullanacağınız küçük aksesuarlar yardımı ile kırmızı mutfak dekorasyonu fikirleri de ortaya çıkmış olacaktır. Sadece mutfak aksesuarları değil mutfakta kullanacağınız kırmızı bir perde ya da mutfak masasında kullanacağınız kırmızı rengin tonları sayesinde çok güzel bir kırmızı mutfak dekorasyonu da elde edebilirsiniz.

Büyük ya da küçük mutfaklarda kullanılan kırmızı zemin rengi sayesinde mutfağın genelinde kırmızı rengin sıcaklığının yansıtılması da mümkün hale gelecektir. Kırmızı zemin rengi üzerine kırmızı mutfak dolapları, mutfağınızı boğacağı için beyaz renkli mutfak dolaplarını tercih etmenizi öneriyoruz. Bu tip mutfaklarda mutfak aksesuarlarının kırmızı renkli olması sayesinde rengin etkisinin mutfağın geneline yayılması da mümkün hale gelebilmektedir.

İlham Veren Renkli 2019 Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Kırmızı mutfak dekorasyonu fikirleri arasında mutfağınızda kullanacağınız sandalye takımının rengi de mutfağınızın için önemli bir tamamlayıcı dekorasyon aracı olacaktır. Diğer alanlarda kullandığınız renk dağılımına uygun olarak kırmızı ya da beyaz sandalyeler tercih edilebilir. Eğer bunların dışında bir renk tercih etmek istiyorsanız da ahşap renkli sandalyeler bu tip mutfaklarda oldukça sık kullanılan dekorasyon çözümleridir.

Mutfak perdeleri kırmızı mutfak dekorasyonu fikirleri içinde önemli bir yere sahiptir. Perdelerin rengi de genel mutfak rengi ile dengeli olacak şekilde seçilmelidir. Aksi halde dekorasyonun kalitesi düşecektir. Mutfaklarda gün ışığından daha fazla yararlanma adına mutlaka ince perdelerden yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

Mutfak Dekorasyonu İçin Uygun Renkler Nelerdir?

Aşağıda bulunan galerimizde sizlere ilham verecek birbirinden güzel mutfak kombinleri ve kırmızı mutfak dekorasyonu fikirlerine yer verdik. İncelemenizi öneriyoruz.

[galeri]