Kırmızı Koltuk Takımları İle Çarpıcı Salonlar

Salon ve oturma odalarına renk ve tarz eklemenin en etkili yolları şüphesiz mobilya seçimleri, mobilyalar gerek renk ve desenleri gerekse sahip olduğu tarzı ile mekanda odak noktası haline gelebilen etkili parçalar. Yazımızda bugün sizlerle salon dekorasyonuna çarpıcı bir tarz ve enerji kazandıran kırmızı koltuk takımları ile birbirinden çekici ve enerji veren kırmızı salon dekorasyon modelleri seçtik.  Neden Kırmızı koltuklar ve kanepeler tercih edilmeli, ilk olarak kırmızı ve tonları yaşam alanlarını daha canlı daha enerjik bir görünüme kavuşturacaktır, üstelik her mevsim evde taze bir görünümün anahtarı diyebiliriz. Ayrıca doğrudan dikkatleri üzerine çekmesi nedeniyle de tercih edilmektedir.

Kırmızı Salon Dekorasyonu

Kırmızı Salon Dekorasyonu
Kırmızı Salon Dekorasyonu

İster kırmızı salon dekorasyonu yapmak isteyin, ister kırmızı oturma odası dekorasyonu; Dekorasyona kırmızı dahil etmenin bir çok farklı yolu var ancak bunu göz yormadan ve stil sahibi bir şekilde yapmak istiyorsak kırmızı koltuk takımları yada kırmızı mobilyalar bu iş için en uygun parçalar. Zira dekorasyonda renk uyumunu yakalayabilmek için tüm salon yerine belli kısımlarda kırmızıyı öne çıkarmamız gerekmektedir. Salonda tek bir alanı odak noktası haline getirmek kırmızı koltuk yada kanepe modelleri ile son derece kolay olacaktır, kırmızı kullanımı ortamı yeterince hareketlendirecektir ancak görselliği tamamlamak adına kırmızıya uygun renk tonları ile belli bölgeler düzenlenebilir.

Kırmızı Koltuk Takımı Modelleri

Basit bir örnek verecek olursak salonda kırmızı oturma takımı kullanacaksanız ve aklınızda modern bir tarz varsa, kırmızıyı destekleyici olarak gri ve tonlarını belli bölgelerde kullanabilirsiniz. Mesela zeminde yada duvar rengi olarak tercih edilebilir. Ancak duvar rengi olarak tercih edilecekse, tüm duvarları kırmızıya boyamak oldukça riskli ve cesur bir seçim olacaktır. Bunun yerine içerisinde kırmızı da bulunan bir duvar kağıdı tercih edilebilir. Yahut yalnızca TV ünitesi arkasında bulunan alanda kırmızı da içeren duvar kağıdı tercih edilip, diğer duvarlarda daha sade duvar kağıtları tercih edilebilir. Bu şekilde tek başına kırmızı koltuk yada kanepe salonda odak noktası çekici bir görünüm yaratırken, grinin ağır ve çekici etkisi salon genelinde modern bir etki yaratır.

Kırmızı oturma takımları çoğu kişiye göre cesur bir seçim olabilir ancak bu renk uzun yıllar üstelik her mevsim evinize canlı ve dinamik bir tarz katmak için son derece uygun bir renk. Çekici ve dikkat çekici bir renk olduğundan koltuk ve kanepe seçimlerinde çabuk karar vermemek gerekir. Mobilyanın hem tarzı hem çizgileri salonda odak noktası olacağından salon içinde yer alan diğer tüm dekorasyon parçaları ile görsel açıdan uyum sağlamalıdır.

Kırmızının bir çok farklı tonu var bildiğiniz gibi, bu renk tonları arasında seçim yaparken salonda yaratmak istediğiniz atmosfere uygun şekilde seçimler yapmalısınız, enerjik , dinamik yani canlı bir stil için açık ve parlak kırmızı tonları seçilebilir, ancak aklınızda daha klasik ve nostaljik detaylar varsa koyu tonları seçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Salonda Sarı Koltuklar ve Kanepeler

Kırmızının hangi tonunu seçerseniz ona uygun renk ve desen seçimleri yaparak salonu uzun süreli bir dekorasyon stiline uygun hale getirmelisiniz. Bu anlamda salonda yer vereceğiniz halılar, perdeler, kırlent yada örtüler, tablolar ve diğer dekoratif objeler bir bütünlük oluşturmalı.

Çekici ve Sıcak : Kırmızı Dekorasyon Fikirleri

Galerimizde size ilham vereceğini düşündüğümüz Kırmızı Koltuk Takımları İle Çarpıcı Salon dekorasyonları seçtik, örneklerde odak noktası kırmızı oturma takımları ancak özellikle dikkat etmeniz gereken kırmızıyı tamamlamak için hangi renklerin seçildiği, duvar ve zemin renkleri arasında kırmızıyı en çok öne çıkaran renkler neler bu detayları mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

[galeri]