Keyif Zamanı : Yeni Sezon Bahçe Mobilyaları 2016

Bahçeli ev sahiplerinin uzun zamandır beklediği sıcak ve temiz havada bahçe keyfi zamanı geldi çattı. Yaz günlerinde güneşin ve bahçenin tadını çıkarmak için konforlu ve şık bir bahçe dekorasyonu gerekir. Bahçenin sıcak ve keyifli bir ortam haline gelmesi doğru ve dayanıklı bahçe mobilyaları ile sağlanabilir. Peki bu yazı keyifli ve huzurlu bir bahçede geçirmek için bahçede yapılabilecek değişiklikler neler, bahçe mobilyası alırken nelere dikkat edilmeli ve bu mobilyaların bakımı nasıl yapılmalı ? hem kaliteli hem de ucuz bahçe mobilyası nerelerden alınmalı? yazımızda bu başlıklara yer vermek istiyoruz.

Bahçe mobilyaları alırken dikkat edilmesi gerekenler neler ?

Bahçe için seçilen mobilyalarda ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta tasarımın malzemesidir. Zira bahçe dekorasyonunda, alacağımız ürünler genel olarak dışarıda olacak ve doğayla başlabaşa kalacaktır. Yani seçilen tasarımların bahçedeki doğa şartlarından etkilenmemesi bahçe mobilyası seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir nokta. Bahçede çabuk büyüyen bitki ve ağaç türleri bulunuyorsa bahçede seçilen mobilyaların ölçüleri konusunda önceden hesaplamalar yapılmalı. Bahçe mobilyası seçerken aynı zamanda mobilyaların maruz kalacağı hava şartlarına göre üretim malzemesi seçilmelidir.

  • Seçtiğiniz mobilyanın renk solmasına karşı dayanıklı olması
  • Çürümeye, paslanmaya karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş olması
  • Kolay temizlenebilmesi ve kolay taşınabilmesi
  • Tüm hava koşullarına uyum sağlaması
  • Mobilyanın konforu ve tarzı

Renk solmaz özelliği , bahçe mobilyası seçerken özellikle dikkat edilmesi gereken bir nokta. Sıcak ve soğuk havanın mobilyalar üzerinde yaratacağı etkiler mobilyanın kullanım ömrünü etkileyen en önemli etkendir. Bu anlamda özellikle ahşap bahçe mobilyaları seçerken su bazlı ahşap koruyucu boya ve su bazlı cila kullanılmasına dikkat edilmelidir. Su bazlı cila kullanılan bahçe mobilyaları yıllık bakımlarında yine renksiz su bazlı cila ile yapılır ve renk solmasına karşı daha dayanıklı hale gelir. Bu hususlar göz önünde bulundurulması gereken noktalardır.

Ucuz Bahçe Dekorasyonu

Ucuz Bahçe Dekorasyonu
Ucuz Bahçe Dekorasyonu

Bahçe mobilya modelleri neler? 

Bahçe dekorasyonu için farklı üretim malzemelerinden tasarlanan oturma grupları, bahçe koltukları, masa & sandalye takımları, şemsiye ve şezlonglar , bahçe sahpaları, hamak & salıncaklar ilk akla gelen bahçe mobilya modelleri arasındalar. Her bir ürün grubu farklı tarz ve üretim malzemelerine sahiptir, örnek verecek olursak ahşap bahçe mobilyaları , rattan bahçe mobilyaları, yada ferforje mobilyalar,  her ürün grubu aynı görevi görür fakat üretim malzemesi olarak farklılık gösterirler. Bahçenizin tarzına ve yaratmak istediğiniz ortama uyumlu tarzda seçimler yaparak bahçenize tarzınızı rahatça yansıtabilirsiniz. Önemli olan bahçenizde nasıl bir görüntü elde etmek istediğinizdir.

Rattan bahçe ürünleri

Bahçe ve balkon dekorasyonu için sıkça tercih edilen rattan oturma grupları 4 mevsim iç ve dış mekanlarda kullanılabilen dayanıklı yapıya sahip bahçe mobilyaları arasındalar. Kolay temizlenebilmesi ve hafif gövdeleri ile bahçe dekorasyonu için ideal oturma gruplarıdır.

Rattan bahçe ürünleri aynı zamanda ev, cafe yada restoranlar için rahatça kullanılabilir tasarımlardır. Ahşap bahçe mobilyalarına göre avantajları arasında güneş ışınlarına dayanıklı, çürümez & küflenmez, kolay temizlenebilir ve bakım gerektirmez.

Ayrıca daha fazla bahçe dekorasyonu fikirleri için; Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Dekorlar ve Teknikler

 Ahşap bahçe mobilyaları 

Bahçelerin değişmezleri ahşap oturma grupları, özellikle doğal ahşap görünümü ile bahçede tam bir piknik havası yaratabilirsiniz. Ahşap aynı zamanda bahçede daha sıcak ve samimi bir etki yaratır, dayanıklı bir malzeme olduğundan uzun süreli kullanıma uygundur, ancak belirli aralıklarda bakım yapılması gerekir. Ayrıca her ne kadar ahşap mobilyalar rahat değilmiş gibi görünse de, dekoratif minderler ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Son yılların en gözde bahçe mobilyaları arasında doğal görünümlü bahçe setleri yer alıyor, farklı renk ve model seçenekleri ile bahçeye sıcak bir tarz kazandırıyorlar.

 Şemsiyeler & Şezlonglar 

Bahçede geçirdiğimiz zamanlarda güneş veya yağmur bizim için sorun olabilir. Bu sebeple de şemsiyeler imdadımıza yetişecektir. bahçe dekorasyonu için olmazsa olmazlar arasında yer alan bahçe şemsiyeleri farklı ebatları ve modellere sahipler, bahçe şemsiyeleri iskeletleri metal yada ahşap olarak üretilebiliyor. Ahşabın öne çıktığı bahçeler için yine iskeleti ahşaptan tasarlanan modeller uygun bir seçim olacaktır.

Bahçede güneşin tadını çıkarmak isteyenler için bahçe şezlongları olmazsa olmazlar arasındalar. Şezlong seçerken bahçenin tarzına uygun malzeme ve model seçilmeli, aynı zamanda hava şartlarından etkilenmeyen, kolay hareket ettirilebilen bir tasarım olması son derece önemlidir. Üst düzey bir bahçe keyfi yaşamak için konfor çok önemli, özellikle bahçe şezlonglarında sırt kısmı kademeli olarak yükseltilebilir olmalıdır.

 

Bahçe Dekorasyonu : Şık ve Dekoratif Bahçe Saksıları | DekorBlog Bahçe dekorasyonu için birbirinden şık ve dekoratif 2016 saksı modelleri ve fiyatları. Ahşap saksılar, seramik saksılar, metal saksılar

 

Bahçe hamak ve salıncakları 
7’den 70’e herkes salıncakları sever. Hal böyle olunca da bahçenin eğlenceleri hiç şüphe yok ki bahçe salıncakları, onlarca farklı model ve renk seçeneğine sahipler. Büyük küçük herkesin eğlenceli bahçe salıncak modelleri seçerken bahçenin dekorasyon tarzına uyumlu, rahat hareket edebilen ve tasarımı ile konforu en üst noktada sağlayabilmesi önemli.

Bahçenin büyüklüğüne göre salınca ebatları göz önünde bulundurulmalıdır, son dönemde popüler hale gelen yataklı bahçe salıncakları gibi konforlu tasarımlar seçmekte yarar var.

[galeri]