İlham Veren Kolay Geri Dönüşüm Fikirleri

Ev dekorasyonunda geri dönüşüm deyince aklımıza kendin yap fikirleri gelmektedir. Evimizde kullanım ömrünü tamamlayan eşyaları doğrudan atmak yerine onları geri dönüştürerek birbirinden güzel dekorasyon ürünleri elde etmek mümkün. Biz de bu yazımızda birbirinden güzel ve değişik geri dönüşüm fikirlerine yer verdik.

Değişik Geri Dönüşüm Fikirleri

Kolay geri dönüşüm fikirleri sayesinde dekorasyon anlayışınıza farklı bir boyut katmak mümkündür. Bu sayede hem aile bütçenize bir katkı sağlamış olacak hem de tasarım konusuna farklı bir göz ile bakmayı öğreneceksiniz.

Kolay geri dönüşüm fikirleri birçok insan tarafından zor olarak algılanmaktadır. Hâlbuki birkaç ürün sonrasında sizin de geri dönüşüm ile ilgili fikirleriniz oluşmaya başlayacaktır. İnternette gördüğünüz geri dönüşüm fikirlerinin çoğu bir ihtiyaç ve hayal gücünün mahsulleridir. Dolayısıyla âtıl vaziyetteki her eşya farklı alanlarda değerlendirilebilecek potansiyele sahip nitelikleri barındırmaktadır. Yeter ki siz, düş gücünüzle bu potansiyeli açığa çıkarın.

teneke konserve kutuları ile kendin yap fikirleri
teneke konserve kutuları ile kendin yap fikirleri

Kolay geri dönüşüm fikirleri aynı zamanda dekorasyon malzemesi olarak da kullanılabilir. Bunlardan biri de eski kazak ve hırkalardan yapabileceğiniz koltuk kırlentleridir. Kazak desenleri farklı şekilleri ile dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Bu desenlerin örme olması da sizin için bir avantajdır. Yapmanız gereken kırlent için bir ebat belirlemek ve bu ölçüye uygun bir hırkayı keserek dikmek. Dikme işlemini gerçekleştirmeden önce hırkanın desenlerinin kırlent için ayarlanması gerekiyor. Ayrıca fermuar da kullanarak temizliğini daha kolay halledebilirsiniz. İçini dolduracağınız elyafın niteliği, sertliği ise tamamen sizin zevkinize kalmış.

Kolay geri dönüşüm fikirleri için güzel bir uygulama da değişik duvar süsleri hazırlamaktır. Plastik tabaklardan hazırlayacağınız bu duvar süslerini özellikle çocuğunuzun odasında kullanabilirsiniz. Böylece hem pahalı duvar süsü almaktan kurtulmuş olursunuz hem de elinizdeki âtıl ürünleri değerlendirmiş olursunuz. Plastik tabaktan hazırlayacağınız duvar süsleri için çok farklı renkleri kullanmak mümkündür. Plastik tabakların yuvarlak olması sebebiyle kuş ve balık figürleri oluşturmak çok daha kolaydır. İsterseniz yaratıcılığınızı kullanarak farklı hayvan figürleri ya da geometrik cisimler de üretebilirsiniz. Boyadığınız plastik tabakların üzerine uygulayacağınız figürün çizim ve kesim işlemlerini yapın. Leke bırakmayan çift taraflı bant ile tasarımlarınızı duvar üzerinde dizayn ederek uygulamanızı tamamlayın.

Şampuan kutusu ne işe yarar? Kolay geri dönüşüm fikirleri için birçok farklı alanda kullanabileceğiniz şampuan kutusu için kalemlik yapabilirsiniz. Nasıl mı? Boş şampuan kutusunun içini ve dışını iyice temizleyin ve kurumasını sağlayın. Makas yardımı ile plastik şampuan kutusunu tasarımınıza uygun olarak kesin. (Çizgi film kahramanlarını kullanabilirsiniz. ) yapıştırıcı yardımı ile üzerini farklı kâğıtlarla süsleyebileceğiniz gibi hazır çıkartmalar da kullanabilirsiniz. Çocuklarınızın çalışma masasının karşısında erişebileceği bir duvara çift taraflı bant ile monte ederseniz şık tasarımlı ve kullanışlı kalemliğiniz hazır hale gelmiş olur.

Farklı Kolay Geri Dönüşüm Fikirleri

Plastik ürünlerin deformasyona uğraması ve doğada kaybolması zordur. Bu sebeple plastik ürünlerden birçok kolay geri dönüşüm fikirleri ürünleri üretebilirsiniz. Bunlardan biri de plastik şişelerden saksı yapımıdır.

İstediğiniz ölçüye sahip plastik bir su şişesini kullanacağınız saksının hacmini düşünerek uygun bir yerinden kesin. Kesme işlemini maket bıçağı ile yaparsanız daha kolay olacaktır. Bu uygulamada en önemli aşama kesme aşamasıdır. Tırtıksız ve düzgün bir kesim sağlamak için yardım da alabilirsiniz. Kestiğiniz su plastik su şişesi çiçekleriniz için saksı olmaya yakın hale geldi. Bu saksıya farklı bir uygulama ile dekoratif bir nitelik kazandırmak için içerisine sıvı yapıştırıcı sürelim. Sürdüğümüz yapıştırıcının kurumasına izin vermeden istediğimiz renkteki simleri yapıştırıcının üzerine dökelim. 3 saat kurumasını bekleyelim. Toprak ve çiçeğimizi yeni saksımıza koyduğumuzda oluşacak görüntünün harika olacağını belirtmek isteriz.

[haber id=”7973″]

Dondurma sevmeyen sanırım yoktur. Ailece dondurma yedikten sonra kaplarını ne yapıyorsunuz? Dondurma kapları da kolay geri dönüşüm fikirleri için ilham sağlayan ürünlerdendir. Aynı ebatlara sahip dondurma kaplarını çekmecelerinizde eşyalarınızı ayırmak için kullanabilirsiniz. Bunun için kapların içini ve dışını iyice temizleyip etiketlerini çıkarmanız gerekiyor. Kaplarınız farklı renklere sahip olursa daha güzel bir tasarım da elde edebilirsiniz.

Kadeh Boyama
Kadeh Boyama

Bir diğer geri dönüşüm fikri de kadehlerdir. Hemen her evde vitrinlerde veya konsollarda süs olarak yer alan kadehler bir süre sonra gözümüzdeki albenisini yitirir ve fazlalık olarak görülmeye başlar veya kullanım esnasında biri kırılır ve setimiz bozulur. Böyle durumlarda bu kadehleri evde geri dönüşüm atölyemize dahil edebiliriz. Peki kadehten neler yapılabilir? Kadehten yapılan en popüler şeylerden bir tanesi mumluklardır. Vitray boyalar ile istediğimiz renklerde boyadığımız kadehlerimiz artık masalarımızda mumluk olarak yerini alacaktır.