Huzur Veren Bir Yatak Odası İçin 5 Özel İpuçu

Yatak odaları güne huzurlu bir başlangıç yapmak için en önemli kişisel alanımız. Evin diğer alanlarına göre özellikle bu bölüm tarzımızı ve zevkimizi kısacası bize özel detayların olması gereken daha kişisel bir bölüm. Yatak odası sadece uyku amaçlı değil, çoğu zaman kendimiz ile baş başa kalmak istediğimizde psikolojik olarak ilk ziyaret ettiğimiz bölümdür. Bu anlamda bu alanı dekore ederken evin diğer alanlarına göre daha kişisel ve özel olmak zorunda. Yazımızın devamında güne merhaba dediğimiz yatak odalarını daha huzurlu ve ferah bir ortam haline çevirmek için sizler için 5 özel ipucumuz var..

hayalinizdeki yatak odası için 5 ipucu ( görsel : İkea )
hayalinizdeki yatak odası için 5 ipucu

Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak Odası Dekorasyonu

Her şeyden önce bilinmesi gereken bir nokta var, dekorasyon zevk ve tarz meselesidir. Dekorasyon kimilerine göre pahalı bir hobi olabilir ancak uygun fiyatlara bir alanı kişisel zevklerine göre rahatlıkla dekore edebilirsiniz, bunun pek çok farklı yolu var. Önemli olan nokta ise bu alan için seçtiğiniz renklerin, desenlerin, mobilyaların ve tarzın size huzur vermesi ve kendinizi bu alanda mutlu ve rahat hissettirmesidir. Ancak her ne kadar diğer odalarda, salonda misafirlere yönelik dekorasyonlar yapılsa da, yatak odası dizayn edilirken bu alan size özel olduğu için, tamamen kişisel zevklerinize göre dizayn edebilirsiniz. Tüm bunlar için bir plana göre yatak odası dekorasyonu yapmak gerekir, işte size ilham verecek, huzur veren bir yatak odası için 5 ipucu..

Tarzınızı yansıtan stili seçin

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi yatak odası daha kişisel detayların öne çıktığı bir alan, bu anlamda sizi daha mutlu, daha rahat hissettirecek şekilde düzenlemeler yapmalısınız. Önceliğiniz sizi ve tarzınızı yansıtan dekorasyon stiline karar vermek olmalı, klasik, modern yada geleneksel hangi stilde zevklerinizi ve tarzınızı yansıtan çizgiler öne çıkıyor ise, size daha huzurlu ve rahat bir ortam hissi yaratıyor ise o stil sizin için en doğrusudur.

yatak odası stilinizi seçin ( görsel : İkea )
yatak odası stilinizi seçin

Kalabalığı yok edin, düzenli bir ortam yaratın

Düzensiz bir ortam her şekilde rahatsız edicidir ve dikkat dağıtır, söz konusu yatak odası dekorasyonu ise bu noktalar hayati önem taşıyor. Rahat ve huzurlu bir yatak odası için ortamda düzeni sağlayan temel mobilya seçimleri dikkatle yapılmalıdır, doğru yatak odası mobilyaları ile odanın her metre karesini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

yatak odasında düzeni sağlayın ( görsel : İkea )
yatak odasında düzeni sağlayın

Mobilyalar bir alanda hayatı kolaylaştırabileceği gibi daha zor bir hale getirebilir, bunun için yaşam alanlarında fonksiyonel mobilyalar tercih edebilirsiniz. Yatak odasında ilk göze çarpan mobilyalar gardıroplar, odanın hem düzenini sağlayabileceğiniz hemde dekorasyon tarzını yansıtabileceğiniz önemli mobilyalar. Bu anlamda yatak odanız için seçeceğiniz doğru bir gardırop hem bu odanın düzenini sağlayacaktır, hemde kullanımı ile sizi rahat ettirecektir. Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise odanın büyüklüğüne uygunkuğu ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak özelliklere sahip olmasıdır.  Yani raf sayısı, çekmece ve askıları, dolap içi düzeni sağlayan çeşitli özeliklere sahip olması ve tüm bunların yanında zevkinize hitap etmesi çok önemlidir.

Kaliteli bir uyku deneyimi çok önemli 

Rahat ve huzurlu bir yatak odasında yatak seçimleri en önemli noktadır. Sağlıklı bir uykunun anahtarı seçtiğiniz yatak ve özellikleridir. Uyku düzeni her insanda değişiklik gösterebilir, hatta mevsim değişikliklerinden dolayı ortaya çıkan uyku alışkanlıkları farklılık gösterebilir. Bu anlamda rahat ve kaliteli bir uyku için seçeceğiniz ürünlerin önemi bir hayli büyüktür. Farklı malzemelerden üretilen bir çok ihtiyaca yönelik ürün arasından konforunuzu en üst seviyeye çıkaracak ürünler seçmelisiniz. Yatak, yorgan ve yastıklar sabah güne enerji dolu uyanmanızda en önemli faktörler.

kalteli bir uyku deneyimi ( görsel : İkea )
kalteli bir uyku deneyimi

Her zaman farklı bir bakış açısına sahip olun

Bir yatak ve büyük bir gardırop, alıştığımız bu görünümü farklı bir bakış açısı ile yaratıcı ve fonksiyonel bir hale getirebilmeniz mümkün. Bir anlamda yatak odanızda farklılıklar yaratacak yeniliklere hazır olmalısınız. Bu şekilde daha kişisel daha detaylı ve sizi yansıtan bir yatak odasına sahip olabilirsiniz.

Küçük yatak odaları için bu iş bu kadar kolay olmayabilir ancak farklı çözümler ile istediğiniz ortamı yapmak için önünüzde bir çok farklı seçenek var. Örnek olarak giysi dolabı için yeterince yeriniz yoksa ve yatak pozisyonu istediğiniz gibi kalsın istiyorsanız genişleyebilen ayarlı raflar ile yatak odasında istediğiniz düzenini sağlayabilir ve bu raflar ile dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.

yatak odanıza bakış açınızı değiştirin ( görsel : İkea )
yatak odanıza bakış açınızı değiştirin

Eğer yatak odanız farklı alanlar yaratacak kadar büyükse çok şanslısınız, önünüzde bir hayli fazla yaratıcı ve fonksiyonel çözüm var. Büyük yatak odalarında dolaplar dışında kalan alanı farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz, örneğin küçük ve samimi bir çalışma alanı oluşturabilir, yatmadan önce ufak bir internet gezintisi yapabilirsiniz. Yada televizyon izlemeyi seviyorsanız odanızda ufak bir dinlenme alanı yaratabilirsiniz, bu alanı aynı zamanda kitap okumak ve çalışmak içinde kullanabilirsiniz.

Küçük detaylar büyük farklılıklar yaratabilir 

Tarzınızı ve zevkinizi yansıtan ufak düzenlemeler ile yatak odanız daha özel ve keyifli bir hale gelebilir. Bu bir renk, desen, yada aksesuar olabilir, önemli olan size keyif vermesidir. Bu ufak dokunuşlar yatak odanızda büyük farklılıklar yaratabilir, sevdiğiniz renkleri ön plana çıkarabilmeniz için bir çok farklı seçeneğe sahipsiniz. Yatak örtüleri, nevresim takımları, perdeler yada halı ve kilimlerde tarzınıza uygun renk ve desenler seçerek hayalinizdeki yatak odasına bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

farklılık yaratan ufak dokunuşlar ( görsel : İkea )
farklılık yaratan ufak dokunuşlar ( görsel : İkea )

Odanın farklı köşelerinde dekoratif çiçeklere yer verebilirsiniz, aynı zamanda şık bir görünüm yaratan dekoratif saklama kutuları kullanarak düzenli ve güzel bir ortam görünüm elde edilebilir. Duvarda renkli dekoratif raflar tercih ederek hem kitaplarınız hemde dekoratif aksesuarlarınız için yeni alanlar yaratabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu ile ilgili daha fazla fikir için;

10 Modern Endüstriyel Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak Odasında Bahar Havası : Çiçekli Yatak Örtüleri