Home Office Dekorasyon Fikirleri

Pandemi ile birlikte artık evden çalışma imkanları artmıştır. Büyük şirketler evlerdeki ofis çalışmalarına yönelmiştir ve Home Office kavramı böylece Türkiye’de yayılmıştır. Home Office, ofis yaşamının eve sığmasından oluşan bir sistemdir. Böylece artık evinizde Home Office dekorasyonu yapacağınız odanızı belirlemeniz gerekmektedir. Ofisiniz artık evinizin bir parçası haline geldiğine göre evinize uyumlu bir dekor yapmalısınız.

Home Office ve Dekorasyon

Evdeki ofisinizin işe teşvik edici özelliklere sahip olması gerekmektedir. Sıkmamalı, boğucu hissettirmemeli, odaklanmanızı zorlamamalı ve hareket edebilecek alana sahip olmalıdır. Bu durumlar çerçevesinde size Home Office dekorasyonu fikirlerini sunmak istiyoruz:

  • Home Ofislerin dağılmaya çok meyilli alanlar olduğunu söylyebiliriz. Bu yüzden ofisin içinde çekmeceler, kutular gibi organizasyonda yardım edecek eşyalar bulundurmalısınız. Organizer olarak adlandırılan kutu ve eşyaları seçebilirsiniz.
  • Kendinize daha fazla alan kazandırmak için dosya alanları oluşturabilirsiniz. Dolap veya raflar alarak dosyalarınızı düzenlemek için kullanabilirsiniz.
  • Gereksiz süs eşyalarından ve dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

  • Bir çalışma ortamı için bitki vazgeçilmez unsurlardan biri olmuştur. Sizi daha rahat hissettirmesi için odaya bazı bitkiler koyabilirsiniz.
  • Bu teknolojik çağda kuşkusuz en sinir bozucu şeylerden biri dağınık kablolardır. Teknolojik dağınıklık olarak adlandırılan bu dağınıklık türü işinize odaklanmanızı ve verimliliğinizi etkileyebilir. Kablo düzenleyici eşyaları kullanabilirsiniz.

  • Ofisteki en önemli noktalardan biri ise ışıklandırmadır. Göz yormayan, dikkat dağıtmayan ve okumayı engellemeyen ışıklar seçilmelidir.
  • Evinizin dekorasyonu ile bir bütün oluşturmasını sağlayınız. Size keyif veren eşyaları ofiste de kulanın.

Home Office için başlangıçta bir masa, bir sandalye ve bir lamba almanız yeterlidir. Yukarıda belirtmiş olduğumu Home Office dekorasyonu için önemli noktaları da dikkate alınız. Keyifli ve verimli bir iş hayatı için gerekli olanları belirtmeye çalıştık.