Her Tarz Dekorasyon İçin Patchwork Halılar

Son bir kaç yıldır ev dekorasyonunda öne çıkan halı modellerinde geleneksel motiflerin modern çizgiler ve canlı renkler ile yorumlandığını rahatça görebiliyoruz. Vintage tarzı nostaljik iç mekan dekorasyonlarda tercih edilen Patchwork Halılar özellikle son yıllarda başta modern ev dekorasyonlarında öne çıkan modern halı modelleri arasında yer alıyorlar. Kısaca özetleyecek olursak Patchwork Halı modelleri artık klasik dekorasyonlar kadar modern şehir temalı evlerde rağbet gören 2019 trend halı modelleri arasındalar.

Yeni Trend Patchwork Halılar

Patchwork Halılar birden fazla renk ve desen içeren geleneksel motiflerin yamalar halinde birleştirilerek ortaya çıkarılan tasarımlar. Salon dekorasyonu için modern halılar arayanlar için harika bir seçenek olan Patchwork Halılar son yıllarda canlı ve iddalı renkleri ile dikkat çekerken, country tarzı romantik iç mekanlar için ayrıca birbirinden güzel yumuşak pastal tonları ile oldukça etkileyiciler. Bu zarif ve dekoratif halılar günümüzde hemen her tarz ev dekorasyonu ile uyumlu bir görünüme sahipler, tabi doğru parçalar ve renkler ile kombinlendiği zaman.

Yükselen Trend : Patchwork Halılar

2016 – 2017 ev dekorasyon trendleri arasında yer alan Patchwork Halı modelleri dekorasyona renk ve stil kazandıran özel tasarımlar, ancak seçim yaparken bilmeniz gereken bazı noktalar var. Uzun yıllar kullanacağınız dayanıklı ve kaliteli bir halı modeli seçmek oldukça önemli, özellikle söz konusu olan tasarımlar patchwork stili olunca makine halısı mı yoksa el dokuması mı olduğunun büyük önemi bulunuyor.

 Patchwork Halılar

Makine patchwork halılar adından anlayacağınız gibi fabrikasyon ile seri üretim yapılan halılar, bu kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor tabi ki ancak el ile dokunan patchwork halıların daha uzun ömürlü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. El dokuma halı yapımı oldukça meşakkatli bir uğraştır, ve tamamen elş emeği gerektiren bir çok farklı işlem sonrasında ortaya çıkar. Makine halıları ile el dokuma halılar arasında ki büyük fiyat farklılığın sebebi bundan kaynaklanır.

El Dokuma Patchwork Halılar

Patchwork Halılar 40 yama halılar olarak’ta adlandırılır, yapımında kimyasal madde içermeyen kök boya işleminden geçerler ve kazanlarda renklendirilir. Birbirinden farklı şekilde kesilen yamaların el emeği ile birleşiminden ortaya çıkan Patchwork Halı modelleri usta eller tarafından dikilir ve son olarak ütülenerek hazır hale getirilir.

İlginizi Çekebilir : Evde Geleneksel Dokular : Çini Desenli Halılar

 

Kısacası tamamen el emeği göz nuru olan Patchwork Halı modelleri evinize değer kazandıran özel halı tasarımları, salon ve misafir odalarında, yemek odası yada mutfakta her yaşam alanına rahatça uyum sağlayabilen ve kullanıldıkları alanda odak noktası olan tasarımlardır.

 Patchwork Halılar

Galerimizde size ilham vereceğini düşündüğümüz harika 2019 Patchwork Halılara yer verdik. Bir çok ünlü halı markasında rahatlıkla bulabileceğiniz bu dekoratif tasarımlar aynı zamanda ünlü dekorasyon sitelerinde çok uygun kampanyalar ile satışa sunuluyor.

Yeni Tarz Dekorasyonlar İçin Patchwork Halılar

Halılar her zaman yaşam alanlarının vazgeçilmez aksesuarları arasında yer aldığı için dekorasyonlarda önemli bir yere sahiptir. Özellikle Patchwork halılar; oldukça etkili bir dekorasyon aksesuarı olarak tanımlanmaktadır. Yine yeni tarz oluşturmak isteyenler açısından Patchwork halılar mükemmel alternatif seçenek olarak tanımlanabilir. Esasında patchwork halılara eskiler kırk yamalı derler. Ancak son derece şık olması, modern bir şekilde tasarım özelliklerine sahip olması sonrasında bu tür halıların yoğun bir şekilde tercih edildikleri bilinmektedir.

 Patchwork Halılar

Şayet yaşam alanınıza hem modern bir hava katmak hem de geleneksel bir hava katmak istiyorsanız; patchwork halılar son derece başarılı aksesuarlar olarak karşımıza çıkacaktır. Son yılların yükselen trendleri arasında yer alan bu halı modellerinin, daha çok yıllar ev dekorasyonunda tercih edileceği düşünülmektedir.

Genel olarak hemen her tarz dekorasyonla uyumlu olma fırsatı sunan patchwork halılar, iç mekan tasarımlarının vazgeçilmezleri arasına girmiş durumdadır. Modern bir tarz olarak da kullanılabilen bu ürünler aynı zamanda genelsel bir yapıya da sahiptirler. Yaşam alanlarına sıcak bir dokunuş etkisine sahip olan bu halılar; vintage halılarla birlikte son derece etkili bir dekorasyon özelliğine sahip olmaktadır. Özellikle eskitilmiş halıların son zamanda rağbet gördüğü hemen herkesin kabul ettiği bir gerçekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı vintage halılar da patchwork halılarla birlikte sık bir şekilde tercih edildikleri bilinmektedir.

[galeri]