Gri Sarı Koltuk Kombinleri

Modern dekorasyonda sıklıkla yer verilen gri rengin sarı renk ile uyumunda ortaya oldukça şık bir görüntü çıkmaktadır. Özellikle gri renkteki köşe takımlarında sarı renge berjer ya da puflarda yer verilmektedir. Grinin tek düze sıradan görüntüsünü sarı ile canlandıran renk kombinleri özellikle son zamanlarda oldukça sık tercih edilmektedir. Grinin hemen hemen her tonuyla mükemmel bir uyum yakalayan sarı renk, gri koltuk takımlarını canlandırmaktadır.

2020 Gri Sarı Koltuk Kombin

Gri koltuk takımlarında puf, kırlent, berjer ya da orta sehpada sarı rengi görmek mümkündür. Grinin insan psikolojisine etkileri olumlu ve olumsuz yönleri ile yapılan araştırmalar sayesinde ortaya konulmuştur.

Gri bir ara renk olarak siyah ve beyazın karıştırılması ile ortaya çıkan bir renktir. Siyah ve beyazın karıştırılma oranlarına göre grinin farklı tonlarını da ortaya çıkarmak mümkündür. Bu tonların her biri ile sarı renk kullanılabilmektedir. Gri renk yapılan araştırmalar sonucunda insan psikolojisinde insanın dengeleyici, uzlaştırıcı ve alçak gönüllü yanlarını ortaya çıkarmada yardımcı bir renk olduğu sonucunu vermektedir. Ancak gri rengin ciddiyeti insanda sıradan tek düze ve ciddi bir tavır sergilemesine de neden olmaktadır.

Bunun için gri renk sarı ile kombinlendiğinde bu ciddi tavır ortadan kaldırılmaya yönelik bir adım olarak da ortaya çıkmaktadır. Çünkü sarı renk enerjiyi, yaşamı ve canlılığı ön plana çıkarmaktadır. Beraber kullanıldığında insan psikolojisini de dengeleyen bu iki renk aynı zamanda dekorasyonlarda şık bir görüntü de sağlamaktadır.

Bir çok marka onlarca çeşitte ve tarzda koltuk takımını üretmekte ve alıcıların beğenisine sunmaktadır. Bu koltuk takımlarında çoğunlukla gri renk kullanımı görmek mümkündür. Gri ya da sarı renk koltuk takımlarında başka renk alternatiflerini de görmek mümkündür. Aksesuarlar ile gri ve sarının kullanıldığı koltuk takımlarını kendiniz de dekore edebilirsiniz.

2020 Gri Sarı Koltuk Kombinler

Sadece gri ve tonlarının kullanıldığı koltuk takımları da mevcuttur. Bu tarz koltuk takımlarına sahip iseniz, sarı kırlentler ya da sarı renkte koltuk şalları ile siz de oturma odanızda sarı ve gri rengin birbiri ile uyumundan faydalanarak oturma odalarınızı canlandırabilirsiniz.

Gri ve Sarı Rengin Beraber Kullanılabileceği Diğer Alanlar

Gri ve sarının uyumu sadece oturma odaları ile sınırlı değildir. Farklı odalarda ve bölümlerde de bu iki rengi beraber kullanabilirsiniz. Örneğin modern tarzdaki mutfaklar genellikle grinin açık tonları ile üretilmektedir. Bu tarz mutfak dolaplarında tezgah aksesuarı olarak sarı renge yer verebilirsiniz.

Eğer tezgahınızda aksesuar alanı için yaratabileceğiniz bir yer yok ise ve tezgahının küçük ise sarı renkteki baharatlıklarınız ile bu uyumu yine yakalayabilirsiniz. Sarının sindirim sitemini güçlendirici ve açlık hissini etkileyici bir yanı bulunmaktadır. Bu nedenle sarı rengi mutfaklarda yoğun olarak kullanabilirsiniz. Mutfak iç cephe duvar boyasında sarı renge yer verebilirsiniz.

Gri ve sarının birbiri ile uyumunu yatak odasında da kullanabilirsiniz. Sarı renkteki fon perdeler gündüz odaya giren güneş ışığını daha güzel almasını sağlayarak odayı aydınlatma konusunda en iyi renklerden bir tanesidir. Gri yatak başlığı, gardırop ya da halılar ile de sarı ve gri renge yatak odasında yer vermek mümkündür.

2020 Gri Sarı Koltuk

Grinin ciddi bir havası vardır. Bu nedenle çalışma odalarında kullanılabilecek ideal renklerden bir tanesidir. Ancak yoğunluklu kullanımı ile sıkıcı ve sıradan bir görüntüye neden olabilmektedir. Gri rengin hakim olduğu çalışma odalarına sarı renk ile canlılık katmak mümkündür. Sarının insan psikolojisinde yaratıcılığı, üretkenliği ve enerjiyi arttırdığı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bu iki renk bir araya geldiğinde ise hem ciddi bir tavrı olan gri sayesinde dikkat dağınıklığı olmadan hem de üretkenliği arttıran sarı renk sayesinde verimli ve kaliteli bir zaman geçirilmiş olacaktır.