Gri Salon Takımı Dekorasyonu

Dekorasyonda tarzın önemi olduğu kadar rengin önemi de bir hayli fazladır. Alınan mobilyalar ve dekorasyonu tamamlayan aksesuarlar ile perde, halı, duvar dekorasyonu bütün hepsinin aynı uyum içerisinde belirli bir tarzı yansıtması gerekmektedir. Farklı tarzların bir araya geldiği dekorasyonlarda şık bir uyum yakalanabileceği gibi kafa karışıklığı da meydana gelebilir.

Özellikle ev dekorasyonlarında her odada farklı renkler ve tarzlar uygulansa bile eve bir bütün olarak bakıldığında belirli bir uyumu yansıtması gereken bir dekorasyon uygulanmalıdır. Son zamanlarda özellikle modern dekorasyona duyulan ilgi ile beraber eskiden kullanılmaktan kaçınılan renkler yoğun ilgi görmeye başlamıştır.

Yeni Gri Salon Takımı Fikirleri

Bunlardan bir tanesi ise gri renktir. Soğuk ve sıkıcı bir renk olarak görülen gri renk ciddi ve resmi kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir renk olsa da farklı ve canlı renkler ile de uyumlu olması sayesinde dekorasyona ilgili olan kişilerin dekorasyonlarında da gri rengi farklı renkler ile beraber kullanmalarına yol açmıştır.

Sade bir dekorasyon tarzını benimseyenlerden, farklı renkleri bir araya getirerek canlı bir dekorasyon oluşturmak isteyenlere kadar herkesin tercihleri arasında bulunan gri renk hemen hemen her tarzda da kullanılmaktadır. Oturma odası, mutfak, çalışma odası, çocuk odası, bebek odası, yatak odası, banyo ve tuvalet, koridor gibi evin her alanlarında kullanılabilen gri renk salonlarda da kullanılmaktadır.

Gri Salon Takımı Fikirleri Yeni

Özellikle dekoratif aksesuarlarda gümüş ya da metal renkteki tonlarıyla görmeye alışık olduğumuz gri, salon ve oturma odalarında kullanılan koltuk takımlarına da rengini vermektedir. Önceden takım olarak tek renk üretilen koltuk takımları son zamanlarda farklı renklerin bir araya gelmesi ile beraber üretilmektedir. Bu renkler arasında ise diğer renkler ile fazlasıyla uyum yakalayabilen bir renk olan gri renk ilk sıralarda yer almaktadır.

2020 Gri Salon Takımı Fikirleri

Salon dekorasyonunda kullanılan gri renkteki koltuk takımlarını hemen hemen her tarzda görmek mümkündür. Klasik dekorasyonda şık kumaşı ile beraber genellikle açık tondaki gri renk kullanılırken modern dekorasyonda ise grinin her tonunu koltuk takımlarında görmek mümkün iken en sık kullanılan tonu ise koyu renkteki tonudur. Örneğin klasik dekorasyonda farklı iki renk olarak üretilen koltuk takımında mavi ve gümüş renkteki grinin uyumu kaliteli bir döşeme kumaşı ile birleştiğinde çok zengin ve zarafet dolu bir görüntü yakalayabilmektedir.

Dekorasyonda Gri ile Kullanılabilecek Renkler

Salon dekorasyonlarında genellikle klasik tarz kullanılsa da modern tarzda ya da İskandinav tarzda salon dekorasyonları da görmek mümkündür. Gri rengin bu tarzlar ile uyumu düşünüldüğünde farklı renkler ile dekorasyonun tamamlanabileceği gibi tek başına gri ve tonlarının kullanıldığı dekorasyonlar da bir hayli fazladır. Özellikle modern dekorasyonun sevilen rengi olan gri renk farklı tonları ile tek başına bir dekorasyonu göğüsleyebilmektedir.

Gri Salon Takımı Fikirleri 2020

Bunun yanında canlı ve heyecan verici renklerle de muhteşem bir uyum yakalamaktadır. Örneğin gri renk ile turuncu ve turkuazı bir araya getirip salonu canlandırabilirsiniz. Ya da gri koltuk takımlarına kırmızı bir berjer ekleyebilirsiniz. Özellikle gri koltuk takımlarına ekleyebileceğiniz renkli aksesuarlar ile koltuk takımını canlandırmanız mümkündür. Bunun için koltuklara koyulacak kırlentler muhteşem birer dekoratif aksesuar özelliği taşımaktadır.

Gri Salon Takımı Fikirleri

Salon dekorasyonunda modern bir tarz yakalamak isteyenler için gri ve fuşya ya da mor renkleri bir araya getirmek mümkündür. Gri renkteki koltuk takımına ahşap renkteki bir orta sehpa ve mor renkteki bir puf ile modern bir tarz yakalamak mümkündür. İskandinav tarzı dekorasyonda da kullanılabilen gri renge krem rengi, beyaz, bej gibi renkler eşlik etmektedir.