Gri Koltuğa Ne Renk Berjer

Salon ve oturma odalarında tarzı belirleyen ve şık bir görünüm elde etmek için en önemli dekorasyon ürünü olan koltuk takımlarının döşeme kumaşından rengine kadar ayrı önemi vardır. Salon ve oturma odası dekorasyonu yaparken alınacak koltuk takımının tarzının ve modelinin dikkatle karar verilip seçilmesi gerekmektedir.

2020 Gri Koltuğa Uygun Berjer Rengi

Salon ve oturma odası dekorasyonunda dekorasyona başlanmadan önce renk kombinasyonun yapılması ilerde oluşabilecek kafa karışıklığını önleme açısından yardımcı bir adım olacaktır. Ayrıca sonradan kullananların sıkılmayacağı bir renk seçmek mobilyalar konusunda hem daha karlı hem de kullanım ömrünün uzunluğu bakımından daha büyük bir avantaj sağlayacaktır. Örneğin gri renk beraberinde kullanılabilecek her renk ile uyumlu olması bakımından oldukça ideal ve çok sık kullanılan bir renktir.

Modern dekorasyonda sıklıkla kullanılan gri rengi farklı tarzdaki dekorasyonlarda da görmek mümkündür. Klasik tarzın zengin ve asil görüntüsü ile, İskandinav tarzın sade şıklığı ile, rustik tarzın kırsal kesimi evlere yansıtan tarzındaki ahşap renkler ile uyumlu olması ve romantik tarzın duygusal görüntüsüne ayrı bir hava katması gibi pek çok renk ve tarz ile uyumu gri rengin ev dekorasyonlarında kullanılmasını sağlamaktadır.

Gri Koltuğa Uygun Berjer Rengi 2020

Ayrıca gri renk tonları ile beraber sadece oturma odası ya da salonda kullanılmamaktadır. Salondan oturma odasına, mutfaktan koridora, yatak odasından çalışma odasına, bebek odasından çocuk odasına varıncaya dek gri rengi her alanda görmek mümkündür. Tek başına gri renk dekorasyonlarda kullanılarak şık bir dekorasyon tarzı oluşturabileceği gibi farklı renk kombinasyonları ile de beraber kullanılarak hareketli bir dekorasyon tarzı oluşturabilmektedir.

Son zamanlarda oldukça sık tercih edilen gri rengin pek çok tonu bulunmaktadır. Bu tonlar da her tarz ve her renk ile kullanılabilmektedir. Salon ya da oturma odasında tercih edeceğiniz gri koltuğa farklı renklerde de berjerler satın alabilirsiniz.

Gri Koltuğa Uygun Berjer Rengi

Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta koltuk takımı ve berjerin hem döşeme kumaşının hem parlaklığının hem de tarzının uyumlu olması gerektiğidir. Bu üç nokta sağlandığında ise gri renkteki koltuğa hemen hemen her renkteki berjerler ile kullanabilirsiniz. Örneğin gri renkteki koltuğunuzu canlandırmak istiyor iseniz desenli bir berjer aradığınız görüntüyü size sağlayacaktır. Bunun yanında gri koltuk takımınıza yine grinin farklı bir tonunda berjer alabilirsiniz.

Gri ile Uyumlu Renkler

Gri renk ile hemen hemen her renk uyumludur. Grinin koyu tonu olan füme renk ya da antrasit renk ile sarı uyumunu oturma odasında ya da salonunuzda kullanabilirsiniz. Yine gri ile uyumlu pek çok renk bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla kırmızı, mor, turuncu, yeşil, fuşya, pembe, mavi gibi renkler gri ile uyumlu renkler olmak ile beraber gri renkteki koltuk takımına yine bu renklerden biri ile alacağınız berjer salonda ya da oturma odasında şık ve canlı bir dekorasyon oluşturacaktır.

Salon ve oturma odasının dekorasyon tarzları birbirinden farklı olarak dekore edilmektedir. Genellikle salon dekorasyonunda klasik tarz uygulanırken oturma odalarında daha konforlu olan modern tarz uygulanmaktadır. Gri renk bu konuda her iki tarz ile de uyumludur.

2020 Gri Koltuğa Uygun Berjer

Grinin açık tonu olan gümüş rengin parlak ve kaliteli bir kumaş ile döşemesinin yapılarak üretilen koltuk takımı klasik tarza hitap edebilmektedir. Bu klasik tarzdaki koltuk takımına uygun berjer rengi ise yine gri olmak ile beraber bej ya da krem rengi, mor, bordo ya da kırmızı, siyah ya da beyaz renkler gibi ağır ve asil renkler olmalıdır. Modern tarzın çizgisinde üretilen koltuk takımlarında ise hemen hemen her renk ve desendeki berjer gri koltuk ile uyumlu olacaktır.