Gri Koltuğa Ne Renk Berjer Gider?

Gri koltuğa ne renk berjer kullanmalıyım? Sorusunu yanıtlamadan önce şunları bilmek gerekir. Koltuk takımları özellikle salon dekorasyon niteliklerini ciddi oranda etkilemektedir. Bu sebeple sadece desenleri ve şekilleri değil aynı zamanda renkleri ve kırlentleri ile de salonunuzun tasarımında söz sahibi olan koltuk takımlarını salon dekorasyonunda önemli bir parça olarak görmek gerekir.

Gri Renk Koltuk Kombinasyonları

Salon dekorasyonunda salonunuzun alanına uygun koltuk takımı seçimi yapmak gerekiyor. Geniş salonların alan ayarlamasını yaparken mutlaka salon takımlarınızın kapladığı alanı değerlendirerek tasarım oluşturmalısınız. Bu tasarımları oluştururken de seçeceğiniz renkler, hem sizin zevklerinizi yansıtacak hem de misafirlerinizin psikolojisini rahatlatacak nitelikte olmalıdır. Karışık renklerin kullanıldığı ve renk uyumu sağlanamamış salon dekorasyonunun yeni baştan dizayn edilmesi gerekir. Biz de bu yazımızda ağırlıklı olarak en çok tercih edilen salon koltuk takımı renkleri içerisinde yer alan gri renk koltuk kombinasyonlarını ele aldık. 

Gri Koltuğa Ne renk Berjer gider

Koltuklar için gri renkleri tercih etmişseniz mutlaka salonda kullandığınız diğer eşyalarınız ve duvarlarınız da bu rengin tonları ile uyumlu olması gerekir. Gri renk nötr bir renktir. Birlikte kullanacağınız sıcak renklerin etkisi gri renk ile kırılacaktır. Özellikle duvarların beyaz renkte olması gri koltuk takımınıza olan uyumunu artıracaktır. Gri salonlar için dilerseniz zıt kontrast ile turuncu renk uygulaması da yapabilirsiniz.

[haber id=”4952″]

Gri Koltuğa Ne Renk Berjer Almalıyım?

Gri koltuklar nötral bir renk olan gri sayesinde hem her dönemin dizaynına uygun dekoratif çözümler sunmaktadır hem de sadeliğin dekorasyondaki avantajlarını sunmaktadır. Gri rengin özünde yer alan karmaşa ve tedirginliği azaltıcı etkiler sayesinde istediğiniz dinginliği yakalayabilirsiniz. Ayrıca bu rengin tonları sayesinde çok farklı dekorasyon alternatiflerini de uygulamak mümkündür.

Gri koltukların salon içindeki bu özelliklerinin yanında gri koltuğa ne renk berjer kullanılırsa doğru bir tasarım sonucu ortaya çıkmaktadır sorunu da giderilmesi gereken önemli bir dekoratif durumdur. Gri koltuklarda kullanacağınız her türlü tamamlayıcı eşyalarda yine grinin tonlarını klasik olarak kullanabilirsiniz. Bu kullanımda grinin farklı tonlarının kullanılması sizin için daha makul bir tercih olacaktır.

Grinin Farklı Tonlarında Berjer

Gri koltuğa ne renk berjer almalıyım sorusunun cevabı için farklı renk alternatiflerini de düşünebilirsiniz. Bunlardan biri ve en çok kullanılanı da turuncu ve sarı renkler ve bu renklerin tonlarıdır. Bu renklerin sıcak renkler olması sebebiyle gri renk koltuklara vereceği enerjinin de tasarımı canlandıracağını söyleyebiliriz.

[haber id=”4927″]

Gri Koltuklarda Berjer Seçimi

Gri koltuklara berjer seçiminde sadece koltuk renklerini ve dizaynlarını düşünmek doğru olmayacaktır. Salon içerisindeki her eşya salonun toplam dekorasyon kalitesini doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple gri koltuğa ne renk berjer sorusu her ne kadar doğru ve dekorasyon için düşünülmesi gereken bir cevaba sahip olsa da tek başına yeterli olmayacaktır.

Gri koltuklarınızın halı, duvar rengi, orta sehpa rengi ve kullandığınız diğer salon aksesuarları ile uyumu oranı ile dengeli bir berjer seçimi yapmak gerekir. Seçtiğiniz berjerin de salondaki diğer eşyaların hem renk hem de desenlerine uygun niteliklere sahip olması, doğru bir salon dekorasyonu yapmanızı sağlayacaktır.

Gri Koltuğa Ne Renk Berjer Gider

Gri rengin siyah ve beyaz renklerin karışımından oluştuğunu düşünürsek berjerinizde ana ya da ara renk olarak kullanacağınız siyah ve beyaz tonların çok şık bir uyum sağlayacağını belirtmek isteriz.

Berjer ayaklarının gri koltuk takımınıza uygun özelliklere sahip olması da tamamlayıcı bir dekorasyon unsuru olarak kabul edilebilir. Genellikle ahşap rengin hakim olduğu berjer ayaklarının zaman zaman farklı desenleri barındıran ahşap oyma sanatına sahip ayakları sayesinde doğru bir tasarımı yakalayabilirsiniz.

Yeşil Berjer

Gri koltuğa ne renk berjer sorusunu cevaplandırırken diğer önemli bir nokta da alacağınız berjerin döşeme kalitesi ve tamamlayıcı olarak da kırlent kullanılıp kullanılmamasıdır.

[haber id=”639″]

Sıcak renklerden tercih ettiğiniz bir berjer satın alacaksanız, kırlentini koltuk takımınızın gri rengine uygun tonlarda seçmenizde fayda vardır. Böylece berjeri salon takımınızın bir parçası haline getirebilirsiniz.

Gri Koltuğa Ne Renk Yastık Yakışır?

Gri Koltuk Takımı İle En Çok Tercih Edilen Berjer Renkleri

Gri koltuk takımı alırken yanında berjer rengi seçecek ve kararsız iseniz, en çok tercih edilen berjer renkleri gül kurusu, petrol mavisi, pembenin tonları diyebiliriz. Koltuk takımı renk kombinasyonlarını oluştururken hayal gücünüzü kullanabilir ve birbirinden farklı renkler kullanabilirsiniz. Örneğin koltuklarınızdan biri gri biri gül kurusu, berjerler gri veya berjerlerde de iki renk kullanabilirsiniz. Ayrıca yastık ve kırlentleri takımın diğer rengi ile kombinleyebilirsiniz.