Farklı Oturma Odası Dekorasyonları

Farklı Oturma Odası Dekorasyonları

Türk kültüründe evlerde akşamları ailenin bir araya geldiği oturma odaları bulunuyor. Salonlar sadece misafir ağırlamak için kullanılırken oturma odaları sürekli kullanıldığından dekorasyonuna da özel önem veriliyor.
Farklı oturma odası dekorasyonları yaparak burada hem kendini rahat hissetmek hem de çok şık bir dekorasyona sahip olmak isteyen kişilerde yaratıcı fikirler aramaktadırlar. Her ne kadar farklı bir tasarım önem taşıyor olsa da en önemli nokta oturma odasında kendinizi rahat hissetmenizdir. Bunun için mobilya seçimi de çok önemlidir.

Odanın büyüklüğüne göre rahat oturma grupları tercih edilmelidir. Özellikle küçük oturma odalarında köşe takımı tercih etmek çok daha yararlı olacaktır.

Yaratıcı Oturma Odası Dekorasyonu

Kalabalık ya da yatıya misafiri çok gelen ailelerde oturma grubunun yataklı ve sandıklı olması yararlı olacaktır. İçinde rahatça hareket edeceğiniz sade eşyaların olduğu oturma odası dekorasyonu sırasında renk seçiminde de uyum çok önemlidir. Modern bir dekorasyonu tercih ediyorsanız canlı renkleri kullanabilirsiniz. Klasik olan tasarımlarda ise daha pastel renkleri seçmek doğru olacaktır. Oturma odasında kullanacağınız televizyon için üniteyi büyük seçmemeli onun yerine televizyonun duvara asıldığı yine altına ve yanına küçük nişlerin yapıldığı doğal taş kaplamalı duvarları tercih etmelisiniz.

Her gün bütün ailenin kullandığı oturma odasında zemin kaplaması da çok önemlidir. En çok tercih edilen ise sudan etkilenmeyen ahşap parkeler olacaktır. Huzur veren oturma odası dekorasyonu için bu parkelerin yarattığı sıcak ortamda siz de huzur bulacaksınız. Işıklandırma için avizeler yerine spot ışıkları ve yapılacak asma tavanda ki gizli ışıklandırma da dekorasyonun çok özel olmasını sağlayacaktır. Duvarları boyamak yerine televizyonun asıldığı duvara renkli ve desenli bir modelde diğer duvarlara daha düz uyumlu renklerde duvar kağıdı kaplayarak size özel bir oturma odasına sahip olabilirsiniz.